Helse og treningLøpegrupperOppegårdVirtuelle løp

Satt farge på Rosa Sløyfe-løpet

Rosa sløyfe-løpet ble i år arrangert både som et vanlig løp og et virtuelt løp. Løpegruppen Suburban Housewives Gym Association fra Myrvoll var som vanlig på plass med en fyldig tropp.

–Vi  var en gjeng med jenter som gjennomførte et virtuelt «Rosa sløyfe» i år. Gjengen er Suburban Housewives Gym Association. Dette er fjerde året på rad vi løper, først to år i Oslo, men i fjor på grunn av pandemien ble det løpt i nærmiljøet. I år valgte vi også den lokale versjonen, da det var så vellykket i fjor, forteller Tine Kaasa i løpegruppen.  

Rosa sløyfe-løpet har tidligere vært arrangert i fem år i elleve byer, hvor i 2020 det ble Norges største virtuelle løp med over 11.000 deltakere. Arrangementet har samlet 40.000 deltakere og samlet inn 8,3 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, kan vi lese på hjemmesiden.

De løpende husmødre fra Myrvoll stilte med hele 17 deltakere i sitt eget løp fredag 15. oktober. 

–Vi møttes til oppvarming på Østli skole med aerobic dronninga Ida Ekeberg før vi startet. Noen løp 6 km  i lysløypa rundt Østre Greverud, andre gikk en kortere tur. Resultatene var det ingen som brydde seg om. Ida Christine Backe som jobber i Craft hadde i år fått trykket opp en ny versjon med gruppas egne t-skjorter. Med sin sterke rosafarge lyste de opp i høstmørket, forklarer hun. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Denne gjengen satt virkelig farge på Rosa Sløyfe-løpet.
Foto: Privat

Og de spreke damene ga seg ikke med det. Et av årets høydepunkt for løpegruppen er den årlige banketten etterpå, sier Kaasa avslutningsvis.

–Etter løpet har vi alltid bankett, og i år som i fjor tok vi det utendørs. Samlet rundt en bålpanne og i en hagestue på Myrvoll koste vi oss til langt over midnatt med medbrakt mat og drikke. Det var god stemning hele kvelden, og vi er alle enige om at vi er en så flott gjeng med damer!

Det er kanskje unødvendig å fortelle at alle 17 selvsagt også deltok på banketten!

Mer her: De løpende husmødre

Suburban Housewives Gym Association er en lokal løpegruppe fra Myrvoll i Oppegård.
Vi har tidligere skrevet om den muntre venninnegjengen, se link til artikkelen ovenfor.
Foto: Privat

Bakgrunn: Rosa sløyfe-aksjonen arrangeres hvert år i oktober av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen.

–Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning. Les mer her:

Om Rosa sløyfe

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Denne artikkelen er også publisert på Sportsmanden sin side i Oppegård Avis.

Les alle Sportsmanden sine lokalsaker fra Oppegård Avis her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -