FornebuløpetLøpingStor-Oslo

-Min beste løpsopplevelse noensinne!

Rekord for Fornebuløpet og suksess for FornebuTrippelen

Fornebuløpet er kjent for sin relativt raske løype, særlig på 5km, mens det er 10km som er det desidert største, med 1498 fullførende denne gangen, over det dobbelte av den halve distansen. Milløpet ble vunnet av Jonas Lurås Hammer fra Lørenskog FIL på 31.41 og Jessica Gunnarsson på 36.52.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Klar, ferdig…

På 5 km var Heidi Pharo på farten igjen og tok en klar seier på 17.08, fire dager etter at hun vant det dobbelt så lange og dobbelt så varme Hamarløpet.

Utrolige Øystein Mørk vant både 5km og Trippelen

Guttas 5km ble noe overraskende vunnet av veteranen Øystein Mørk. Nå er Mørk en meget sterk løper, men siden han også stilte til start i – og vant – FornebuTrippelen, blir seieren på 5km ganske oppsiktsvekkende. Mørk var også temmelig overrasket selv etter å ha løpt på 15.55 bare et kvarter etter at han kom i mål til fjerdeplass på 3 km med 9.38.

-Det er den beste løpsopplevelsen jeg har hatt noen gang! fortalte en svært blid Trippel- og 5km-vinner til Sportsmanden etterpå.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Og SK Kraft-løperen har løpt en del løp i sin karriere!

-Jeg åpnet relativt behersket, men kunne bare øke på etter hvert. Det gikk så lett! forklarte Liergutten.

GUTTA KRUTT: Både Ulrik Lolland (t.v.) og Øystein Mørk tar seg tid til et lite vink til Sportsmandens fotograf like for oppløpet på 3km.

-Mørk vant klart. Mannen er rå! sa en imponert Ulrik Grevle Lolland, andremann i trippelen etter å ha slått Mørk med ett sekund på den innledende 3 kilometeren. Lolland slo også Mørk klart i forrige ukes 5km i Ryeløpet, men var sjanseløs totalt på tre distanser.

På tredjeplass kom en kar som er vant til lange konkurranser og seige utfordringer, nemlig fjorårets vinner av Norseman Xtreme Triathlon, Lars Petter Stormo.

Øystein Mørk vant altså på sammenlagttiden 59.26 og var den eneste som klarte å løpe på under timen etter tidene 9.38 (3km), 15.55 (5km) og 33.51 (10km).

TRIPPELPALLEN: Øystein Mørk i midten med seierspokalen. Ulrik Lolland i gul og sort Mossedrakt ble nummer 2, mens Royal Sports sterke triatlet Lars Petter Stormo tok tredjeplassen.

Utropt som vinner – men delt seier i dametrippelen!

Om Mørk vant en klar seier med over halvannet minutt, så ble det usannsynlig tett blant de to beste kvinnene. Etter at både Sigrun Gjølberg og Charlotte Knudsen hadde innledet med 11.34 på 3km, koblet Knudsen grepet med fire sekunders margin etter 19.46 på 5km. Men på den avsluttende 10 kilometeren  var det Gjølberg som var fire sekunder raskere med 41.04. Dermed endte begge to med sammenlagttiden 1.28.12 og altså delt førsteplass! I hvert fall om vi skal tro dagens resultatlister.
Men det var Knutsen som ble utropt som vinner på gårsdagens premieutdeling.

Charlotte Knudsen fikk pokalen, men hun står som delt vinner med Sigrun Gjølberg (i rødt) på resultatlistene. Line Mari Langseth ble nummer tre sammenlagt.

Tidene på 3km var imidlertid feile for flere i går og Gjølberg var en av dem som hadde fått ett minutt for dårlig tid.

Charlotte Knudsen synes det var moro med trippel-konseptet.

– Men det var hardt, jeg måtte kjempe hele veien, sa en glad vinner til Sportsmanden etter å ha mottatt pokalen.

Nå viser det seg altså at det var dødt løp og delt seier, så Sigrun Gjølberg kan trolig vente seg en stor og fin pakke i posten med det første. Ganske utrolig at begge to står med helt lik tid etter tre løp på til sammen 18 km!

Flott løp og ny rekorddeltakelse

Fornebuløpet har de siste årene hatt som målsetting å få over 3000 deltakere. Og denne gangen klarte de det! Med god margin også, med hensyn til antall påmeldte, som speaker før start opplyste at hadde passert 3500. Totalt fullførte 2.965 enten 3km, 5km, 10km eller i det innlagte skoleløpet. Og med barneløpet i tillegg, ble den «magiske» 3000-grensen passert, selv om antallet barn ikke fremkommer på EQ Timing sine sider. En del beklagelig surr med resultatlistene har altså både gjort at noen resultater først var feile og at at de endelige resultatene har latt vente på seg, men det er forhåpentligvis riktig slik de nå fremstår.

Alle resultater kan sees her.

På de offisielle resultatene fremgikk heller ikke totallisten i Trippelen, men her har arrangøren lagt en egen link med sammanlagtlistene.

For øvrig var det en kjempefin dag på Fornebu for alle som er glade i mosjonsløp. Løpet går i fine omgivelser på Fornebuhalvøyen, hovedsaklig på gangveier og i grønne omgivelser, men 10’ern er innom et litt mer krevende grus- og terrengparti, som nok gjør at milløpet ikke er like rask som femmer’n.

Flott og raskt parti fra 10 km-løypen.

Team Sportsmanden satte farge på løpet

– Jeg synes løypa var overraskende tung til å være så lett! Som utpreget «flat asfalt-løper» tapte jeg en del på off-road-delen av løypa, sier Øistein Røisland, en av hele 16 fra Team Sportsmanden som stilte til start i Fornebuløpet.

-Gruspartiet på 10km var tungt, men ellers klarte jeg bra å holde planen om å løpe disiplinert i 3:45-fart på alle løpene, sa teamets eneste trippeldeltaker Lasse Sørlund, som tok en sterk 5.plass sammenlagt, og best av alle over 50 år.

Best fra teamet på 5km var Kjetil André Bjerkrheim med 5.plass på 16.18. Han var svært spent før start etter at en betennelse i hælen gjør at han ikke har fått løpt på en hel måned. Men formen var tydeligvis godt opprettholdt likevel!

For ikke å snakke om Dag Sjøberg, som med kanontiden 17.06 kun hadde Norges aller beste veteranløper Kristen Aaby halvminuttet foran seg i klasse 55-59 år!

-Var nok mer sliten enn det ser ut som her, sa Øisten Røisland etterpå. Jon Grunnan i Bølerdrakt, som i likhet med Røisland stiller for Team Sportsmanden i Etape Bornholm senere i sommer, ser også ut til å trives.

Aller best plasseringsmessig av Team Sportsmandens løpere denne gangen var ikke overraskende Marthe Katrine Myhre, som så ut til å gå mot seier på 10 km, før Jessica Gunnarsson snøt henne for den konfekten med en sterk avslutning. Uten at det lot til å affisere Myhre så mye. Hun har vært ute av løpetrening i hele 7 uker på senvinteren og våren med et lite brudd i foten, og er på vei tilbake. Men det har vært hardere enn hun kanskje trodde, ikke minst mentalt, å ikke få trene og forberede seg slik man ønsker, særlig når målet fortsatt er å delta på de store mesterskapene på yndlingsdistansen maraton. Andreplasen i Hamarløpet ga et etterlengtet løft og Myhre forteller om ytterligere fremgang nå.

-Jeg løp jevnt på flyt litt under terskel. Skulle ikke presse og Jessica kom fort på slutten. Jeg løp egentlig veldig lett og ble ikke sliten, forteller hun.

Det lover bra for resten av sesongen.

Trippelduellene og mange bilder fra Fornebuløpet

Synkron oppvarming i Telenor Arena!
Nesten synkront mellom duellantene i Trippelen. Ulrik Lolland (t.v.) tar første stikk på Øystein Mørk med ett sekund på 3km til 3. og 4.plass totalt. Her svinger de inn «på oppløpet».
TOPP TRE PÅ 10 KM: Etter cirka 8km er Jonas Lurås Hammer i ferd med å få den avgjørende luken til Alan Chery og Ole-Peter Fjeld, som tar 2.- og 3.plassen i mål.
Stian Håkonsen har fått en liten luke til Fornebuløpets vinner for to år siden, Odd-Bjørn Hjelmeset. De ender som nr 6 og 7.
Øystein Mørk med bare 2km igjen av sine totalt 18km, fortsatt like blid og nesten like lett i steget! Det ender med 10.plass på 10’ern med 33.51.
ØSTFOLD-DUELL mellom Ole-Hermann Røhr fra Ryggejoggen i rød singlet, med Ulrik Lolland fra Moss i rygg. Lolland vinner duellen med ett sekund på 34.37 og de blir nr 21 og 22 på 10km.
Komiker Nils-Ingar Aadne har fått fornyet kontrakt med Team BN Bank, men løper her for Andebu IL og blir nr 26 på 34.59.
Lars Petter Stormo håpet å løpe på 35 minutter på sin avsluttende 10km og brukte 35.46. Dag Einar Bøthun (bak) kommer sekunder foran i mål.
Marthe Katrine Myhre passerer som første kvinne…
…men Rikke Bersaas Thorsheim fra TIF Viking (2023) og Jessica Gunnarsson (skimtes mellom gutta til venstre) jager like bak. Thorsheim ender på 3.plass på 37.14, fre sekunder bak Myhre, mens altså Gunnarsson vinner med 18 sekunders margin på gode 36.52.
Flere som jager teten.
Lasse Sørlund representerte Team Sportsmanden med bravur i Trippelen.
Lene Sandem og Sofie Spiten (i rosa) tar 4. og 5.plassen på 10km med god drahjelp fra rutinerte Jørn Schrøder fra SK Vidar.
Tim Bennett løper og løper og tåler hardkjøret bedre enn de fleste. Han forbedret seg med et lite  halvminutt fra Hamarløpet, men var ett sekund over 40-streken på Fornebu. Men det er i Birkebeinerløpet Kondis-presidenten virkelig ønsker å løpe fort.
-Det går saktere og saktere, sa Harald Ringen litt spøkefullt etterpå, etter å ha fått tiden 39.15. Nå viser det seg at også Harald hadde fått ett minutt for svak tid, så på de korrigerte listene ligger nå klassevinneren fra Hamarløpet inne på 4.plass i M50-54 år med 38.15 på Fornebu, og kan i stedet notere seg for en liten fremgang fra tropeløpet i Mjøsbyen noen dager tidligere. (Rettet)
Steinar Lien er «alltid» på plass, og var en av mange fra Team Sportsmanden på Fornebu.
DAMEDUELLEN: Her kommer Sigrun Gjølberg i fint driv. Og de fire sekundene hun må hente inn på Charlotte Knudsen (bak) i Trippelen er omtrent i boks! Men det gjenstår enda cirka 2 kilometer…
Det er neppe noen tvil om hvor Charlotte Knudsen har festet blikket under de mørke solbrillene. Her er det om å gjøre å ikke slippe ryggen foran og å jobbe helt til målstreken!
Marit Vala på vei til 8.plass på 10km med et kobbel av mannfolk i hælene.
Svein Hagen jages også av et kobbel med løpere og sniker seg såvidt under 40 minutter.
Trude Stormo er som ektemannen Lars Petter en dyktig triatlet, men hun nøyde seg med 10km denne gangen.
SKRIKET: Dag Spilde har gjort «Skriket» til sitt lille varemerke. Litt skeptiske medløpere lurer kanskje på hva som skjer..
Lang, lang rekke.
Einar Huse i fine omgivelser
Inger Haugland fra Streitlien runners
Med ledsager langs vannspeilet.
Fargerikt og fint
Løperdronningen Ingrid Kristiansen er flink til å heie og oppmuntre løpere på alle nivåer. Her er det Runar Sæther som får oppmuntrende tilrop. Hvorfor vinneren av første løp i Stomperudkarusellen og vinneren av Ecotrail sin 45 km kommer så langt bak i feltet vet vi ikke, kanskje lader han bare opp til revansjeduell om seieren i Oppegårdmila på lørdag?
Enda en glad løper.
Løpet bukter seg i grønne omgivelser
Idyllisk
Kun 1km igjen nå….
Det har vært en storstilt utbygging på Fornebu, selv om en ikke skulle tro det når en ser slike bilder
Snart i mål.
Og fortsatt strømmer det på med løpere.
Charlotte Knutsen med stor pokal ble utropt som vinner av FornebuTrippelen. På resultatlistene står hun nå som delt vinner sammen med Sigrun Gjølberg.
Mens det ikke var noen tvil om at gladgutten Øystein Mørk tok pokalen hos gutta, selv om også han og Ulrik Lolland først fikk ett minutt for dårlig tid på 3km. Den andre pokalen er for seieren på 5km. En fin kveld for den 42 år gamle Leeds-supporteren!

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden

(Reporteren og fotografen løp selv 5km, derfor ingen bilder fra det løpet.)

Se også tidligere reportasjer fra Fornebuløpet på Sportsmanden:

2016: Strålende vær og ny løpsfest i Fornebuløpet

2015: Hjelmeset og Bergsløkken raskest i rekordstort Fornebuløpet

2014: Fornebuløpet i flotte bilder!


Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -