Grønliåsen RundtOppegårdTerrengløp

Kristine Meinert Rød og Geir Gjessing vant Grønliåsen Rundt

Terrengløpet Grønliåsen Rundt ble arrangert for femte gang fra Tårnsåsen skole i Oppegård søndag, under praktfulle forhold. Med nye løyperekorder både på herre- og damesiden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Raskest i den kuperte rundløypen på rundt 10,5 kilometer var den lokale stjernen Kristine Meinert Rød fra Oppegård IL og Skigutten Geir Gjessing.

Kristine Meinert Rød har kommet som en komet inn i Norgeselten i baneløping i år. Men det egentlige «gjennombruddet» har hun hatt da hun tre ganger tidligere har vunnet det lokale løpet Grønliåsen Rundt. Den tidligere svømmeren er oppvokst et steinkast fra løypen. I år har hun altså debutert på bane med bravur. Så bra har det gått at Kristine allerede i sin første sesong har debutert på juniorlandslaget med å bli nordisk mester på 5000 meter!

LETT I STEGET: Kristine Meinert Rød i full fart gjennom skogen.
Foto: Arrangøren

Men nå var det altså kortreiste Grønliåsen Rundt som stod på konkurransemenyen, og storfavoritten innfridde med klar seier på tiden 40.02, hele 12 1/2 minutter foran neste kvinne, Kjersti Væge fra Kyrksæterøra (52.30), med lillesøster Marie Meinert Rød på tredjeplass (53.08). Kristine Meinert Rød vant Grønliåsen rundt for fjerde år på rad, og årets vinnertid var over tre minutter bedre enn fjorårets.

Aller raskest var imidlertid Geir Gjessing fra Ski IL på sterke 37.31 (forsidebildet, foto: arrangøren). Ole-Jacob Følling fra Røa IL var den andre av gutta som slo damevinneren, med tiden 39.03, mens Benjamin Dolva på tredjeplass kom i mål på 41.01.

Spreke damer fra Team Sportsmanden

Team Sportsmanden stilte også som vanlig med flere deltakere på startstreken. Her ble det en hard fight mellom de lokale venninnene Marit Lundanes, Gry Pladsen og Inger Anne Pedersen, der de tre kom i mål som perler på en snor til femte-, sjette- og sjuendeplass totalt. Marit Lundanes vant både den interne Team Sportsmanden-duellen og klasse K50-54 år på 59.06, med Gry Pladsen bare fem sekunder bak til seier i klassen under, mens Inger Anne Pedersen heller ikke var langt bak med 1.02.02 til andreplass i klasse K50-54 år.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -


Ruby Maria Semb fulgte opp med tredjeplass av kvinnene og klasseseier i K50-54 år i det 5 kilometer lange Grønliåsen opp og ned, på tiden 30.31. Mona Lillevik fra Kolbotn var aller raskest her med 29.11, mens unge Jarl Brock-Kristiansen – som løper i klassen opptil 14 år – var best i herreklassen på 30.20.

KLOKKENE STILLES: Gry Pladsen (foran) og Marit Lundanes (1037) er klare til dyst sammen med resten av startfeltet.
Foto: Arrangøren
Magne Johansen fra Team Sportsmanden kom i mål sekundet bak Gry Pladsen til andreplass i klasse M60-64 år.
Foto: Arrangøren

Flere bilder på arrangementets Facebookside her.

Totalt var det 80 påmeldte og 63 som startet i hovedløpet Grønliåsen Rundt, mens det var 27 som startet i Grønliåsen opp og ned.

Resultater

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -