Furusjøen RundtLøpingTeam SportsmandenTerrengløp

Sterk løyperekord i flotte Furusjøen Rundt-løpet

Lørdag 22.august ble Furusjøen Rundt-løpet arrangert på Kvamsfjellet. Endelig fikk Sportsmanden anledning til å teste løpet også. Og det levde absolutt opp til forventningene, med en variert og flott rundløype i fantastisk natur.

Fantastisk løyperekord ble visst også, av Sjur Prestsæter fra Lom, som løp de snaue 18 kilometerne med 256 høydemeter på 1.02.41. Sportsmandens reporter kan underskrive på at det er styggfort, der han slet seg i mål en halvtime senere, på 1.32.36!

Eirin Aasen Kvalheim fra Almenning Idrettslag vant kvinnenes 18 km på 1.19.00.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
LØYPEREKORD! Sjur Prestsæter imponerte!
Foto: Per Fredriksen / Arrangøren


Men fort eller sakte, Furusjøen rundt-løpet er først og fremst et løp for de som ønsker seg en utfordring og opplevelse i vakker norsk natur.

Flere ganger på runden har man 2000-meters toppene i Rondane som spektakulære kulisser. Store deler av løypen går på grusveier. Og kilometerstrekkene på sti og terreng er ikke veldig teknisk krevende – men desto vakrere – der de slynger seg langs vannkanten av Orvillingen i starten, som en liten forrett, før vi kommer til vannet som gir løpet dets navn, Furusjøen (forsidebildet). Siste del av løypen er den tyngste, med et par sugende stigninger. Særlig den lange og bratte bakken som kommer like før 15 kilometer og varer i rundt 1300 meter til løpets høyeste punkt på 934 m.o.h., er tøff! Men da er det til gjengjeld lettløpt og stort sett nedover på grusvei til mål. Både start og mål er på sletten like nedenfor Rondalikk Høyfjellshotell.

Det var også en kortere distanse på 8 km. Der var det Mia Kvamme fra Oslo som hadde bestetid totalt med 37.42.
Klassen for menn ble vunnet av Kjetil Sandvik Nilsson fra Fremad Famagusta på 38.37.

SLO ALLE GUTTA: Mia Kvamme på vei til seier på 8 km.
Foto: Per Fredriksen / Arrangøren


Furusjøen Rundt er et løp som virkelig kan anbefales. Selve arrangementet var ogå meget profesjonelt og bra, med godt smittevern og tre drikke- og matstasjoner underveis og et rikholdig utvalg for å lade batteriene igjen snarest mulig etter innkomsten, med sportsdrikk, saft, varm suppe med brød, chips, kortreiste kjeks fra lokal produsent og mere til.

Når vi i år attpåtil fikk et fint sommervær – riktignok med litt sur vind før start, men med raskt stigende temperatur og sol utover dagen, så kan man ikke ønske seg mer. Det måtte i tilfelle være en kropp som fungerte litt bedre også på de første 13 kilometerne. Men da snakker jeg kun for egen del. Og denne dagen var det det viktigste.

(Se flere bilder under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

LANG REKKE: Starten er gått og Sjur Prestsæter har tatt teten allerede opp den første bakken.
Foto: Per Fredriksen / Arrangøren
KLASSESEIER: Team Sportsmandens bestemann, Pål Hallvard Virik i fint driv i flotte omgivelser, på vei til seier i M50-54 år på gode 1.17.17.
Foto: Arrangøren
BAKTROPPEN: Team Sportsmandens andre deltaker, Frode Monsen, har ikke egen følgesyklist, men passerer her de siste deltakerne på 8 km litt før mål. Jan Tore Klomstad fra Nord-Fron Kommune (2004) høstet dagens største applaus da han litt senere passerte målstreken!
Foto: Per Fredriksen / Arrangøren
PREMIEUTDELING: Kvinnenes seierspall med Eirin Aasen Kvalheim øverst, Eli Buele fra Lillehammer på andreplass (1.22.39) og Mathilde Bakke fra Otta IL (1.29.39) på tredjeplass.
Foto: Ingulf Nordahl
ALLSIDIG: Ingulf Nordahl viste lovende takter inntil akillesen slo seg vrang. Han fullførte og var like blid etterpå, selv om dette var det nærmeste han kom en seierspall. Ingulf anbefaler gjerne Furusjøen Rundt. «Det er ikke uten grunn det kalles eventyret i Rondane. Storslagen natur, flotte tilrettelagte løyper både på løpet, ski og sykkel. Proff arrangør også. Jeg har selv løpt løpet 3 ganger, deltatt i sykkelrittet 2 ganger og skirennet 1 gang. Får jeg det til å klaffe, er disse arrangementene noe jeg ofte blinker meg ut», sier han. På lørdag var han også fotograf for Sportsmanden.
Foto. Frode Monsen / Sportsmanden.no
LAGKAMERATER: Team Sportsmandens to deltakere gir begge tommel opp for arrangementet.
Pål Hallvard Virik fra Skåbu ønsker også velkommen til et annet flott løp; Skåbu Fjellmaraton lørdag 2.oktober.
Foto: Ingulf Nordahl
Furusjøen Rundt har trippel-konkurranse med løping, sykling og langrenn.
Foto og forsidebildet: Frode Monsen / Sportsmanden.noRESULTATER FURUSJØEN RUNDT-LØPET, 21.08.2021

Les også reportasje fra Furusjøen Rundt-rennet 2018:

Eventyrlig dag i Furusjøen Rundt

Mer fra Furusjøen Rundt på Sportsmanden

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Sterk løyperekord i flotte Furusjøen Rundt-løpet

 • Per Fredriksen

  Fire av bildene i denne fine omtalen av Furusjøen Rundt-løpet lørdag 21. august 2021, ble tatt av PER FREDRIKSEN. (engasjert av «Arrangøren») De fire bildene er: 1) LØYPEREKORD!… 2) SLO ALLE GUTTA:… 3) LANG REKKE:… 4) BAKTROPPEN:… (innledende tekst under de fire bildene) Jeg

  • Hei!
   Beklager veldig sen respons her, jeg har rett og slett ikke sett kommentaren tidligere. Jeg har nå kreditert deg som fotograf på de gjeldende bildene! Sportsmanden har/hadde kontakt med daglig leder i Furusjøen Rundt så vi brukte bilder kreditert «arrangøren», i tillegg til egne bilder. Vi fant ikke spesifikt navn på fotograf på løpets hjemmeside/Facebookside da, men vi har selvsagt nå gladelig oppdatert med riktig fotokreditering. Beklager igjen at ikke det er gjort tidligere og tusen takk for flotte bilder!

   Vennlig hilsen
   Frode Monsen
   redaktør Sportsmanden.no

Kommentarfeltet er stengt