FollotrimmenKaruseller

Løpsglede da Follotrimmen igjen hadde fellesstart

Årets femte løp i Follotrimmen og det første løpet med fellesstart på snart to år så dagens lys i Ås forrige onsdag. Aller raskest var Eivind Bjørhei (bildet) fra Oppegård IL. Den lettbente sivilingeniøren fra Myrvolltoppen stormet gjennom de kuperte løypene i Ås på imponerende vis. Bjørhei fikk imidlertid hard konkurranse av vinnergrossisten Geir Gjessing fra Ski, karen med flest seire i Follotrimmen de siste årene.

De to var i en klasse for seg i den fine og delvis nye traseen i Ås på cirka fem kilometer, med start og mål ved andedammen ved NMBU. Pågående fadderuke gjorde også sitt til at det var god stemning og mange som heiet flere steder underveis i løypen. Der vi stod med kamera en liten kilometer før mål, hadde Eivind Bjørhei fått en avgjørende luke og ledet med rundt 40-50 meter. Han så uforskammet sprek ut der han kom i god fart opp bakken mens han tok seg tid til både å hilse og gi tommel opp til fotografen. 

Det gjorde også Geir Gjessing, som absolutt ikke så ut som en slagen mann der han passerte omtrent like lett i steget, men avgjørelsen var nok likevel falt og avstanden opp i største laget. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
TOMMEL OPP: På forsidebildet er Eivind Bjørhei i full fart mot seier i Follotrimmen i Ås. Geir Gjessing (over) ser også ut til å være godt fornøyd med dagen!


Bak de to kom ingen, så langt øyet kunne se. Det vil si, de dukket jo opp etter hvert, men det tok lang tid før tredje løper passerte. Deretter kom resten av feltet på rekke og rad, som perler på en snor. Svært mange med et smil om munnen, glade for at Follotrimmen endelig var tilbake til normalen etter fjorårets avlysning og forsommerens fire virtuelle løp, der man selv tok tiden. 

–Formen er bra den, jeg har i alle fall trent brukbart i sommer, er den nøkterne kommentaren fra vinneren. 

Også treningsivrige Geir Gjessing bekreftet god form til Sportsmanden da vi traff på han under oppvarmingen. Gjessing er kjent for å satse hardt fra start, og han tok da også føringen i onsdagens løp og opparbeidet seg en god luke. Men Bjørhei er god i terrenget, spiste seg sakte innpå og overtok ledelsen i skogen etter omlag 3 kilometer. Derfra og inn så 34-åringen seg aldri tilbake.   

I mål skilte det 20 sekunder mellom dem. Vinnertiden til Eivind Bjørhei var sterke 17.13, mens Geir Gjessing fikk 17.33. Deretter var det et sprang ned til Mathias Stähli fra Løplabbet Ski på 19.02, mens Dennis Lier fra Røa Langrenn tok fjerdeplassen, 10 sekunder bak der igjen.

KAMP OM PALLPLASS: Dennis Lie har grepet om tredjeplassen her, men bakfra kommer Mathias Stähli jagende…
Mathias Stähli sikrer seg til slutt tredjeplassen i løpet.


Dameklassen ble imponerende nok vunnet av den relativt nybakte mammaen Emilie Kongsten på tiden 22.14. Moren hennes var som vanlig på plass og heiet, og kunne fortelle at Emilie naturlig nok ikke var i sin beste løpsform såpass kort tid etter fødselen. Men det viste seg likevel å være nok til å ta hjem en ny seier i Follotrimmen. Gudrun Ildstad fra Frogn Kommune BIL var imidlertid ikke langt bak og tok en sterk andreplass på 22.21, mens unge Leah Bratberg ble nummer tre med 22.56. 

Deretter fulgte Elin Sophie Ones fra Langhus og Team Sportsmanden, til tross for at hun før start bedyret at formen ikke var på topp etter et sykdomsavbrekk de siste ukene. Tine Kaasa fra løpegruppen Suburban Housewives Gym Association fra Myrvoll, som vi omtalte tidligere i sommer, har også holdt formen godt ved like og løp i mål på 23.27 til femte beste tid og seier i klasse K40-44 år. 

Klasseseier ble det også til Inger Anne Pedersen fra Oppegård IL i K50-54 år med 25.57, og til Team Sportsmandens Merete Bolin fra Langhus, som vant klassen over på 24.58.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

STERK: Emilie Kongsten vant dameklassen
Gudrun Ildstad er ikke langt bak til andreplass. Her jages hun av de to Team Sportsmanden-løperne Arve Mjelde og Steinar Lien.
Unge Leah Bratberg tar tredjeplassen hos damene.
Elin Sophie Ones løp meget bra og sikrer seg fjerdeplass i mål, men jages her av Tina Kaasa.
SMIL: Tine Kaasa lager litt ablegøyer på vei mot klasseseier i K40-44 år.  
Smiler gjør også Merete Bolin fra Team Sportsmanden, som vinner klasse K55-59 år.
Inger Anne Pedersen vant klasse K50-54 år, mens Kristian Kaltenborn ble nummer 11 i M55-59 år. 


Follotrimmens fire høstløp går over fire påfølgende onsdager. Allerede 25.august løpes det rundt Bøleråsen på Langhus, mens de to siste løpene i årets karusell arrangeres fra Siggerud og i Hvitsten – alle med fellesstart eller puljestarter fra klokken 18.00. Er du ikke påmeldt hele karusellen, kan du fortsatt melde deg på enkeltløp ved start.

Resultater Follotrimmen Ås, 18.08.2021

Alt om Follotrimmen

Blide Ola Øvstedal finner vi ikke på resultatlisten. Han passerte imidlertid foran Trond Molvær, som i mål fikk 28.18.
Nils Kårbø fra Ås IL passerte også litt bak kameraten, og til 24.22 i sluttid.
Anette Lie-Stenersen fra Hebekkskogen Runners løp på 26.03.
Hege Bakken fra Team Sportsmanden var like bak, på 26.11.
NR.1 – Ikke i mål, men den første som meldte seg på Follotrimmen i år; Paal Stähli.
Idylliske omgiveløser i nytt parti av løypen i Ås.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Se hele bildekavalkaden fra løpet

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -