JuniorLangrennOppegårdTrening

Oppegårds største skitalent på mange år

Det jobbes svært godt i de yngre rekker i langrennsgruppen i Oppegård IL. Særlig 2005-årgangen med Eskil Skarstein Rød i spissen hevder seg meget bra og flere nærmer seg Norgestoppen i sin aldersklasse. Forrige uke ble det arrangert testløp i Nøstvedtmarka for ungdommene. 

–Dette er en knallhard test som avsluttes opp brattbakkene ovenfor Stuene. 2005-årgangen er meget sterk på guttesiden, med to potensielle medaljekandidater i junior-NM til vinteren, forteller sportslig leder i langrennsgruppen, Erling A. Christiansen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Testløpene har blitt en tradisjon som gjerne gjennomføres flere ganger på sommeren og høsten. Løpet starter i bunnen av den lange brattbakken midt i Nøstvedtmarka og er på akkurat 5 kilometer. Først løpes tre småkuperte runder á 1,4 kilometer, før den tøffe testen avsluttes opp den knallharde, bratte motbakken på cirka 800 meter som nok mange turgåere og mosjonister kjenner til. Å klare å løpe opp her krever at man er i god form! 

–2005-årgangen til Oppegård langrenn er usedvanlig sterk, og løperne går nå inn som første-års juniorer med realistiske ambisjoner om å være helt i Norgestoppen, forteller en entusiastisk Christiansen. 

Særlig Eskil Skarstein Rød og Birk Haugnes leverer sterke prestasjoner både i løp og på rulleski om dagen.

Torsdag 19. august var høstens første testløp, hvor Eskil Skarstein Rød satte ny rekord for løpet med hele 28 sekunder. Den meget krevende 5-kilometeren gikk unna på sterke 18.38, noe som overgikk selv trenernes forventninger. På 2. plass kom Birk Haugnes på 19.25, også det usedvanlig bra for en 16-åring på en 5 km med omlag 150 høydemeter.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -


PÅ REKORDJAKT: Eskil Skarstein Rød på vei til rekord i testløpet (Foto: Kristoffer Tørstad)

Leder juniorcupen på rulleski

Ungguttene fulgte opp med imponerende takter bare to dager senere. Da vant Eskil Vikersundsprinten på rulleski, og han leder nå juniorcupen i rulleski for Oslo-regionen. Birk Haugnes ligger her på 5. plass. 

Eskil Skarstein Rød og Birk Haugnes har gledelig nok valgt å bli i Oppegård, og begynte nylig på videregående skole på Wang istedenfor å flytte til skigymnas. De to drar også med seg flere andre løpere fra Oppegård til et høyt nivå. 

–Mange har nok sett dem på rulleski-intervall gjennom golfbanen og andre steder. Det er teknikk og fysikk på høyt nivå, forteller Erling Christiansen, selv en sterk langrennsløper i mange år som vet hva han snakker om. Han betegner Skarstein Rød som Oppegårds største skitalent på mange år og tror at 2005-årgangen i Oppegård kan bli en gull-årgang, med flere sterke gutter.

Det er imidlertid ikke alltid de som er best som 16-åringer som blir best som senior. Det viktigste for å lykkes i langrenn er langsiktighet, tålmodighet og å bygge sten på sten, så her er det bare for hele langrennsgruppen å stå på videre. Det skal bli spennende å følge utviklingen.

LOVENDE: Birk Haugnes i testløpet (Foto: Kristoffer Tørstad)

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -