FjellmaratonHalvmaratonMaratonStor-Oslo

Fjellmaraton sett fra en løpers mobilkamera

Hans Edgard Rakeie løpende stuntfotograf over Valdresflya

Andreas Grøgaard og Mari Gjølberg vant Fjellmaraton fra Besstrond til Beitostølen, mens Håvard Berggaard Larsen og Marthe Katrine Myhre vant det berømte halvmaratonløpet med start på Valdresflya. En som tok løpet litt på sparket og på sin egen måte, var den sterke ultraløperen Hans Edgard Rakeie, etter sigende ikke helt i form og derfor ute etter en fin treningstur. Den varte i 3 timer og 30 minutter, ingen dårlig tid på en knallhard maraton det, og særlig ikke når en tar seg tid til både å prate med mange andre løpere og knipse egne «stuntbilder» underveis.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
KLAR TIL START: Tommy Støa gjør seg klar for (hurtig)start, vi var egentlig enige om at tidlig start var mest aktuelt i år. Tommy sleit med pollenallergi og vilje pga veldig lite trening i år. (Tekst og foto: Hans Edgard Rakeie)

-Jeg går for årets første løp i fjellet i helgen. I manko på alt som er av kvalitetøkter, så tar jeg helmaraton for turen sin del, fortalte friskusen fra Hønefoss et par dager før start.

Her er en litt uvanlig reportasje med Rakeies egne bilder og ord – supplert med noen faktaopplysninger og med noen flere «vanlige» løpebilder av de beste på maratondistansen nederst.
Se også videoglimt fra spektakulær topptur til Bitihorn dagen etter Fjellmaraton.

PÅ VEI OPP DE SEIGE BAKKENE TIL VALDRESFLYA: Nr 72 pustet enda litt mere enn meg, men sa seg mer enn villig til å presse frem et smil til Sportsmanden! ? (Nr 72 er Arve Markussen, Team Øverskogen, som løp på 2.34.52 i klasse M50-54 år)
PÅ VALDRESFLYA: De neste to karene jeg møtte var Tage Hybertsen og Arild Gundersen som sto og heiet på maratonløpere som passerte startstreken for Halvmaraton på Valdresfløya.
PRAT MED VINNER HALVMARATON UNDERVEIS: Så møtte jeg jo Marthe Katrine Myhre som var på vei til oppvarming, men tok seg tid til et par minutter prating, når jeg sa at @sportsmand1 hilser og ønsker lykke til med løpet! ? (Marthe Katrine vant halvmaraton like etterpå på gode 1.17.37. «Det var et bra løp på lørdag! Mye motvind, så jeg lå allerede 2 minutter bak tiden jeg «burde» ha ned til Bygdin. Men det gikk veldig, veldig lett. Jeg hadde Birken i bakhodet, så dumt å bruke opp kreftene», forteller Myhre selv i etterkant. Marthe har også løyperekorden her på 1.13.52 etter sitt kjempeløp i 2014.)
Odd Gunnar Tveit i sitt maraton nummer 202. (Se lenger nede)
BLID: Så kom Therese Falk, blid og fornøyd som alltid slo hun av en lang prat opp bakken etter Bygdin.
RASKE HALVMARATONLØPERE: Vinneren for herrer halvmaraton kom litt for fort, men jeg rakk akkurat å ta telefonen ut av drikkebeltet og ta bildet. ? (Vinneren er Håvard Berggaard Larsen fra Team Slitar / Løplabbet, som løp i mål på 1.14.11.)
I MÅL PÅ BEITOSTØLEN: Nr 38 prata jeg også med under turen, ble vel også invitert på et maraton han arrangerte på Sørlandet et sted 5.mai. Gøy på fjellet. ? (Nr 38 er ikke ukjente Odd Gunnar Tveit fra Birkenes IL. Han arrangerer årlig sitt eget maraton, Steinsland bygdemaraton, og er ellers kjent for alltid å løpe i shorts og singlet, uansett vær, temperatur og føreforhold, selv når det er snø og minusgrader. Tveit har her akkurat fullført sitt maraton nummer 202 (!!) på tiden 3.31.48, til 23.plass av mannfolka, på plassen bak fotograf Hans Edgard Rakeie.)
HVA NÅ? Bra stemning, blir nok tur igjen på meg også neste år. Neste for meg nå blir Øyangen rundt og helmaraton på Ringeriksmaraton. Så prøver jeg å trene bra igjen mot et eller annet 24-timersløp, avslutter Hans Edgard Rakeie sin lille stuntreportasje med. Her med Therese Falk, som selv er Norgesrekordholder på 24-timersløp, i mål på Beitostølen. Falk ble nummer 3 av kvinnene i Fjellmaraton på 3.27.24. Vi nevner også at Rakeie er en av de driftige arrangørene av Nordmarka Halvmaraton, som går i Krokskogen lørdag 24.juni.


Noen flere glimt

Alle bilder hittil er tatt av «stuntreporter» Hans Edgard Rakeie. Her følger også noen glimt fra flere maratonløpere, fotografert i lien ned mot Beitostølen av Marit Ryland. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Andreas Martinussen fra Solon Eiendom blir nest best på maraton med tiden 2.57.37.
Ingve Nasvik fra Rye Sportsklubb tar fjerdeplassen og er en av fire under tre timer på 2.59.15.
Nils Hjelle fra Team Sportsmanden blir nummer 7 totalt med solid ny løypepers på 3.06.35. I del 3 av sin egen artikkelserie om sin «maratonreise gjennom 40-årene» som kommer på Sportsmanden, kaller Nils Fjellmaraton for «Norges vakreste maraton».
VANT: Mari Gjølberg fra Rygge IL vant kvinnenes maraton på 3.14.42.
Hilde Ackenhausen fra Spiridon Langløperlag og Team Coop ble fjerde beste kvinne over fjellet på 3.33.36.
Torbjørn Høitomt fra Skarphedin liker seg i Fjellmaraton. Han løp på 3.20.41 og ble nummer 13 totalt.
Trygve Fjeldheim fra Team Sportsmanden er bosatt i Stockholm, men valgte å ta turen til den norske fjellheimen i stedet for å være med i maratonløpet i hjembyen. «3:27 holdt til 2. plass i klassen (M40-44 år) på Fjellmaraton og siden de er rause med premieutdelingen så får man klive opp på pallen…. Stort for en mosjonist og så flott maraton når solen skinner, Jotunheimen er magisk. Coming back in 2018», skrev Trygve på Team Sportsmanden sin Facebookside etter løpet.
Vi avslutter som seg hør og bør med vår «stuntreporter» Hans Edgard Rakeie, med mobilkameraet i hånden og ikke langt til mål her. Tiden ble altså gode 3.30.33, inkludert alle fotostoppene. (Foto: Marit Ryland)

Se video fra løpetur opp bratte Bitihorn «dagen derpå»

Løpetur til #bitihorn med Hans Edgard Rakeie etter #fjellmaraton

Slået op af Tommy Støa i 4. juni 2017

Video: Tommy Støa. Medvirkende: Tommy Støa og Hans Edgard Rakeie.
Opptakene er gjort på Bitihorn, fjelltoppen som løperne i Fjellmaraton passerer omlag 8 km før mål. 

Alle resultater

Les også tidligere reportasjer fra Fjellmaraton på Sportsmanden:

Blodslit og blide fjes i knalltøff Fjellmaraton

Fjellmaraton – det virkelige eventyret! 

Kongen i Fjelleventyret!  

Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -