FjellmaratonFolloHalvmaratonLøping

Lars Erik Eriksen gjorde come-back på Beito

Men fikk bank av lillesøster Lill…

Mange folk fra Follo og omegn hadde som vanlig tatt turen til Beitostølen for å løpe en av distansene i Fjellmaraton. En som alltid pleier å løpe halvmaraton i fin stil, med mange klasseseire på samvittigheten, er Lill Eriksen. Det mange kanskje ikke vet, er at hun er lillesøsteren til den gamle langrennskjempen Lars Erik Eriksen, opprinnelig fra Kolbotn, som selv deltok i mange mosjonsløp på høyt nivå mange år etter at han la langrennskiene på hylla. Men i motsetning til søsteren, så har det vært få starter på Lars Erik de siste årene. På Beitostølen gjorde han imidlertid et aldri så lite come-back med startnummer på brystet. Og som vanlig var Lars Erik langt oppe på resultatlisten. Det endte med tredjeplass i klasse 60-64 år for den meritterte langrennsløperen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Halvmaraton2014-menn-Lars-Erik-Eriksen
Lars Erik Eriksen hadde tatt på seg startnummer igjen. Her har han ikke mange meterne igjen av sin halvmaraton. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)

Lars Erik var nok likevel ikke helt fornøyd med det, for lillesøster Lill kunne nemlig slå i bordet med andreplass i klasse 55-59 år. Og ikke nok med det, Lill hadde også bedre tid enn storebror!

Nå har som sagt Lill Eriksen kanskje vært flinkere til å holde formen jevnt ved like de siste årene, og senest i fjor vant hun samme klasse i Fjellmaraton. Hun løp nesten like fort i år også, på sterke 1.31.53 og hadde kun en av landets aller beste superveteraner, Kari Langerud, foran seg på resultatlisten.

Halvmaraton2014-kvinner-Lill-Eriksen
Lillesøster Lill kom imidlertid til mål over fire minutter før sin mer berømte storebror. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)

– Jeg er veldig godt fornøyd. Kari Langerud kan vi ikke «regne med», sa Lill spøkefullt til Sportsmanden i målområdet like etter løpet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Om duellen med broren gjorde hun ikke noe stort poeng ut av det, men på direkte spørsmål svarte hun:

– Jeg tror nok ikke han likte å bli slått….

Vel, man skal løpe ganske fort for å holde spreke Lill Eriksen bak seg, uansett alder.

Lars Erik Eriksen løp på 1.36.02 og ble bare slått av Rolf Karlsen fra Hitra Løpeklubb, som vant klassen med 1.25.35, og Per Agnar Eikeland.

SAMSUNG CSC
Sportsmandens redaktør med sprek veterantrio fra Oppegård og Langhus: Turid Malmo Knutsen og Alvilde Dancke løp begge Fjellbukken, mens Lill Eriksen som vanlig løp halvmaraton. Det gjorde også Frode Monsen, med svært vekslende hell. Det som i fjor endte med en overraskende klasseseier, endte i år i knall og fall og et spektakulært svalestup i asfalten ned fra Valdresflya. Men å bryte, var ikke aktuelt… (Foto: Hanne Wibe / Sportsmanden)

Her er et lite knippe av flere løpere fra Oppegård og Follo som var i ilden på Beitostølen, som ikke allerede er omtalt i andre reportasjer.

Glimt fra halvmaraton:

Halvmaraton2014-Hanne-spurter
Hanne Wibe (t.h.) fra Langhus og Team Atletika løp sitt tredje halvmaraton på fjellet,, og forbedret seg for tredje gang, til 1.42.17. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)
Halvmaraton2014-menn-Arnstein-Farstad
Arnstein Farstad kom inn på Oppegård IL sitt superveteranlag som tok bronse i Holmenkollstafetten i siste liten og løp meget bra. Han var ikke like godt fornøyd med innsatsen på fjellet, men fullfører i fin stil. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)
Halvmaraton2014-menn-Knut-Reian
Muntrasjonsrådet Knut Reian har reist til Fjellmaraton i snart en mannsalder og har løypepers på pene 1.21 fra litt yngre år. Nå stiller han utenfor konkurranse, tar første bussen opp til Flya og løper og går tilbake, mens han heier og blir heiet på underveis. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)
FM-6
PÅ JOBB: Mens redaktøren tok bilder av maratonløperne på Valdresflya og deretter løp halvmaraton selv – med knall og fall – så kunne Sportsmandens andre fotograf for dagen, Trond T. Hansen, konsentrere seg om å ta bilder.

Fra Miniton:

Miniton-Bjørn-Erik-Heide
Bjørn Erik Heide er også fast inventar på Beitostølen denne helgen. I år nøyde han seg med Miniton. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)

 

Fra Fjellbukken:

Fjellbukken-Jan-Billy-Aas
Konkurranseglade Jan Billy Aas fra Kråkstad i Ski løp Fjellbukken i år, til fjerdeplass i klasse 30-39 år. Her i frisk spurt. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)
Fjellbukken-Petter-Agerup-Larsen
Petter Agerup Larsen konkurrerer sjelden, men i Fjellmaraton pleier han å teste formen. Den var meget bra, til 10.plass i Fjellbukkens klasse 50-59 år. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)
Fjellbukken-Alvilde-Dancke
Alltid på pallen: Alvilde Dancke spurter inn til 3.plass i klasse 50-59 år. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)
Fjellbukken-Turid-Malmo-Knutsen
Turid Malmo Knutsen var ikke stort dårligere, rett bak i tid til fjerdeplass i klasse 60-69 år. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)


70-års jubilanten:
Vi avslutter denne reportasjen med en liten hyllest til Anne-Berit Skoghus fra Ski, en av mange ildsjeler i den lokale idretten gjennom en årrekke, som rundet 70 år dagen etter at hun kom hjem fra Beitostølen og to dager etter at hun løp Fjellbukken i fin stil.

Fjellbukken-Anne-Berit-Skoghus
SPREK 70-ÅRING! Anne-Berit Skoghus er lett i steget på vei til mål i Fjellbukken.
Fjellbukken-Anne-Berit-Skoghus-2
Anne-Berit var ikke fylt 70 da løpet gikk, men det var bare to dager om å gjøre!..
Fjellbukken-Anne-Berit-Skoghus-3
STORE GRATULASJONER! Man kan vel knapt feire dagen sin på en bedre måte. Sportsmanden benytter også anledningen til å gratulere den spreke jubilanten som her løper i mål med 70-årsdagen! 🙂

 

Se også :

Reportasje fra halvmaraton

Reportasje fra helmaraton 

Resultater

 

© Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Lars Erik Eriksen gjorde come-back på Beito

Kommentarfeltet er stengt