HalvmaratonLøpingOppegård

I dagens Oppegård Avis: Hodelyktløpet og KM-gull

Eivind vant Østmarka Trail Challenge

Selv om mange etter hvert trekker innendørs til treningssentrene jo lenger utover høsten vi kommer, er dette en veldig fin for å trene og løpe utendørs. Og fortsatt er det jo ett og annet løp man kan delta i, selv om de fleste store høstløpene er unnagjort. Men små løp med særpreg kan være vel så koselige, minnerike og tøffe.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ett av de litt mer spesielle løpene er Hodelyktløpet – eller Østmarka Trail Challenge – som ble arrangert for fjerde gang med start fra Skullerud klokka 19.30 forrige torsdag. Det teknisk krevende terrengløpet går utelukkende på blå- og rødmerkede stier i Østmarka og ble vunnet av Myrvollgutten Eivind Bjørhei.

– Hodelyktløpet går i noen av de mer knotete stiene i området rundt Østmarkkapellet. Vi følger Flyktningeruta en del, og et av Strava-segmentene nedover heter «dødsbakken». Når det er sagt, så var det godt merket og veldig gøy å løpe i full fart på sti med hodelykt. En må holde fullt fokus hele tiden både på å finne veien og å finne godt fotfeste, forteller vinneren selv til Sportsmanden / Oppegård Avis.

Ikke alle klarte dette like bra heller, og Bjørhei var ikke sikker på at han hadde vunnet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg er naturligvis fornøyd med egen innsats, men det hadde vært gøy om feltets sprekeste løper også hadde funnet veien. Jeg ble nemlig fraløpt av en i starten, tilføyde en ydmyk vinner.

ALLSIDIG: Eivind Bjørhei liker å trene og konkurrere året rundt. Sist helg vant han Hodelyktløpet. Her er han på vei til 2.55.02 i Oslo Maraton. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Nå er det imidlertid en del av gamet å løpe riktig vei, og konkurransen avgjøres heller ikke i starten. Det gikk også meget fort unna med Eivind, som med den gode sluttiden 51.57 var nesten fire minutter foran andremann i den 12 kilometer lange løypen, der kun seks av 33 deltakere kom i mål på under timen.

Eivind Bjørhei bor i Oslo og representerte arbeidsgiveren Norconsult. 31-åringen er en allsidig kar som er glad i å trene året rundt – og helst utendørs.

– Jeg synes det er gøy å trene ute. Mest gøy er det med ski på vinteren, men talentet er nok størst i løping. Jeg konkurrerer en del både i langrenn og løping gjennom året, samt et sykkelritt i ny og ne, avslutter Eivind, som vi også omtalte som beste lokale løper på 10 kilometeren i Hytteplanmila nylig, da han løp på 34.58. Bjørhei løp også Oslo Maraton i september på gode 2.55.02.

KM-tittel nummer 21 til Steinar

Steinar Lien fra Oppegård IL elsker å løpe, og han har en forkjærlighet til halvmaraton. 53-åringen fra Trollåsen er også en lidenskapelig «samler» av medaljer i kretsmesterskap på ulike distanser og disipliner.

Steinar Lien ser mer innbitt ut her med halvannen kilometer igjen til mål, enn han gjør på forsidebildet tidligere i løpet. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Forrige helg deltok han i Lørenskog Halvmaraton, som også var kretsmesterskap både for Oslo og Akershus. Og selv om det «bare» ble fjerdeplass i klasse M50-54 år i selve løpet, var alle de tre foran på resultatlisten fra Oslo. Dermed kunne en fornøyd Lien reise hjem til Oppegård med nok en gullmedalje fra KM for Akershus i bagasjen.

Samlingen hans lyder nå på imponerende 19 KM-gull i løping, hvorav seks er på halvmaraton, der kretsmesterskapet hvert år er innlagt i Lørenskog Halvmaraton. I tillegg har han ett KM-gull fra fotball og ett fra seiling fra yngre dager i den rikholdige samlingen sin.

Steinar er også en kar som holder seg i form året rundt og altså deltar i en rekke konkurranser. Men aller helst løper han halvmaraton. Den distansen har han fullført hele 123 ganger!

Se også: Friskt og fint i Lørenskog Halvmaraton

GLADE GULLVINNERE: Mens Roar Antonsen til venstre «vant noe for første gang i mitt liv», var det KM-gull nummer 21 for Steinar Lien, hvorav seks er på halvmaratondistansen. (Foto: Frode Monsen)

Sportsmanden / Oppegård Avis

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -