LøpingMaratonOppegård

Sportsmanden i OAvis: Høysesong for maraton

Sportsmanden sin side i Oppegård Avis uke 44

Høsten er høysesong for maratonløp i utlandet. Det er en rekke spennende løp å velge mellom og mange mosjonister benytter seg av muligheten til å ta seg en opplevelsesrik langhelg i en europeisk storby. Det kan være høstens store sportslige mål eller man tar turen som en fin kombinasjon av en trivelig storby-weekend med familie eller venner, med innlagt maratonløp på programmet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På søndag gikk et av de virkelig raske maratonløpene av stabelen i Frankfurt. Her er det hvert år mange nordmenn som tar turen for å prøve å oppnå en god tid i et veldig profesjonelt arrangement, som særlig er kjent for sin spektakulære målgang, inne i en sportshall på rød løper til lysshow, glitter, musikk og festivitas.

Kom under drømmegrensen på 3 timer

Svein Erik Sandsnes fra Greverud var en av 141 nordmenn som hadde tatt turen til Tysklands finanshovedstad, med Frankfurt Marathon som årets store mål.

–Denne helgen var vi åtte gutter som reiste nedover sammen og løp. Vi har trent sammen mot dette i et halvt år, forteller Sandsnes, som løp maraton for andre gang. Debuten gjorde han med bravur i San Francisco Marathon for tre år siden, på den gode tiden 3.07. Nå lå imidlertid listen enda litt høyere for den tidligere langrennsløperen som har gått Birkebeinerrennet på imponerende 2 timer og 45 minutter.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–Målet var å komme under 3 timer, så jeg er veldig fornøyd med å ha greid det, sier Svein Erik etter å ha løpt på sterke 2.58.36 i Frankfurt. Dermed ble han nummer 916 av totalt 23.149 løpere og nummer 166 i aldersklassen. Nivået er høyt. 

MAGISK: – Å komme under 3 timer var magisk, forteller Svein Erik Sandsnes. Her fra halvmaraton i Oslo. (Foto: Privat)

–Løpet gikk greit frem til 25 km, men spesielt når det var igjen 10 km var beina stive og tunge. Da var det en kamp å komme til mål, utdyper han. Trass tunge bein klarte Svein Erik å øke farten på de siste kilometerne og sikre seg en tid under den for mange magiske 3-timers grensen.

–Ja, å komme under 3 timer var magisk! Alt i alt er jeg superfornøyd, avslutter 25-åringen.

Attraktive Amsterdam

Et vel så attraktivt reisemål der du kan kombinere det sportslige med det sosiale og kulturelle, er vakre Amsterdam. Den sjarmerende byen med alle sine sykler og kanaler har også en fin og relativt rask maratonløype, med start og mål på den gamle, ærverdige Olympiastadion. Flere lokale mosjonister stilte til start der forrige søndag.

En av dem var Karianne Ekern fra Tårnåsen. Hun er en rutinert maraton- og ultraløper, men har slitt litt med skader og ikke fått trent som ønsket det siste året. I Amsterdam var hun imidlertid tilbake og kunne notere 4.03.55 som fin sluttid i sitt 19.maratonløp.

–Jeg føler meg privilegert som kan løpe og delta i maratonløp i innland og utland, det er ikke en selvfølge. Amsterdam var et flott maraton, løpet gikk i fine omgivelser med musikk og underholdning mange steder langs løypa, og med en super målgang inne på Olympiastadion, forteller Karianne, som har personlig rekord på 3.45 på den klassiske distansen.

Karianne Ekern mot mål på den gamle Olympiastadion i Amsterdam. (Foto: Marathonfoto.com / privat)

To andre som deltok i Amsterdam var triatleten Mats Nagelsen Hansen og Åse-Marie Engen Muggerud, som feiret sin forlovelse med å løpe sammen helt til mål, på den fine sluttiden 3.46.14.

Enda fortere gikk det med en annen triatlet fra Kolbotn IL, supermosjonisten Charles Granquist, som snek seg under 3.15 med fem sekunders margin. Likevel hadde nok Charles håpet på en enda bedre tid. Etter å ha fullført det som kalles verdens hardeste triatlon i sommer – Norseman Xtreme Triathlon – på meget bra tid, uttalte Granquist at han hadde meldt seg på Amsterdam Maraton for å vise at han også kunne løpe!

Det kan han så absolutt, selv om han ved passering halvmaraton lå an til en tid under 3 timer. Etter drøye 30 km spratt imidlertid kilometertidene kraftig i været.

–Maraton starter gjerne etter 30 km, sies det. Svært mange erfarer nettopp det.

Førstkommende søndag går for øvrig verdens mest kjente maratonløp av stabelen; New York City Marathon. Sikkert med noen fra Oppegård på startstreken der også.

Sportsmanden / Oppegård Avis

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -