Marthe Katrine Myhre vant Oslo Maraton

Norgesmester på maraton for tredje gang i Oslo

Oslo Maraton ser ut til å være lykkebanen til Marthe Katrine Myhre. For tredje gang vant hun her, og alle gangene er hun blitt Norgesmester. I tillegg tok hun også NM-tittelen i Trondheim i fjor, en tittel hun altså forsvarte nå.

Myhre vant en suveren seier og tok gullet på 2.43,31, mens fjorårsvinner Hilde Aders fra Trømsø Løpeklubb tok sølvet, 7 1/2 minutt bak den suverene Gjøvik-jenta.

Annonse (Klikk på bildet for info)
20160727_190531
Marthe Katrine Myhre fra Gjøvik FIK kan juble for sitt tredje NM-gull på maraton. Her under Etape Bormholm, i sommer, der hun var beste norske løper og også representerte Team Sportsmanden. (Foto: Frode Monsen)

-Jeg hadde håpet å løpe litt raskere, men det er alltid gøy å vinne, sa Marthe Myhre til Nrks reporter mellom hostekulene like etter målgang.

Marthe løp både 10km og halvmaraton på Knarvik forrige helg med magevirus, men hadde ikke noen store problemer underveis på kongedistansen i Oslo.

-Det går greit, sa hun underveis i brattbakken til Tøyen.

Kollapset på oppløpet på vei mot bronsemedaljen

Det gikk ikke like greit med Kjersti Fresvik, som på selve oppløpet, med bare 50 meter igjen til NM-bronse, falt om og kollapset. Fresvik kom seg ikke på beina med egen hjelp og måtte bæres bort på båre. Ikke et hyggelig syn, og vi får inderlig håpe at det går greit med henne.

Annonse (Klikk på bildet for info)

Medisinsk ansvarlig for Oslo Maraton uttalte umidderlbart etterpå til Nrk at han var ganske trygg på at dette var en dehydrering og at det ville gå bra. Det er dessverre sånt som skjer fra tid til annen.

Og en annen tv-reporter bekrefter nå at det etter forholdene står bra til med Fresvik.

-Hun er fortsatt litt svimmel, men fortalte til meg at hun har det bra, sa han til Nrk.

Godt er det. Men bronsen glapp for uheldige Fresvik. Dermed gikk den siste NM-medaljen til fjorårsvinneren Laila Mehus fra Stord på 2.59.33.

Resultater

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!