OppegårdTriatlon

Halv-Fet Triatlon med god lokal innsats

Endelig var det også duket for en tilnærmet vanlig konkurranse for triatletene. To sprekinger fra Kolbotn deltok i arrangementet med det litt misvisende navnet Halv-Fet Triatlon i helgen! 

Hans Fredrik Johansen og Øivind Bystrøm var begge svært glade for å være i gang igjen under litt mer normale omstendigheter, selv om det fortsatt var stenge koronatiltak rundt konkurransen.

Hvordan var det å endelig kunne konkurrere med startnummer igjen? Er du fornøyd med egen innsats og hvordan har du klart å holde motivasjonen og formen oppe denne våren, spurte vi Øivind Bystrøm. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–Ja, etter en lang periode uten noe organisert var det duket for Halv-Fet Triatlon lørdag. I mangel på andre arrangement, var det derfor fint å ha dette arrangementet som en motivasjon når alt annet ble avlyst, forteller 39-åringen som bor på Kolbotn og er medlem i Kolbotn Sykkelklubb.

Øivind Bystrøm i godt driv på løpeetappen både her og på forsidebildet.
Foto: Ola Morken

– Det er første gang jeg deltar der, men det var et veldig fint og oversiktlig arrangement med ikke altfor mange deltakere. Det var uvant å stille på startstreken igjen etter en lang periode med bare trening på egenhånd og sammen 2-3 andre, men veldig gøy å føle litt på stemningen ved å møte flere til kappestrid! 

Som navnet indikerer foregår konkurransen ved Fetsund på Romerike, og distansen er såkalt halv Ironman, det vil si 1900 meter svømming, 90 km med sykling og halvmaraton som avsluttende løpsøvelse. Ikke noe for halv-fete pyser, med andre ord! 

–Svømmingen foregår i Gansvika rett nedenfor Fetsund og på denne tiden er det stor vannføring i Glomma og mye kaldt smeltevann som renner ned, så svømmingen ble derfor en kald fornøyelse med vanntemperatur rundt 13 grader, forteller Bystrøm, som var bra fornøyd med dagen og innsatsen. 

KALDT: Opp av det kalde vannet. Det skulle bli adskillig varmere på syklingen og ikke minst på løpingen.
Foto: Ola Morken.

 –Tatt i betraktning kun to svømmeøkter i år, var jeg fornøyd med å være trettende mann opp av vannet. Etter en litt for lang skiftepause bar det av gårde på sykkeldelen som går nord-syd langs Øyeren i en ganske kupert løype, og med litt sidevind. Etter 90 km på sykkelen var det bare å kvitte seg med hjelm og få på seg løpesko, før to runder av 10,5 km på grusveier gjenstod. Siden jeg aldri har deltatt på Halv-Fet før, var jeg ganske uforberedt på at løypen var temmelig kupert med til sammen over 300 høydemeter. Utpå dagen ble det varmere og varmere også, så det ble en tung avslutning på dagen! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

SHOW: Øivind Bystrøm ser ut til å kose seg i Halv-Fet Triathlon.
Foto: Ola Morken

Øivind Bystrøm kom likevel i mål i fin stil som nummer 22 av 89 menn på resultatlisten med sammenlagttiden 4 timer, 50 minutter og 42 sekunder. Han måtte imidlertid se seg slått med drøye tre minutter av kompisen Hans Fredrik Johansen fra Tårnåsen og Kolbotn Triathlon, som ble nummer 17 på 4.47.38 i konkurransen som ble vunnet klart av Kristian Grue og Julie Aspesletten på sterke tider, henholdsvis 3.59.03 og 4.45.59.  

STERK: Hans Fredrik Johansen hadde en meget solid konkurranse.
Foto: Ola Morken
VARMT: Hans Fredrik Johansen på det avsluttende og varme halvmaratonløpet.
Foto: Ola Morken
GLADGUTTER: Hans Fredrik Johansen og Øivind Bystrøm kan gi tommel opp for en flott konkurranse – og for endelig å være i gang igjen!

Resultater

Sterk løpt i Perseløpet

Martin Hansen fra Trollåsen løp meget raskt på 5 km i Perseløpet, som ble arrangert i en rundløype på Sand utenfor Jessheim på lørdag. Om det var pers vet vi ikke, men med den sterke tiden 16.42 ble Hansen nummer 14 i løpet der svært mange faktisk setter personlig rekord på grunn av den flate og lettløpte traséen. 

Halfdan-Emil Færø fra bergensklubben Varegg og Marte Bagaasen Mork fra Ringerike Friidrettsklubb vant løpet på henholdsvis 14.39 og 17.33.

Martin Hansen med sterk sesongåpning i Perseløpet.
Foto: Arrangøren

Resultater Perseløpet

Sportsmanden i andre media

Sportsmanden skriver en side hver uke i lokalavisen Oppegård Avis. Dette innlegget (med færre bilder) står på trykk denne uken.

 Se alle reportasjer fra Sportsmanden i Oppegård Avis her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -