LøpingØstfoldSlituløpene

Suksess for Slitusprinten

Det nye løpet Slitusprinten ble en stor suksess, til tross for at værgudene ikke spilte helt på lag. For stemningen var upåklagelig med mange tilskuere og norske flagg i gråværet. Og selv om løperne delvis ble tatt av vinden, ble det likevel både sterke tider og perser i den meget raske 10 km-traséen.

– Løypen var kjempefin og uten så mye vind kan man løpe skikkelig fort her, sa han som løp aller raskest.

Markus Lysaker Høgne fra Aurskog-Høland Friidrettslag vant den første utgaven av Slitusprinten på gode 33.18, etter en hard kamp mot Even Storeheier og Even Løvås. Trekløveret holdt følge store deler av løpet. Eldstemann av trioen, Even Løvås (32) fra Halden IL gjorde store deler av drajobben, men da det gjenstod omlag 300 meter rykket Høgne fra og avgjorde løpet. 23-åringen var veldig godt fornøyd både med seieren og med løypen.

Det ble en tøff spurtduell om andreplassen mellom to blad Even, der yngstemann Storeheier (21) fra Degernes avgjorde på de siste 10-20 meterne, selv om det er 32 år gamle Løvås som står oppført som nummer 2 på resultatlistene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SEIERSJUBEL! Markus Lysaker Høgne har sikret seg seieren i den første Slitusprinten.
MÅL: Mens vinneren løper over mål, løper to blad Even inn på oppløpet i bakgrunnen.
SPURTDUELL: Det blir Even Storeheier som formelig spretter over mål til andreplass, foran Even Løvås.

Deretter fulgte Alfred Bjørnerød fra Moss på fjerdeplass, ex-terrengsyklist Erik Kay fra Langhus på femte og hjemmehåpet Marius Borger fra Spydeberg IL på sjetteplass. Marius er en av flere som også har bidratt med forberedelsene til Slitusprinten, men 39 åringen hadde likevel krefter til å perse for tredje gang i år og for første gang løp han under 34 minutter med sluttiden 33:50.

–Det gikk så lett i dag, sa en glad spydebæring i målområdet når han hadde fått igjen pusten. Den første kilometeren på 3:10 kjentes lett, fortalte Marius da han ble gratulert av den tidligere skolekameraten og «rivalen» fra Team Sportsmanden og Lillehammer IF, Henning Mortensen, som for lengst har gjort brumunddøl av seg, men som i likhet med i fjor var på besøk i heimen for å få med seg et raskt løp i hjembygda.

I forløperen til Slitusprinten, «Mor i nøden-mila», var det Henning som i fjor høst trakk det lengste strået dem i mellom, og også ildsjelen Roar Tomter slo da treningskameraten Marius. Men i år har Borger vært et hestehode foran, og i Slitusprinten fikk han solid revansje på begge to. Henning var imidlertid godt fornøyd med 34:30, på plassen bak Borger.

–Det er bedre enn den gamle persen, sa Henning etterpå, som ikke helt skjønner at han har løpt så bra i år.

Roar Tomter, Sportsmandens «løpende reporter» fra Indre Østfold som har markedsført Slitusprinten på en ypperlig måte, var ikke like godt fornøyd der han klokket seg inn på 37.23, bare 10 sekunder bak klasseseieren til Bjørn Arild Bøhleng fra Hamar Skiklubb i klasse M45-49 år.

STERK: Den satt! Nok en pers for Marius Borger. Henning Mortensen gratulerer.
Roar Tomter klokker seg over mål.

Ex-landslagsspiller mot junior kjempet om seieren hos kvinnene

Hos kvinnene ble det en duell mellom veteranen Camilla Huse, tidligere landslagsspiller i fotball med 39 landskamper, to seriemesterskap og cupgull for Kolbotn IL på merittlisten – og den 17 år gamle junioren Hedda Høntorp fra Oppegård IL.

Etter at det var Huse som ledet halvveis med en god luke, var det ungdommen som var sterkest utover i løpet. I mål var rekkefølgen og forspranget motsatt, med klar seier til Hedda på 40:43, foran Camilla med 41:33. Eleni Xiros fra Hobøl IL tok tredjeplassen på 42:17, tre sekunder foran Sara Svae fra Askim, med Inger Lise Hystad fra Rakkestad ikke mange sekundene bak der igjen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

_

VANT: Unge Hedda Høntorp tar til slutt en klar seier i kvinneklassen.
Men Camilla Huse ledet lenge.
Sara Svae avgjør duellen om fjerdeplassen mot Inger Lise Hystad.

God stemning i løypen

Av 150 påmeldte var det bare 129 som startet. Kanskje skremte været vekk mange. Det var litt synd, for det skremte i hvert fall ikke lokalbefolkningen, som møtte opp flere steder med norske flagg og heiarop.

–Veldig moro med så mange tilskuere og norske flagg underveis, sa Hans-Jørgen Lund i målområdet etterpå. Han var en av hele 12 deltakere fra Team Sportsmanden. Også løpsleder og primus motor Geir Arne Johannessen er med i Team Sportsmanden, selv om han først og fremst er leder for skigruppen i Slitu IF, som var dyktig arrangør av den første Slitusprinten.

FLAGG OG JUBEL: Her og på forsidebildet er det en annen av Team Sportsmandens deltakere; An-Magritt Eide, som heies frem av de fremmøtte tilskuerne.


Slitu IF og Johannessen står også bak det flotte terrengløpet Vibeke Skofteruds Minneløp, som har start og mål på gressletten ved siden av veien der Slitusprinten startet. Med et nytt terrengløp som er planlagt i mars neste år, vil det bli en ny og spennende trippelkonkurranse, kunne Johannessen også fortelle.

Slitusprinten er i hvert fall kommet for å bli. Alle vil snakket med i målområdet etterpå var veldig godt fornøyd både med løypen og arrangementet. Og dersom man er litt heldigere med været, vil nok langt flere løpe ned mot eller under sine egne bestenoteringer her. Løypen er nemlig veldig rask, der den går i to flate runder på asfalterte gangveier fra Morenen kjøpesenter.

Vel blåst, bokstavelig talt, til arrangøren Slitu IF!


Resultater Slitusprinten, 24.okt.2021

Les også: Vibeke Skofteruds Minneløp ble en minnerik affære

Flere bilder i tre faser – 1. Før start og starten

TØFF TRIO FØR START: Hanning Mortensen, Marius Borger og Roar Tomter er klare.
START: Geir Arne Johannessen tar en siste sjekk før startskuddet smeller.
Starten er gått, Alfred Bjørnerud og unge Fredrik Hesjedal-Tronstad tar teten.
Lang rekke, med vinneren Markus Lysaker Høgne med caps.
Feltet følger på.

2. Passering halvveis

Etter en drøy runde, litt etter 5 km, er det Even Løvås som drar, med Markus Lysaker Høgne og Even Storeheier i rygg. De tre har en god luke til neste pulje.
I pulje 3 kommer Fredrik Nordhaug (4), Christer Hult (143) og Fredrik Hesjedal-Tronstad (12)
Camilla Huse er førte kvinne, med en liten luke ned til Hedda Høntorp som jager bak.
Gunnar Jonsson fra Team Sportsmanden fungerer her som hare for Sara Svae, eller motsatt.
Dorte Foss er i gang igjen etter en skadeperiode.
Hans-Jørgen Lund koste seg i Slitusprinten.
Det samme gjorde fruen, Merete Bolin, som hadde startnummer 1 i den første Slitusprinten.
Sten Solfjeld holder fortsatt koken og vant klasse M70.
Marita Solberg Bjerke løp på 48.03.
Arvid Mathiesen fra Team Sportsmanden
Agnes Bernediktsdottir også i den turkise Team Sportsmanden-trøyen, glad for å være tilbake etter en skadeperiode.
LØPEGLEDE: Sprudlende Connie Schneider elsker å løpe og viser det også.

3. Etter løpet

GRATULERER! Vinnerne fikk hver sin store, fine pokal.
TO VINNERE: Primus motor Geir Arne Johannessen og tidenes første vinner av Slitusprinten; Markus Lysaker Høgne.
ENDA EN VINNER: Hedda Høntorp kan stolt vise frem pokalen etter seier og pers på 10 km i Slitusprinten
Foto: Joachim Nybakke
TALENT: 14 år gamle Fredrik Hesjedal-Tronstad ble nummer 9 på sterke 35:00.
BURSDAGSPERSER! Tone Oraug (t.h.) feiret bursdagen sin med å løpe Slitusprinten på 43:31. Sara Svae ble nummer fire på 42:20 – ny pers på begge!
PUSTER UT: Islandske Gunnar Jonsson var godt fornøyd.
GLAD: Dorte Foss forbedrer seg stadig etter at sommeren gikk fløyten med skade. Det ble seier i K50-54 og 9.plass av kvinnene på 43:33.

STILL GOING STRONG: Hyggelig gjensyn med Sten Solfjeld, nå i klasse M70-74 år, som han vant på sterke 47:19.
NR 1: Merete Bolin kan smile etter seier i K55-59 år på 46:24.
STOLTE AMBASSADØRER: Alltid blide Connie Schneider og Arvid Mathiesen, fra Team Sportsmanden begge to, og ambassadører for henholdsvis Trondheim Maraton og Sportsmanden.


Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.noSportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -