Carl Fredrik HagenSykling

-Skal bli råere fysisk enn noengang

Syklisten Carl Fredrik Hagen bytter klubb – tar nytt steg mot proffdrømmen

Kolbotn-gutten Carl Fredrik Hagen, som har hatt sitt store gjennombrudd som landeveissyklist denne sesongen, der han ikke minst markerte seg med knallsterk sykling og klatretrøyen i Tour des Fjords nylig, bytter nå klubb. Etter å ha syklet sine to første sesonger som landeveissyklist for Team Sparebanken Sør, blir det Joker Byggtorget som får dra nytte av egenskapene til fjorårets vinner av Birkebeinerrittet neste sesong.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Foto: Daglig leder i Interspons, Birger Hungerholdt, ønsker Carl Fredrik Hagen velkommen på laget fra neste sesong.
Daglig leder i Interspons, Birger Hungerholdt, ønsker Carl Fredrik Hagen velkommen på laget fra neste sesong. (Foto: Fra pressemeldingen)

Pressemelding:

Carl Fredrik Hagen (24) vil bli å finne i Joker Byggtorget sin stall i 2017

Rytteren som har representert Team Sparebanken Sør de to siste sesongene har markert seg godt i samtlige av de norske UCI-rittene i år, og var nylig i brudd på samtlige av etappene i Tour des Fjords. Kolbotn-gutten vant også klatrekonkurransen sammenlagt i samme ritt. Hagen er en av Norges beste bakkeryttere, og kjørte blant annet inn til 2.plass i Sundvolden Grand Prix i mai måned.

-Hagen er definitivt en rytter vi har fulgt med de to siste sesongene. Han har tatt store steg denne sesongen, og har definitivt egenskaper som vi ønsker å være med på å videreutvikle i Joker Byggtorget, sier ledende sportsdirektør Gino Van Oudenhove. – I tillegg til å være en meget god klatrer, så har han en offensiv innstilling som vi gleder oss til å få se mer av neste sesong, avslutter Van Oudenhove.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Daglig leder i Interspons, Birger Hungerholdt, er også godt fornøyd med nysigneringen: – Carl Fredrik har imponert gjennom hele sesongen, og vil tilføre et av Europas beste kontinentallag enda større styrke foran neste sesong, sier Hungerholdt.

Carl Fredrik Hagen er også godt fornøyd med å bli en del av Joker Byggtorget: -Jeg har stor tro på opplegget til laget, og føler at det passer veldig godt inn der jeg er på utviklingsstigen for øyeblikket. Jeg har hatt to flotte år i Team Sparebanken Sør, og er takknemlig for den tiden jeg har hatt der, men må nå tenke litt mer enn bare med hjertet, sier Hagen. -Mitt mål er å leve ut drømmen om å bli proff, og å kjøre inn mine første seiere, og jeg gleder meg til å ta fatt på samarbeidet med Gino og resten av laget, avslutter han.

Carl Fredrik Hagen sin egen begrunnelse:

På facebooksiden sin utdyper årets sykkelkomet det vanskelige valget:

Nytt lag! 

Jeg vil sykle for Team Joker Byggtorget i 2017. Det har vært et vanskelig valg, spesielt pga den knallbra gjengen av ryttere og støtteapparat i Team Sparebanken Sør. Jeg er svært takknemlig for all støtte og mulighetene jeg har fått av laget disse to årene. Takk for at dere ville satse på en terrengsyklist og alt dere har lært meg! For en gjeng! Men føler dette er et steg i riktig retning for å nå mitt store mål og drøm. Jeg tenker langsiktig, og tar «step-by-step».

Jeg har hatt en bratt læringskurve siden jeg startet med landeveissykling i fjor! Spesielt det siste halvåret har det løsnet skikkelig, men jeg har fortsatt mye å lære taktisk og sykkelteknisk! Neste år skal jeg bli råere fysisk enn noengang, og det kombinert med taktiske forbedringer sykler jeg for mine første seire med Team Joker Byggtorget i 2017! Jeg har mye å gå på, og mye er ugjort. Gleder meg til å samarbeide med Gino og resten av gjengen:)

Men nå skal sesongen avsluttes med stil i Frankrike og Belgia med Team Sparebanken Sør. 

carl-fredrik-klatrekonge2016
Carl Fredrik Hagen ble forrige uke igjen såkalt «klatrekonge» i kåringen opp til Tryvann. Til neste år bytter han imidlertid ut fargene til Team Sparebanken Sør og sykler for Joker Byggtorget. (Foto: Fra Klatrekongen forrige uke, hentet fra Hagen sin Facebookside)

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -