FolloLøpingOppegårdmila

Erlend Hokholt imponerte og vant Oppegårdmila på hjemmebane

Det nye stjerneskuddet Rikke Bersaas Torsheim beste dame

Den fjerde utgaven av Oppegårdmila i nyere tid ble på ny en suksess, med masse liv og aktivitet for hele familien ved Østre Greverud idrettspark, og med gode prestasjoner i toppen også. Raskest var Oppegård-gutten Erlend Hokholt og det nye stjerneskuddet fra Bergen, Rikke Bersaas Torsheim.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Starten er gått og feltet, anført av Thomas Gifstad og Erlend Hokholt, er i ferd med å strekke seg ut. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

-Se opp for Erlend Hokholt. Han var god i Kantentesten nylig og er sterk, advarte «vår mann» fra Team Sportsmanden, Thomas Gifstad, før start.

Og selv om Gifstad tok teten fra start og bidro til at feltet sprakk opp på den første kilometeren, så viste advarselen seg å være høyst reell.

Pål Oraug, sterk langdistanseløper fra Sarpsborg IL tok imidlertid over føringen da asfalten ble erstattet av grusvei etter en drøy kilometer og turen gikk inn i den kuperte lysløypen, og nå var det bare trioen igjen av tetgruppen. Sterke menn som vinner av Vintermaraton Henrik Fleisje, Dag Einar Bøtun fra Spirit Stavanger og tidligere Follotrimvinner Henrik Brøvig var hektet av, for å nevne noen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det gikk ganske greit på førsterunden, men det var en tøff løype og jeg slet litt med ungguttene i motbakkene, fortalte sarpingen Pål Oraug etterpå.

Mens Gifstad slet mest med nedoverbakkene…

-Gjorde et kjemperykk!

Og bak de to, lå yngstemann av trioen, den lovende skiskytteren Erlend Hokholt og «lurte».

– Jeg måtte føle meg litt frem. jeg hadde litt respekt for Gifstad og de gutta, men synes ikke det gikk så veldig fort, fortalte vinneren selv til Sportsmanden etterpå.

Thomas Gifstad advarte mot Erlend Hokholt før start. Og fikk rett! Selv om Gifstad her optimistisk tar teten, med Hokholt på hjul hele første runden. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Hokholt var også litt overrasket over at så mange andre sterke løpere slapp såpass fort. Etter en runde økte han farten, og det ble umiddelbart luker.

-Erlend satt inn et kjemperykk og jeg var sjanseløs! sa Thomas Gifstad.

-Jeg økte farten littegrann, sa Hokholt selv.

Kjemperykk eller liten fartsøkning? Her er i hvert fall luken Erlend Hokholt skaffet seg på 5-600 meter etter runding. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Sannheten er trolig midt i mellom. I hvert fall måtte først Gifstad og deretter Oraug slippe, og Hokholt økte jevnt og trutt på sisterunden til klar seier med et drøyt minutts margin til Oraug. En friskt spurtende Gifstad tok litt innpå oraug på slutten, men var fire sekunder bak tredjeplassen i mål, mens maratonløper Henrik Fleisje fra Harestua IL løp seg opp på andrerunden til fjerdeplass.

Vinnertiden på 35.33 var også klart bedre enn fjorårets 36.16, da Erling Christiansen og Runar Sæther fikk samme tid.

Pål Oraug har måtte slippe Hokholt her etter snaue 6km, men har på sin side fått en liten luke ned til Thomas Gifstad. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

God valuta for Osloturen til bergensernes nye stjerneskudd

I dameklassen ble det en klar seier til det nye stjerneskuddet fra Bergen, Rikke Bersaas Torsheim fra TIF Viking. Hun var på venninnebesøk i Oslo og sjekket terminlisten om det var noen løp hun kunne delta i når hun først var i hovedstaden i noen dager. Det ble fullklaff!

Først stilte hun opp i Fornebuløpets 10km og tok en sterk og overraskende 3.plass på ny pers 37.14, bare fire sekunder bak en så sterk løper som Marthe Katrine Myhre. Og Rikke rakk også å få med seg Oppegårdmila før hun satte kursen hjemover over fjellene.

NR 1: Rikke Bersaas Torsheim med nr 111 på brystet var klart raskeste dame og løp smart i de tøffe løypene. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

– Det var en gøy løype! sa Torsheim etterpå på skikkelig bergensk manér. Vinnertiden ble gode 39.06 i den krevende og kuperte traséen i skogsområdene rundt Østre Greverud.

-Jeg løp smart og holdt litt igjen på førsterunden og løp klart raskere på andrerunden, fortalte en meget godt fornøyd vinner til Sportsmanden. Med rundetidene 19.51 og 19.15 var det en solid «negativ splitt», og klar seier med drøye 2 1/2 minutt til Team Sportsmandens Marte Sofie Buraas på 41.40.

Rikke Bersaas Torsheim økte farten etter den første runden. Her er hun litt ut på runde nummer 2. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Det var adskillig hardere kamp om de to siste pallplassene, med Buraas åtte sekunder foran Julie Aspesletten fra Lillehammer IF og med vinneren for fire år siden i Oppegårdmila sitt comeback, veteranen Siri Størmer bare tre sekunder bak der igjen på den «sure» fjerdeplassen denne gangen.

-Jeg kom midt inne i startfeltet til pulje 2 på Halvmila og ble litt hindret av det, men ellers gikk det veldig greit og det var en artig løype, kunne Marte Sofie Buraas fortelle. Hun røpet også at hun har trent en del i området og var således godt kjent i løypen. Hun deltok også i fjor, da hun ble nummer 3 på Halvmila.

Marte Sofie Buraas var godt fornøyd med dagen og løpet.

Espen Kristiansen «back in town» med ny seier

På Halvmila i år ble det en klar seier til Espen Kristiansen på 17.47, Langhus-gutten bosatt i Bergen som representerte IL Gular og Team Sportsmanden.

Espen Kristiansen langer ut langs golfbanen i ensom majestet. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

-Jeg kom over fra Bergen torsdag kveld og bråbestemte meg for å delta, fortalte lettbente Espen til Sportsmanden. Kristiansen vant Follotrimmens første løp tidligere i år i et aldri så lite comeback, og løpere i Follo og østlandsområdet kan nok regne med å måtte «slite med» Espen flere ganger i sommer, da han nå skal ha både sommerferie og pappaperm stasjonert hjemme på Langhus.

Jan Ove Barland fra Rustad IL og Mads Orø Olsen tok de to andre pallplassene og de tre på medaljevinnerne var de eneste som løp Halvmila på under 20 minutter.

I kvinnenes halvmil var det ungjentene som dominerte med seier til Kristine Meinert Rød (klasse 16-17 år) fra arrangørklubben Oppegård IL på 20.48, foran klubbvenninnen Frida Bugjerde Kroken (J14-15 år) og Ingvild Moe-Mælum.

Kristine Meinert Rød (t.h.) og Frida Bugjerde Kroken var raskeste jenter på Halvmila. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Arrangøren godt fornøyd

Arrangørens Arve Paulsen var meget godt fornøyd med dagen. Etter at det tidligere i uken så ut til å bli en markant nedgang i antall deltakere, sørget mange påmeldinger de siste dagene for at det ble bra med løpere i år også, til tross for at løpet gikk i pinsehelgen og uten det helt store sommerværet, selv om regnet holdt seg høflig borte i de timene arrangementet pågikk.

Totalt fullførte 321 kvinner og menn på de to «voksen-løpene», og for første gang var Halvmila størst med 170 løpere, mot 151 som løp mila. I fjor var totaltallet 385, hvorav 199 på mila og 186 på den halve distansen – i tillegg til alle barnene som løp Minimilas 2km eller Micromilas 500 meter begge årene.

Alle resultater

Starten er gått for pulje 2, men de to i tet her kunne nok ha startet i første pulje. Marie Meinert Rød blir nummer 10 i kvinnenes 10km, mens Øyvind Wang tar 12.plassen hos gutta. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Fargerikt og fine forhold i Oppegårdmila. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Tim Bennett (t.v.) fra SK Vidar konkurrerer hyppig om dagen. I Oppegårdmila fikk han problemer med leggen og kom først gående tilbake, men ombestemte seg og ble med videre inn i skogspartiet for andre gang. Leggen holdt og nå venter Birkebeinerløpet på Tim. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Fine omgivelser i lysløypen.
GODT FORNØYD: Erlend Hokholt bor på Lillehammer og satser på skiskyting, men er vokst opp bare noen hundre meter fra løypene på Østre Greverud. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Bergenseren Rikke Bersaas Torsheim fikk god valuta for sin Oslotur. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Espen Kristiansen koste seg i Oppegård og ser frem til en sommer på hjemlige trakter. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -