FolloGrønliåsen Rundtsportsmanden_noTerrengløp

Vått og tungt i Grønliåsen Rundt, men terrengløpet kom vel i havn mellom uværsdagene

Terrengløpet Grønliåsen Rundt i Oppegård ble arrangert for sjette gang på søndag. Med ekstremvær med styrtregn og haggel store som erter lørdag, var det heldigvis bra vær søndag, dagen før det virkelige ekstremværet «Hans» har meldt sin ankomst. Nedbøren dagen før hadde gjort løypen våt og tung med mange dammer, men ellers var det fine løpforhold.

Det ble svensk seier blant herrene ved Julius Strømberg. Kanskje et ukjent navn for de fleste, men Julius har NIH-stipendiat og var i en egen klasse på søndag. Foruten å være en god løper, er han også en glimrende biljardspiller!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Julius er en ivrig løper, syklist og skigåer og har konkurrert i løping siden barnsben. Han har i de siste årene arbeidet både frivillig og profesjonelt innenfor idrettsarrangementer (hovedsakelig i Holmenkollen Skifestival) og som idrettskonsulent i Norges Biljardforbund, står det på NIH sine hjemmesider.

Julius Strømberg i ensom majestet gjennom Grønliåsen.

Når en så god løper som Geir Gjessing – fjorårsvinneren som har herjet i Follotrimmen og andre lokale løp – blir slått med over to minutter, har det virkelig gått unna i den varierte og krevende 10 kilometeren med start og mål ved Tårnåsen skole. Strømbergs vintertid var på sterke 37:55, mens Gjessing fikk 40:09 og Vegard Brox på tredjeplass fikk notert tiden 43:15.

Geir Gjessing måtte nøye seg med andreplassen denne gangen.

Det var tunge forhold etter alt regnværet, og Geir Gjessing og Kristine Meinert Rød sine løyperekorder på 37:31 og 40:02 fra i fjor står fortsatt.

Tina Rusten fra Bækkelagets Sportsklubb vant kvinneklassen suverent på 50:50, foran Guro Nedregård Matsen fra Skaubygda IL med 54:37 og Marta Helene Eskeland Kruke fra Oslo med 56:27.

72 deltakere stilte til start på hovedløpet, hvorav alle unntatt en kom til mål.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Tina Rusten tok en klar seier i kvinneklassen.
Kjerstin Anine Johnsen Myhrvold fra Oslo var sjette raskeste dame.

Grønliåsen opp og ned 5 km

Grønliåsen opp og ned 5 km ble vunnet av den lokale og lovende langrennsløperen Fredrik Glomsrud på 23:39 og av unge Emma Marie Meinert Rød (K14-15 år) med 26:47, lillesøster til nevnte Kristine Meinert Rød, den flerfoldige vinneren av Grønliåsen Rundt som på en måte hadde sitt gjennombrudd i dette løpet før hun gjorde kometkarriere og på kort tid ble landslagsløper for Norge.

Det var ganske vått i skogen, men bra forhold likevel etter styrtregnet kvelden før.

Team Sportsmanden var som vanlig representert

Team Sportsmanden var som vanlig på plass i Grønliåsen Rundt, både med løpere og med funksjonærer.

I Grønliåsen Rundt var den Halvor Steinsholt bestemann med sin 9.plass på 47:47. Halvor er en rutinert orienteringsløper fra Ås IL også, som trives godt i terrenget. Hans-Jørgen Lund tok klasseseieren i M55-59 år på 56:40, fulgt av Frank Skaftun som med 1:01:08 sikret dobbeltseier til Team Sportsmanden i M55-59 år. Plasseringsmessig var Merete Bolin like god som Halvor, med sin 9.plass totalt i kvinneklassen på 59:36, med seier i klasse K55-59 år som belønning.

Og i Grønliåsen Opp og ned tok Ruby Semb en sterk 2.plass totalt av damene, med klasseseier i K50-54 år på 30:12.

Vil DU bli med i fellesskapet i Team Sportsmanden? Les mer her.
Vi kjører halv årskontingent for 2023, dvs kun kr 150, for innmeldinger ut året!

.
Gladmelding og imponerende innsats fra Nicholas Wilkinson

Den lokale SV-politikeren Nicholas Wilkinson engasjerte seg sterkt i forløperen til Grønliåsen Rundt, det såkalte Stopp Støyen-løpet, som ble arrangert som en protest til støyproblematikken rundt det da planlagte Beredskapssenteret noen lange steinkast unna naturperlen og rekreasjonsområdet i Grønliåsen, og skapte et voldsomt engasjement! Wilkinson hadde en klar og tydelig stemme, men kort tid etterpå ble han dessverre rammet av alvorlig sykdom. Det var godt å se Nicholas Wilkinson tilbake i løypene på lørdag.

Nicholas Wilkinson i fint driv gjennom skogen. Han løp meget bra også, og med sluttiden 55:44 ble politikeren nummer 31.

Selv la han ut denne teksten til et bilde på Facebook etter løpet:

Så stolt! For fem år siden kunne jeg ikke gå, og satt i rullestol. I dag løp jeg Grønnliåsen rundt (10 km) på 55 minutter og 44 minutter. Takk til alle i frivillige som jobbet med Grønliåsen rundt, og spesielt Kristin Granum Rosebø som har startet det og har lagt ned svært mange timer. Jeg ble valgt til Stortinget i 2017 med svært mange velgere fra Tårnåsen. Jeg lovte at jeg, som den eneste Oppegård-stortingsrepresentanten, skulle kjempe sammen med Stopp støyen fra beredskapssenteret på Taraldrud. Det gjorde jeg. Stakkers regjeringen som hadde masa-kråka fra Oppegård på denne saken… 😂 Vi fikk ikke alt vi ville ha, men vi fikk mer støydemping sammen. Kristin var en av de som jobbet mye med dette også. Takk! ❤️

Flere bilder fra Grønliåsen Rundt kommer i eget album her
.

Resultater, Grønliåsen rundt 6.8.2023

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -