FolloLøpingOppegårdmila

Erlend Hokholt forsvarte seieren i Oppegårdmila

Men fikk hard kamp fra veteranen Øystein Mørk

Oppegårdmila ble arrangert i sommervarmen lørdag. Som i fjor var det den lovende lokale skiskytteren Erlend Hokholt fra arrangørklubben Oppegård IL som var aller raskest, med Øystein Mørk fra SK Kraft i Lier bare 6 sekunder bak. Vinnertiden på gode 35.16  i varmen var faktisk 17 sekunder bedre enn fjorårets vinnertid. Martin Kristiansen tok den siste pallplassen, mens Geir Gjessing viste god form med å ta en sterk fjerdeplass, foran Kolbotns triatlet og  vinner av den første Oppegårdmila etter løpets gjenoppstandelse for fem år siden, Erik Blom-Dahl. Vi merker oss også at årets suverene løper i Follotrimmen, Henrik Brøvig, måtte nøye seg med 6.plass i Oppegårdmila.

Inger Marit Stark Valstad fra Østmarka Marsjklubb kan tydeligvis mer enn å gå – og var klart raskeste kvinne på 42.25, foran unge Synne Borge fra Oppegård IL (K16-17 år) og veteranen Cecilia Idland fra Halden Triathlon (K50-59 år).

Jan Billy Aas fra Kråkstad slo til med seier på Halvmila med 18.44, seks sekunder foran den unge Kolbotn-svømmeren Eskil Rød, som løper i klasse gutter 13 år. Unge Emma Axelsson (K14-15 år) fra arrangørklubben Oppegård IL vant kvinnenes 5km på 22.07.

Etter gradvis økning i deltakerantallet i de fire foregående år, ble det en liten tilbakegang i år. På 10km var det 138 påmeldte, mot 150 i fjor – mens det på den halve distansen var to flere i år med 172 påmeldte.

Jan Billy Aas slo til med seier på Halvmila. Her under Follotrimmen tidligere i vår. (Foto: Frode Monsen)

Forsidebildet: Erlend Hokholt, som løp strålende for Team Sportsmanden i Holmenkollstafetten i år – i tet i fjorårets Oppegårdmila – reportasje fra fjoråret her.  (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)