KarusellerOppegårdUltraløp

Leif løp det 260 km lange Legends Trail for 2.gang

Blir første nordmann i legendariske Barclay Marathons

Leif Abrahamsen fra Greverud er trolig Oppegårds seigeste løper. Ja, kanskje Norges mest utholdende også. Nylig fullførte han det 260 km lange Montane Legends Trail i Belgia – for andre gang! Løpet går i kupert terreng i Ardennene, der man må forsere over 7000 høydemeter. Kun 15 av de 50 startende klarte å komme til mål.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men Abrahamsen er kjent for aldri å bryte et løp, og det gjorde han heller ikke i Belgia, selv om han var så trøtt av de fysiske utfordringene og søvnmangel at han faktisk sovnet gående! 

– Søvnmangel har i mange løp vært en stor hemsko og er det fortsatt når man ser hvordan jeg gikk i oppløsning mandag morgen. Med 1 time søvn på 3 døgn så sa til slutt kroppen stopp. Først så kunne jeg ikke skjønne GPS-en, jeg klarte ikke rasjonalisere meg til hvilke retning jeg skulle ta, og det ble mye frem og tilbake. Deretter begynte jeg å sovne gående, og våknet til hver gang kroppen var på vei i bakken. Til slutt vant kroppen, den bøyde knærne så jeg datt langflat på ryggen, og da ble jeg like godt liggende en 10-15 minutter, og fikk meg en liten høneblund, skrev han selv på Facebook.

LEGENDS TRAIL: Leif Abrahamsen er selv i ferd med å bli en legende i det norske ultramiljøet. Foto og forsidebildet: Arrangørfoto og fra Facebooksiden Ultraløperne

Til mål kom han da til slutt. Abrahamsen lå sågar lenge blant de fremste. Men i slike løp er det ikke bare å følge merket sti, man må navigere selv med egen gps, og navigeringsfeil kostet en plassering i toppen. Etter rundt tre døgns slit endte det med 10.plass. 

–- Navigeringsfeilene fortsatte å bidra til frustrasjon, så brått var jeg 3 km tilbake på ruten med god steam mot start. Heldigvis så arrangøren dette etter hvert og fikk ringt meg med snuordre, forteller han.

Bare det å fullføre et slikt løp er nok en større prestasjon enn de fleste kan fatte. Og om ikke lenge stiller Leif Abrahamsen fra Oppegård til start i det brutale, mytiske og legendariske The Barclay Marathons – verdens tøffeste ultraløp – som første nordmann noensinne!  

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Klasseseier i Vinterkarusellen 

Vinterkarusellen på Romerike ble avsluttet med en 5 km på Lørenskog lørdag. Og om det har vært snøfritt og bart i de aller fleste av de ti løpene som utgjør den tradisjonsrike karusellen som ble arrangert for 47.gang, var det etter de siste dagers snøfall endelig ordentlig vinterstemning da det siste løpet gikk av stabelen. 

Starten er gått for det siste løpet i Vinterkarusellen på Romerike.
Foto: Arne Halvorsen / Lørenskog FIL

Men det var likevel bra forhold med gode tider i den kontrollmålte og lettløpte traseen, også av de to deltakerne fra Oppegård IL. Kenneth Pham ble sågar suveren klassevinner i M40-44 år og med tiden 18:00 hadde han kun fire mann av drøyt 100 deltakere foran seg over målstreken.

Pham er fra Ås, men bor i Oppegård og har imponert skikkelig i årets vinterkarusell. En spennende tilvekst til løpsmiljøet i Oppegård. Kanskje dukker han opp i Follotrimmen i år? Der vil han nok også knive høyt oppe på resultatlistene. 

KLASSESEIER: Kenneth Pham fra Oppegård IL imponerte igjen.
Foto: Arne Halvorsen / Lørenskog FIL

En som helt sikkert er på plass når årets første løp i Follotrimmen starter i Ski 28.april er Steinar Lien. Få, om noen i kommunen deltar på flere løp enn karen fra Trollåsen. Steinar var selvsagt også med i det avsluttende løpet i Vinterkarusellen – hans 149. enkeltstart i karusellen på de 23 årene han har deltatt, helt tilbake til 1998. Den gode tiden 20:23 og 3.plass i klasse 55-59 år til tross, Lien var ikke helt fornøyd etterpå.

–Det gikk litt for sakte på tredje og særlig fjerde kilometer på lørdag til at jeg er helt fornøyd, forteller han. 

Sesongen er i hvert fall i gang.

Les også: Treningspendeleren fra Trollåsen

VINTERKARUSELLØP NR 149. Steinar Lien er alltid på plass.
Foto: Arne Halvorsen / Lørenskog FIL

Resultater og reportasje på Kondis.no

– – –

Sportsmanden i lokalpressen:

Sportsmanden skriver en ukentlig side om lokal kondisjonsidrett i papiravisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Artikkelen over kommer på trykk i uke 11 – 12..mars 2020.  

(Selv om Oppegård kommune og Ski kommune har slått seg sammen til Nordre Follo kommune fra 1.1.2020, fortsetter Oppegård Avis som lokalavis for Oppegård som før.)

Alle reportasjene til Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -