LøpingMaratonOslo Maraton

Imponerende maratondebut med NM-gull til Marius Vedvik

Norgesmester på hel- og halvmaraton i løpet av 14 dager

Marius Vedvik fra Gular IL imponerte stort og tok en suveren seier på 2.21.50 i sin debut på distansen i Oslo Maraton. Dermed tok han også sitt andre NM-gull på 14 dager og det tredje for sesongen!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Marius Vedvik på vei til seier og NM-gull på halvmaraton i Trondheim for bare 14 dager siden. I dag ble det gull på den dobbelte distansen. (Foto: Julie Wibe Bakker)

-Jeg stakk etter 23-24 km, fikk en liten luke og holdt helt inn. Men maraton er langt, nå er jeg sliten, sa en strålende fornøyd og smilende Marius Vedvik til Nrks reporter umiddelbart etter målgang.

Førdianeren så forbausende uberørt ut etter sin debut på kongedistansen.

Når merket du at det var langt, lurte reporteren på.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Etter 40 km! svarte Vedvik, som for øvrig også lot seg intervjue i løpets lengste og bratteste bakke opp til Botanisk hage på Tøyen på begge rundene.

-Dette er unikt, at en norsk mester lar seg intervjue på direkten underveis i løpet, sa Nrks ekspertkommentator Jack Waitz.

-Jeg er snart i mål nå, så Vedvik selv da. Det skal bli godt å komme i mål og få i seg litt næring, jeg gleder meg til det, la han til, tilsynelatende uanstrengt også da.

Veldig imponerende gjennomføring av Marius Vedvik, som for bare 14 dager siden ble norgesmester på den halve distansen i Trondheim, og også tok NM-gullet på 5000m på bane i sommer. Neppe noen har gjort det tidligere.

-En modig og utradisjonell løper, sa Waitz.

-Ikke en tradisjonell oppkjøring til maraton, supplerte Jann Post.

Men desto mer imponerende!

Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes IL tok sølvet syv minutter bak vinneren, mens Kenneth Smeby avgjorde bronsekampen og sikret to medaljer til Bergensklubben Gular. Han stiller for øvrig på Oslotrippelen også, det vil si at han da skal løpe både halvmaraton og 10 km senere i dag!

Resultater

 

Sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -