FollotrimmenLøping

Espen Kristiansen med seier i comebacket i Follotrimmen

Pia Helene Paulsen tok første stikk hos kvinnene

Årets sesong med Follotrimmen ble skutt i gang i ettermiddag. Der dukket også en gammel kjenning opp. Langhusgutten Espen Kristiansen, som for omlag 15 år siden herjet både i Follotrimmen og den gamle Vintertrimmen, var tilbake i manesjen på sine tidligere hjemtrakter. Og i sin debut for Team Sportsmanden og første konkurranse siden oktober, slo han like godt til med seier etter hard kamp mot Henrik Brøvig fra Swix, som ledet lenge. Roger Thompson sørget for to fra Team Sportsmanden «på pallen» etter å ha avansert mot slutten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
COMEBACK MED STIL: Espen Kristiansen jakter på lederen Henrik Brøvig, men ligger et godt stykke bak her etter drøye 3km. I mål var han aller først. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Rustad ILs sterke langrennsløper Pia Helene Paulsen tok en klar seier i kvinneklassen, foran «nykommerne» Hanne Oustad og Ester Olsen.

FØRSTE STIKK: Pia Helene Paulsen på vei mot årets første seier i Follotrimmen, med god drahjelp av Steinar Lien. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Vi hadde på forhånd utropt Espen Kristiansen til dagens outsider. Selv om han har konkurrert lite de siste årene, er han alltid i god form. Selv var Espen også meget spent før det lille comebacket i hjemkommunen:

-Det blir spennende med en liten formtest i dag. Jeg slet med bihulebetennelse i starten av april og er spent på hvordan det har slått ut. Det blir uansett brutalt! sa Espen til Sportsmanden forut for løpet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
STOR STREKK I FELTET: Henrik Brøvig kommer dampende i ensom majestet og klar ledelse.

Og der vi stod etter drøye 3km, kom vinneren av de to siste løpene i fjorårets sesong, Henrik Brøvig i klar ledelse. Det så ut til å gå mot den tredje strake seieren til den sterke Swix-løperen.

Men Espen Kristiansen var lett i steget og fokusert i blikket og hadde ikke gitt seg. Han tok noen meter innpå, fattet nytt mot og viste seg sterkest på slutten, etter en heseblesende åpning av løpet.

– Kjekt å få en seier og ikke minst løyperekorden, sa ryktet. Gøy å ta det på rutine, det var jo en åpning som ikke lignet grisen av ungguttene. Hadde det vært for ti år siden hadde jeg glatt hengt meg på og gått på en smell, men nå består jeg bare av seige og trege muskelfibre, kommenterte vinneren etterpå.

Med 17.00 var Kristiansen 9 sekunder foran Brøvig i mål, etter å ha rykket i fra med rundt en kilometer igjen. Også Brøvig løp imidlertid sekundet bedre enn Emil Wiig sin vinnertid fra fjorårets løp.

HARDT KJØR FRA START: Etter en runde på banen, bærer det ut i Idrettsveien i Ski. Kun Sebastian Endrestad henger her på Henrik Brøvig. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no)
STERK AVSLUTNING: Roger Thompson, som satt årets andre pers på Sørum forrige uke, passerte som nummer fem, et godt stykke opp til pallen, men den sterke løperen fra Driv IL og Team Sportsmanden var treer i mål på gode 17.42, og klar seier i klasse 40-44 år.
Unge Sebastian Endrestad fra Oppegård IL passerte her som fjerdemann, ble senere passert av Thompson, men beholdt likevel fjerdeplassen i mål og vant også klasse 16-19 år på 18.03.
RINGREV: Rutinerte Geir Simonsen fra Drøbak-Frogn IL har vunnet både dette løpet og mange andre totalseire. For noen år siden herjet han i Follotrimmen. Det er ikke så mye å utsette på formen nå heller, med 18.10 avanserte han til 5.plass totalt og vant klasse 50-54 år.
Ståle Fenstad, sterk langrennsløper fra Rustad IL som vant ett av løpene i Follotrimmen i fjor, fikk det imidlertid litt tøft mot slutten. Han passerte som treer, men endte som nr 6 i mål, men kan ta klasseseieren i M30-34 år med seg hjem i bagasjen.
Lasse Sørlund er som vanlig lett i steget og pen i tøyet. Og fort går det også, ikke så langt bak Geir Simonsen i klasse M50-54 år for Team Sportsmanden-løperen.
RUNNER UP: Hanne Oustad passerte som nummer tre, men er nest reaskeste kvinne i mål på 21.39 og seier i klasse 25-29 år.
TREER: Ester Olsen vinner klasse 35-39 år og blir tredje raskeste kvinne i mål på 22.11.

Hvem sier at løpere aldri smiler?

I såfall er det bare å ta en titt på disse bildene av fin idrettsglede.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Alle bilder der ikke annet er nevnt: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Klassevise resultater


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -