HalvmaratonLøpingVestlandet

Runa Skrove Falch norgesmester på halvmaraton

Fissehatsion-duell om mennenes NM-gull

Runa Skrove Falch fra SK Vidar forsvarte tittelen og ble norsk mester på halvmaraton under 3-Sjøersløpet i Stavanger i dag. I en ganske kupert løype med mye grus og enda mer motvind, var det sterk å vinne på ny løyperekord 1.15.32, en forbedring av den tidligere rekorden til Susanne Wigene med 12 sekunder. (På forsidebildet er Skrove Falch på vei mot seier på samme distanse i Oslo Maraton i høst.)

Sølvet gikk til Vienna Søyland Dahle fra Skjalg , som var 21 sekunder bak Falch, mens Ida Bergsløkken fra Royal Sport tok bronsen* på 1.19.03 etter en hard kamp mot nederlandske Tessa Frenay fra Halden IL. Tessa lå lenge foran, men med fjerdeplassen på 1.19.19 sikret hun seg uansett norgesmestertittelen i U23-klassen. Sterke løp også av unge Julie Marie Larsen (K18-19 år) fra IK Tjalve og veteranen Sara Aarseth fra Stavanger Friidrettsklubb på femte- og sjetteplass.

Avsluttet knallsesong med NM-bronse

Ida Bergsløkken har hatt en kjempesesong, som startet med deltakelse for Team Sportsmanden i Holmenkollstafetten (bildet) og ble avsluttet med NM-bronse på halvmaraton – i tillegg til flere personlig rekorder.

– Jeg visste fra start at det var mulig for meg å ta en 3.plass og lot derfor de raskeste stikke fra og fokuserte på mitt eget løp. Havnet i et slags vakuum og løp mye alene. Etter ca 9 km møtte det en vegg av kuling og jeg visste at det var tre jenter foran meg. Hadde ikke den beste konkurransedagen og derfor konsa jeg kun om å komme meg gjennom og tenkte lite på hva som skjedde i front, sånn rent bortsett fra at jeg helst skulle se at jeg kom meg på pallen da. Ved 16,5 km stod @arnepost og heiet og kunne melde fra at jeg lå «rett bak» 3.plassen. «Dette klarer du, Ida,» ropte han. Jeg ble så glad for å se Arne og for å ha overlevd så langt at jeg tenkte at jeg i det minste fikk prøve å mobilisere noe krefter, om det fantes noen igjen. Lite visste jeg om at «rett bak» betydde 44 sekunder. Det skulle ta 2,5 km til før jeg skimtet ryggen på 3.plassen og da var det bare 2 km igjen til mål. Jeg klarte å sette inn et bittelite rykk og løp i mål på 1:19:03 og casha inn 5000 kr. Tida var ikke mye å skryte av, men var heller ikke et fokus i går, skrev Ida Bergsløkken på sin Facebookside etter løpet.

Hos mennene ble det ikke overraskende en duell mellom to blad Fissehatsion. Etter at fjorårsvinner Okubamichael ledet lenge, var det Senay som viste seg sterkest i spurten denne gangen og vant med tre sekunders margin på tiden 1.07.38. Begge løper for IK Tjalve. Hjemmehåpet fra Stavanger Friidrettsklubb Ørjan Grønnevig kunne juble for bronse med 1.08.16, og for at han beholdt løyperekorden. Lars Lunde fra Stord IL tok en sterk fjerdeplass og vant dermed U23-gullet på gode 1.09.55. Sterkt løpt også av veteranen Ronny Losoa fra Sigdal FIK som tok sjetteplassen på 1.10.28.

Strålende fornøyd med 6. plass i NM halvmaraton på 3-Sjøersløpet idag med tiden 1:10:28. Ble også NM gull i min klasse (35-39). Tok en sjanse og fulgte de beste fra start og ble etterhvert liggende i en fin gruppe på fire stykker noe som hjalp i den sterke vinden, skrev Losoa på Facebook like etter løpet.

Resultater

Ronny Losoa imponerte med 6.plass i NM i Stavanger. Her fra Drammensmaraton i fjor da han representerte Team Sportsmanden. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

*Rettelse:
Hanne Mjøen Maridal fra Lillehammer IF, som ble nummer 3 på halvmaraton i Oslo Maraton da også Runa Skrove Falch vant, stod hele helgen oppført som nummer tre på arrangørens offisielle resultatliste fra selve 3-Sjøersløpet, og derfor også på Sportsmanden. Dette er feil og resultatlisten er nå også rettet. Vi har fått bekreftet hva som skjedde her:

– Jeg løp NM, men brøt løpet etter 17 km pga. sykdom. Jeg må ha vært for nært tidtakingssystemet på min alternative rute tilbake til målområdet, forteller Hanne Mjøen Maridal selv til Sportsmanden.