OppegårdØstfoldSlituløpene

Hedda (17) seiret i Slitusprinten

Nyvinningen Slitusprinten ble arrangert for første gang i en flat og rask 10 kilometer forrige søndag. Det ble suksess på første forsøk både for arrangøren og for unge Hedda Høntorp, som var raskeste kvinne i Slitu. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

17-åringen fra Oppegård IL avgjorde seiersduellen mot den noe eldre Camilla Huse på den andre av de to rundene på 5 kilometer. Huse har også en fortid i Oppegård, der den tidligere fotballspilleren hadde sine beste sesonger. Hun ble seriemester to ganger og cupmester med Kolbotn IL fra klubbens glansdager som landets beste lag i årene 2005-2007. Men selv om den 42 år gamle veteranen med 39 landskamper ledet løpet halvveis, var det junioren Hedda som var sterkest og til slutt vant en ganske klar seier på tiden 40:43 – 50 sekunder foran Huse.

Hedda Høntorp trener og konkurrerer innenfor både langrenn og friidrett, men satser mest på friidrett, med størst fokus på mellomdistanse 800 meter og 1500 meter, men hun løper også noe gateløp. 

–Hun har ikke løpt 10 km siden Sentrumsløpet i 2019, så selv om hun hadde håpet å løpe under 40 minutter, var hun ok fornøyd med ny pers, forteller pappa Karl-Olaf, som selv også deltok i Slitu. 

SEIERSPOKALEN. Hedda Høntorp med seierssmil og stor pokal.
Foto: Joachim Nybakke 
Camilla Huse har en liten ledelse på Hedda Høntorp, som sees bak, etter drøye 5 km.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Hedda Høntorp disponerte løpet meget bra og var klart sterkest på andrerunden.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Lokale løpere fra Team Sportsmanden

Litt lenger nede på resultatlisten finner vi to lokale løpedamer fra Team Sportsmanden; Merete Bolin fra Langhus og An-Magritt Eide fra Trollåsen. 

Bolin hadde startnummer 1, og fulgte opp med samme plassering i klasse K55-59 år på tiden 46:24. Mens Eide ønsket litt tempo som en fin variasjon til de vanlige langturene på søndager med Kolbotnløperne, og løp milen på 48:00 til andreplass i klasse K45-49 år.

– Jeg hadde planer om en rask 10 km treningsøkt på egenhånd, men dette er jo mye bedre, sa An-Magritt før løpet. 

Etterpå var det mange smil og fornøyde løpere i det litt hustrige høstværet i Slitu. Etter flere dager med klart og nydelig vær, ble det noe surt akkurat i timene før løpet. En ganske sjenerende vind var også hemmende. Likevel stilte lokalbefolkningen mannsterke opp med norske flagg og heiarop. 

– Veldig moro med så mange tilskuere og norske flagg underveis, sa Hans-Jørgen Lund fra Langhus i målområdet etterpå. Han var en av hele 12 deltakere fra Team Sportsmanden og ble nummer 4 i klasse M55-59 år på 44:41. 

Med startnummer 1 måtte det jo nesten bli klasseseier til Meret Bolin.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Hans-Jørgen Lund synes det var moro med mange engasjerte tilskuere langs løypen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
GOD STEMNING: An-Magritt Eide heies frem av publikum.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Familiefight fra Oppegård IL

Oppegård IL hadde også tre menn på startstreken, som alle gjorde det meget bra. Unggutten Amund Nybakke var raskest, etter å ha avgjort den interne OI-duellen med Karl-Olaf Høntorp, faren til Hedda. I mål skilte det kun tre sekunder mellom dem. 14 år gamle Amund ble nummer to i gutter 14-15 år, mens 48 år gamle Karl-Olaf var tredje best i sin klasse. Faren til Amund, Joachim Nybakke, var heller ikke langt bak. Med sluttiden 39:49 ble der en åttendeplass i klasse M40-44 år på treneren for mellomdistansegruppen i OI. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
LOVENDE: Amund Nybakke var raskest av OI-gutta.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Faren Joachim Nybakke kom under 40-minutters grensen, men ble klart slått av sønnen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Best tid av OI-firkløveret hadde Karl-Olaf Høntorp, faren til kvinnevinneren.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no


Av 150 påmeldte var det 129 som startet. Været gjorde nok sitt til at flere valgte å bli hjemme. De som tok turen til Indre Østfold angret imidlertid ikke, selv om det var både litt regn og mye vind. Med en flat og rask løype og engasjert lokalbefolkning, er nok Slitusprinten kommet for å bli.

– Løypen var kjempefin og uten så mye vind kan man løpe skikkelig fort her, sa han som løp aller raskest til Sportsmanden etter løpet. Markus Lysaker Høgne fra Aurskog-Høland Friidrettslag vant den første utgaven av Slitusprinten på gode 33.18, etter en hard kamp mot Even Storeheier fra Degernes og haldenseren Even Løvås.

Se hovedreportasjen med resultatliste her:

Suksess for Slitusprinten

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -