LøpegrupperOppegårdTrening

De løpende husmødre

Har du hørt om Suburban Housewives Gym Association? Ikke det? Det hadde ikke vi heller. Men det er en lokal løpegruppe fra Myrvoll med mange treningsglade damer som også har over 100 medlemmer i sin egen Facebookgruppe.

Initiativtakerne til løpegruppen er Anne Line Filtvedt (42) og Guro Kristine Lie (42) fra Myrvoll. De to fikk med seg Tine Kaasa, og deretter gikk det raskt slag i slag med å rekruttere nye medlemmer.

Hva er Suburban Housewives Gym Association?

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–Vi er en gruppe med treningsglade damer, hovedsakelig fra Myrvoll. Mange innflyttere som ønsket å trene sammen med andre, utendørs og gratis. Vi har trening hver mandag i Ekornrud barnehage kl. 20, da er det oppvarming og utendørs styrketrening, uansett vær og temperatur. Vi trener året rundt. Noen av oss løper en lengre tur først, for å få inn litt utholdenhet i tillegg, forteller Tine Kaasa. 

–Vi har holdt på i tre og et halvt år og på Facebook er vi over 100 medlemmer, men det er stort sett de faste 10-20 som møter opp på treningene. Stort sett er vi i alderen 30 – 45 år. Det er også veldig sosialt, mange har barn i samme alder og i samme barnehage, og man blir kjent med andre i samme familiesituasjon i nærområdet. Det er også en fin måte å bli kjent med andre på når man kommer som ny til et sted, utdyper hun. 

HUSMORGYM: Stor innsats i «sideplanken»


Gruppen har også noen spesielle motivasjonsfaktorer og deltar på enkelte løp.

–Vi pleier å løpe Rosa Sløyfeløpet hver høst med påfølgende bankett, og arrangere sommerfest. Under korona har vi trent i mindre kohorter, så det var fint å kunne samles igjen etter pinse, forteller Kaasa, som opprinnelig er fra Ytre Enebakk, men har bodd i Oppegård i fire år og til daglig jobber på Flåtestad ungdomsskole. Tine Kaasa presenterer seg selv slik: 

–Jeg har alltid vært aktiv, men begynte for alvor å jogge under lock-down i fjor vår. Da ble det rekreasjon og egentid etter teamsundervisning og hjemmekontor. Så da ble det mange turer, og jeg har holdt det gående med tre til fire økter i uken. Jeg har tidligere spilt fotball på Driv i nesten 20 år, og har en bakgrunn fra idrettshøgskolen. 

Sammen med et par andre i løpegruppen, har Tine Kaasa i år deltatt i Follotrimmen for første gang, og hun har hevdet seg meget bra. I det fjerde og siste løpet før sommerferien slo hun til med en sterk 3.plass i kvinneklassen. Løypen på drøye 5 kilometer fra Ski stadion ble gjort unna på raske 21.56. Kun firedobbelt vinner Mia K. Wiig og Margrethe Førre Nardocci løp fortere. Uken før ble hun nummer 5 i Follotrimmens løp fra Sofiemyr. 

Kaasa har imidlertid god støtte og pes fra to andre fra løpegruppen i årets løpskarusell.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
–Vi er tre fra Suburban Housewives Gym Association som løper Follotrimmen. Olaug Hogseth Kvilesjø (41) og Alice Andreassen (41). Olaug har løpt før, og løper mye, cirka 30 kilometer i uka. For Alice er det også først gang. Hun har satt seg som mål å løpe 1000 kilometer i løpet av 2021 og er på god vei, forteller Kaasa.

I forrige ukes løp i Follotrimmen fra Ski ble Olaug Kvilesjø nummer 15 av kvinnene på tiden 26.05, mens Alice Andreassen kom like bak på 17. plass. Follotrimmens trippelvinner Eivind Bjørhei, fra Myrvoll han også, måtte for øvrig denne gang se seg slått av Geir Gjessing med seks små sekunder i seierskampen hos gutta.

TRIO I FOLLOTRIMMEN: Fra venstre Olaug Hogseth Kvilesjø, Tine Kaasa og Alice Andreassen etter løpet på Sofiemyr.


Men tilbake til Suburban Housewives Gym Association. Selv om de primært fokuserer på trivsel, treningsglede og samhold, røper Tine Kaasa at hun ikke er den eneste i gruppen som er målbevisst, med ambisjoner om å hevde seg høyt oppe i konkurranser.

–Jeg har et stort konkurranseinstinkt og liker å gjøre det bra, så litt kjipt når det er noen som løper bedre, i hvert fall når det er i samme klasse. Jeg jobber med å få høy fart og lav kilometertid. Mange av damene i  Suburban Housewives Gym Association er meget godt trente, så om flere hadde løpt hadde det nok vært flere på toppen av resultatlista, avslutter hun.

SPREK GJENG: Syv av damene i Suburban Housewives Gym Association klare for fellestrening.

Foto: Suburban Housewives Gym Association

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -