LangrennOppegårdSki Classics

Langløpere på svensketokt i sesongavslutningen

Det går mot slutten av en amputert skisesong. Men fortsatt er det full innsats og bra trøkk av distriktets beste langrennsløpere. Forrige helg gikk to renn av stabelen og det hele avsluttes med det 100 km lange Årefjellsloppet lørdag 27.mars.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Anikken Gjerde Alnæs har fått blod på tann

Langløper Anikken Gjerde Alnæs hevdet seg meget bra i det 64 km lange Tåssåsen Criterium 64, nest siste renn i årets Visma Ski Classics, som ble arrangert søndag 21.mars. 

Anikken bet seg lenge fast like bak den første gruppen med de 10 fremste. I mål var hun nummer 12 etter drøye 3 timers staking på blanke ski, vel seks og et halvt minutt bak den svenske vinneren Lina Korsgren, årets suverene ener i langløpssirkuset. 

Gjerde Alnæs tar stadig små steg i riktig retning og det varer nok ikke lenge før vår lokale representant, som går for stjernelaget Team Ragde Eiendom, klarer å utfordre de aller beste. Da vi snakket med henne etter Vasaloppet var hun i hvert fall svært motivert for å fortsette langløpssatsingen neste år. Det første året i det knallharde treningsregimet til teamkaptein Anders Aukland hadde ikke skremt henne, snarere tvert i mot. Anikken sin beste plassering i årets langløpscup er 10.plassen fra Jizerska Padesatka 14. februar.

Anikken Gjerde Alnæs har hatt en fin sesong i langøløpscupen, som har gitt mersmak.
(Foto: Privat)

Thomas Gifstad møtte veggen 

Også Thomas Gifstad hadde også tatt turen over svenskegrensen i helgen. Han stilte til start både lørdag og søndag, da det denne helgen var en prøveordning med konkurranser i Ski Classics begge dagene. 

Vålådalsrennet på lørdag, som erstattet det avlyste Birkebeinerrennet, måtte dessverre Thomas bryte med ryggproblemer etter en av de fire rundene. Birken var delarrangør og rennet var med sine 54 km like langt og hadde omtrent samme løypeprofil som originalen, og man måtte gå med sekk etter samme prinsipp og regler som i Birken.

Men etter å ha fått kjøpt seg en ny madrass og fått sovet bra, var ryggen langt bedre og optimismen tilbake til søndagens 64 km som gikk i samme område, men med en noe snillere løypeprofil. 

Giftstad hang med på halen av tetfeltet helt til det gjenstod rundt 9 kilometer av Tåssåsen Criterium. Da gikk han næringstom og tapte om lag tre minutter til Emil Persson, som vant på 2 timer, 39 minutter og 17 sekunder. Thomas endte på 49.plass. 

Friskusen som representerer Team Rustad IL Oslo, går imidlertid i likhet med Anikken Gjerde Alnæs på an igjen med krum nakke i kommende helgs knallharde avslutningsrenn i Ski Classics, det 100 km lange Årefjellsloppet.

Det har vært en kort sesong for Thomas Gifstad. Her og på forsidebildet er han i Birkebeinerrennet for to år siden.
Foto. Frode Monsen / Sportsamanden.no

Les også om innsatsen til Anikken og Thomas i Vasaloppet

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Tidligere:

Thomas Gifstad er bedre rustet enn noen gang tidligere

Anniken Gjerde Alnæs fra sin beste NM-innsats til langløpssirkuset

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden skriver hver uke en side i Oppegård Avis om mosjonister og eliteutøvere fra Oppegård. 
Om stort og smått fra den kondisjonerte verden, med lokale briller. 
Denne artikkelen er noe av det som står på trykk lokalavisen denne uken.

– – –

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -