Etape BornholmEtappeløpOppegård

Storeslem i Etape Bornholm

Superveteran Svein Arne Sølvberg har tradisjonen tro lagt en av sommerens ferieuker til den danske øyen Bornholm. Der går det årlige etappeløpet som bærer øyens navn, bestående av fem etapper som til sammen utgjør nøyaktig en maratondistanse på 42,2 km. 

Det løpes hver dag fra mandag til fredag, da det hele avsluttes med en 10 kilometer med mål inne på Rønne stadion. Da har deltakerne fullført fem helt ulike etapper, som spenner fra strandløp til skogsløp og bakkeløp. 

Etter annerledesåret i fjor var det tilnærmet tilbake til normalen i årets arrangement. Riktignok  med færre deltakere enn vanlig og mange forholdsregler, men den gode stemningen med blant annet daglige sendinger på lokal-tv var tilbake. Det var også Svein Arne Sølvberg fra Ski. 72-åringen som representerer Oppegård IL er blitt en legende på Bornholm. År etter år knuser han alle konkurrentene i klassen sin. 

Dette var 15.gang på 16 år at han gikk til topps med klasseseier sammenlagt, i tillegg til i fjorårets virtuelle versjon. For Sølvberg var på plass da også og løp gjennom samtlige av løpene.

Veteranen hadde følgende fine serie i år. Mandagens 10 km gateløp på 45.38 åpnet ballet. Tirsdagens strandløp på 5,8 km langs Skandinavias største sandstrand og over store sanddyner ble gjort unna på 29.15. På det 7,8 km lange og kuperte skogsløpet onsdag brukte Sølvberg 37.13. Torsdagens «kongeetappe» over 8,5 km, som har en spektakulær og knallhard avslutning med et innlagt motbakkeløp til toppen av øyen, ble forsert på 42.53. Før det hele altså ble avsluttet med nok en flat og rask 10 km i hovedstaden Rønne, som gikk unna på gode 46.39. 

Etter fem strake etappeseire fikk Oppegårds superveteran dermed tiden 3 timer, 21 minutter og 39 sekunder sammenlagt. En god tid på maraton for de aller fleste, og neppe mange over 70 år er i stand til å matche dette. Selv var også Svein Sølvberg strålende fornøyd med innsatsen på favorittøyen sin. 

– At det for meg lot seg gjøre å løpe fortere enn for 2 år siden, kom som en overraskelse. Betyr sikkert ikke noen verdens ting for andre, men for meg er det en stor opptur, skrev han på Facebooksiden sin etterpå.

Sølvberg løp nemlig raskere enn han gjorde for to år siden på fire av de fem etappene, så det skal bli spennende å se hvor fort han løper til neste år!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
STERK VETERANDUO: Svein Arne Sølvberg (t.h.) ble suveren klassevinner og Kjell Christian Martinsen fra Bjørndal i Oslo fulgte opp med andreplass i klasse M65-69 år i Etape Bornholm.
Foto: Privat

Det var imidlertid flere fra Oppegård som deltok på Bornholm. 

Jan Nordal Hansen og Gunn Grevsnes hadde lagt familieferien til den danske solskinnsøyen. Hansen løp meget bra til sammenlagttid 3.17.19. Milløpet siste dag på 45.25 var bare to sekunder svakere enn 10 kilometeren første dag, hvilket tilsier at han stod etappen ekstremt bra! 

Gunn gjorde også en strålende innsats med 3.37.47 som sluttid etter sine fem etapper. Fruen var dermed hakket hvassere plasseringsmessig med sin 13.plass i K45-49 år, mens Jan ble 15.mann i M45-49 år. Totalt ble han nummer 120, mens Gunn kom på 55.plass av kvinnene.

Sønnen Mikkel og datteren Lone deltok også med bravur. Mikkel endte på en flott 6.plass i ungdomsklassen etter sterke 43.20 på sin 10 kilometer siste dag. Mens Lone kom på 38.plass i klassen for barn. Både barn- og ungdomsklassen går over tre etapper, og barneløpene er naturlig nok også kortere. 

Even Bentzen Løvås med kjempeinnsats

Even Bentzen Løvås fra Halden IL kjempet en knallhard kamp om totalseieren i Etape Bornholm.

Etter at Even tok en klar seier på det første løpet, ble det etter hvert en tøff duell mot danske Malthe Nielsen, som hadde 21 sekunders ledelse foran det siste løpet. På siste etappe bet dansken seg fast i rygg på Even, og selv om Løvås tok spurten og knep ett sekund, endte han dermed på andreplass, 20 sekunder bak vinneren, med sammenlagttiden 2.24.45.

En strålende innsats av Even Bentzen Løvås, som deltok for tredje gang og som til lokal-tv uttalte at han kommer tilbake.

Resultater Etape Bornholm 2021

Team Sportsmanden har pleid å stille lag i Etape Bornholm, og har faktisk vunnet lagkonkurransen fire år på rad fra 2016 til 2019.

Les mer om dette og Sportsmandens tidligere reportasjer fra Etape Bornholm her.

Strålende innsats av Even Bentzen Løvås (t.h.) i Etape Bornholm, som her løper side om side med totalvinner Malthe Nielsen på oppløpet på siste etappe.
Foto: Arrangøren

Deltok i NM maraton

Årets Jølster Maraton i starten av juli var også norgesmesterskap på den klassiske distansen. Joachim Nybakke fra Oppegård IL var «vår» representant i det gode selskap. I tropevarmen i Jølster, der det etter hvert ble en stekende sol og oppimot 30 grader, løp Nybakke maraton på gode 3.30.14. Det holdt til 11.plass i NM i klasse M40-44 år.

Sønnen Amund deltok på 10 km, og her gikk det fort unna. Med sterke 40.30 ble unggutten nummer to i gutter 14-15 år.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Joachim Nybakke fra Oppegård IL underveis i et fint og varmt i NM-maraton i Jølster.
Foto: Arrangøren


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -