Follotrimmen

Bøleråsen rundt var et fint tilskudd til Follotrimmen

Det sjette løpet i Follotrimmen, og årets andre med fellesstart, var en ny løype rundt Bøleråsen. Igjen ble det tøffe dueller om seieren mellom Eivind Bjørhei og Geir Gjessing – og mellom Gudrund Ildstad og Emilie Kongsten.

Damene først; Gudrun Ildstad fra Frogn Kommune BIL sikret seg sin første seier i Follotrimmen da hun denne gangen viste seg sterkest. Med vinnertid 20.08 var hun 28 sekunder foran den flerfoldige Follotrimmen-vinneren Emilie Kongsten i den fine og kuperte rundløypen på 4,7 kilometer. Unge Leah Bratberg tok en ny tredjeplass med 21.00, mens Tina Kaasa avanserte en plass fra løpet i Ås forrige onsdag til 4.plass på Langhus med tiden 22.11.

Helt i front var det denne gangen fem mann som holdt følge inn i den første bratte bakken. Geir Gjessing åpnet litt mer behersket enn vanlig, og i den andre, litt slakkere grusbakken etter 5-600 meter la han seg i rygg på forrige ukes vinner Eivind Bjørhei. De to fikk en luke til resten av tetfeltet og holdt følge helt til den tredje tøffe kneiken etter drøye 3 kilometer. Der fikk Bjørhei en liten luke, som han holdt i det lettere terrenget inn mot mål. Vinnertiden var 16.05 og avstanden til Gjessing var halvert fra forrige uke, nå til 10 sekunder.

VANT: Eivind Bjørhei kom først over broen med noen hundre meter til mål også en halvtime etter at dette bildet ble tatt, under oppvarmingen.

På tredjeplass dukket en gammel kjenning av Follotrimmen opp. Brannmannen Roger Thompson har i år rykket opp i klasse M45-49 år, men holder et imponerende høyt nivå med 17.00 som sluttid. Dermed rykket beste ungdomsløper Mathias Stähli (M16-19 år) ned en plass fra forrige løp til fjerde med 17.22, mens Børge Andreassen med 17.32 og Ole Anders Ek Lundby med 17.58 også løp på under 18 minutter.

FABULOUS FOUR: Fra venstre Mathias Stähli, Geir Gjessing, Eivind Bjørhei og Roger Thompson.
Foto. Arrangøren

Start og mål var ved Haugjordet ungdomsskole, og løypen gikk «medsols» retning Fugleåsen med asfalt i starten og i avslutningen, og med grus og terreng «på baksiden» av Bøleråsen. Tre bratte bakker underveis, i tillegg til et par tøffe kneiker like før mål, gjorde dette til en relativt krevende løype, selv om det også var lange, lettløpte partier. Den nye løypen falt i god smak hos flere deltakere som vi snakket med etterpå.

Resultater Follotrimmen 25.08.202 – Bøleråsen rundt

KLAR: Her er det under ett minutt til starten går ved Haugjordet ungdomsskole.
STERKE VETERANER: Geir Simonsen, DFI Langrenn (18.06) og Karl Henrik Lilleheier, Ås IL (18.22) vant henholdsvis klasse M50-54 år og M45-49 år. Her under oppvarmingen.
Lettløpt parti etter cirka 1 kilometer.
STI: Flere kilometer går på sti, men mesteparten var i relativt lett terreng med deilig barkunderlag.
DEBUTERTE MED BRAVUR: Jørn Thorsen fra Kolbotn debuterte i Follotrimmen og var godt fornøyd med både løpet og løypen. Fjerdeplass i klasse M50-54 år på gode 19.37 viser solid form.
I MÅL: Tiril Lilleheier fra Ås IL klokker seg inn på 22.18 til andreplass i K16-19 år.
UTVEKSLER ERFARINGER: Børge Andreassen (t.v.) og Atle Aasterud (sittende) ble nr 2 og 3 i klasse M45-59 år, mens Charles Granquist tok andreplassen i M50-54 år.
Merete Bolin og Hans-Jørgen Lund bor et langt stenkast unna og løp på hjemmebane. Røde Kors var også på plass på Langhus, men selv om det var mange slitne løpere som kastet seg på gresset etter målgang (inkludert undertegnede), så var det heldigvis ikke behov for førstehjelp for noen av deltakerne.
Følere slitne løpere som puster ut etter den harde målgangen.
VANT IGJEN: Eivind Bjørhei var godt fornøyd med løpet og et nytt stikk i kampen om å bli årets beste løper i Follotrimmen.
Han satset også på å stille på de to siste løpene på Siggerud og i Hvitsten.

Alle bilder der annet ikke er nevnt: Frode Monsen / Sportsmanden.no