BirkenOppegårdTerrengløp

Løpsfest i Birken med lokale briller

Endelig kunne Birkebeinerløpet igjen arrangeres på tilnærmet normal måte. Det ble en etterlengtet løpsfest både for eliten og for flere tusen mosjonister.

Birkebeinerløpet går vanligvis i juni, men på grunn av covid-19 var det utsatt til 4.september. Og med gode smitteverntiltak ble det en opptur både for arrangøren og ikke minst for alle deltakerne som koste seg i det nydelige sensommerværet på Lillehammer på lørdag.

Skjønt kose seg er kanskje ikke den riktige beskrivelsen underveis i løpet. Om ikke Birken er tøff nok fra før, så var årets løype forlenget med om lag en kilometer med en ekstra sløyfe innom Maihaugen. Det gjør traseen enda flottere og gir løpet en ekstra dimensjon, men medførte også nok en lang og sugende motbakke på hele 300 meter som skal forseres bare et par kilometer før mål. Slikt kan bokstavelig talt ta pusten fra de fleste.

Beste lokale løper var Hanna Breivold, som tok en sterk 13.plass i kvinnenes eliteklasse på tiden 1.31.54. Søsteren til årets vinner av Norseman representerer Bøler IF, og viser at det er gode gener og trenes godt av flere i idrettsfamilien fra Greverud. Langrennsløper Karoline Simpson-Larsen vant på 1.21.02, foran ikke ukjente Kristin Størmer Steira.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Hanna Breivold i fint driv gjennom Olympiaparken. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Blant mennene finner vi Thomas Oma fra Kolbotn SK på 11.plass i klasse M35-39 år på sterk tid; 1.30.33. Flere av de godt voksne karene over 50 år imponerte. Ikke minst Birken-veteranen Charles Granquist, som forserte de drøye 21 kilometerne fra Birkebeineren Skistadion til mål på Stampesletta ved Håkons Hall på 1.31.47 til 12.plass av 188 i klasse M50-54 år. Erik Hagbø fra Kolbotn SK ble her nummer 20 på 1.35.30.

Granquist var litt blandet i synet på løypeendringen nedom Maihaugen:

–Oppoverbakken gikk greit, men det var verre med en enda lenger nedoverbakke som tar på lårene, fortalte han til Sportsmanden i målområdet etterpå. 

50-åringen fra Sætreskogen er av de aller mest rutinerte birkebeinerne, og deltar hvert år i Birkebeinertrippelen. Han var godt fornøyd med løpet, ikke minst fordi det kun var en uke siden han syklet Birkebeinerrittet, og det på under de magiske tre timene for tredje gang. Det er styggfort. Charles var derfor spent på hva dette holdt til i trippelkonkurransen, siden Birkebeinerrennet i år var avlyst. Dermed var det tiden på løping og sykling som var avgjørende. Dessverre for Granquist, så måtte man imidlertid også ha fullført Q-Birken på ski, der man går løypen og logger koder med mobiltelefonen. Hadde han bare tatt rennet som en søndagstur, ville Granquist ha vunnet klassen sin i Birkebeinertrippelen med flere minutter!  

BIRKEN-EKSPERTEN: Charles Granquist hilser på fotografen underveis. (Foto: Frode Monsen/ Sportsmanden.no)

I klassen over, M55-59 år, løp to andre veteraner også veldig bra. Særlig Harald Ringen fra Myrvoll imponerte med 8.plass av 139 på 1.33.58, rett fra sykesengen etter at ribbensbrudd har satt han på sidelinjen i flere uker. Kameraten Svein Hagen fra Tårnåsen var ikke langt bak med sin 14.plass på 1.39.21. Og konkurransen og nivået er meget høyt i Birken, ikke minst i de store veteranklassene.

Birkebeinerløpet hadde i år praktfulle forhold, litt av en kontrast fra tidenes våteste løp for to år siden:

Les om de lokale heltene som var i aksjon i 2019

STERK: Svein Hagen ikledd fine høstfager på vei til mål ved Håkons Hall.
GUTTA PÅ TUR: Svein Hagen (t.v.) og Harald Ringen (t.h.) løp meget bra, med kameraten Espen Kristiansen fra Rustad IL, trippelvinner i klasse M60-64 år i midten.
FORNØYD: Charles Granquist har all grunn til å smile etter to sterke resultater i Birken på to uker.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -


2.plass i Ungdomsbirken

Forrige uke skrev vi om den lovende 2005-generasjonen til Oppegård IL langrenn. Og det er flere lokale ungdommer fra Oppegård IL som hevder seg godt. En av dem er Theodor Dilling Gomo, som gjorde et sterkt løp og tok andreplass i 15-års klassen i Ungdomsbirken på tiden 22.21, bare 11 sekunder bak vinneren Tor Even Askautrud fra naboklubben Nesodden IF.

PÅ PALLEN: Theodor Dilling Gomo fra Oppegård IL ble nummer 2 i Ungdomsbirken, klasse 15 år. Øverst på pallen står Tor Even Askautrud fra Nesodden IF, mens Ola Dåsnes fra Vang Skiløperforening ble nummer 3. (Foto: Terje Gomo)


Foto der ikke annet er nevnt: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Se også hovedreportasjen:

Blikk på Birkebeinerløpet i strålende solskinn

Resultater

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -