Historisk på Hawaii

Lars Petter Stormo ble første nordmann under 9 timer i VM i Ironman – les hans egne ord om bragden

Hvilken dag lørdag 14.oktober ble for Lars Petter Stormo, kona Trude Wermskog Stormo og svoger Jarle Wermskog. Trioen deltok i triatletenes aller mest prestisjefylte konkurranse, VM i Ironman på Hawaii. Nåløyet bare for å kavlifisere seg til denne ikoniske konkurransen er trangt, og at de alle tre ikke bare klarte å kvalifisere seg, men også ble de tre beste norske utøverne, er ganske utrolig. Og for Lars Petter Stormo ble det en historisk dag på flere måter. Med tiden 8.59.02 var han den første norske utøver som klarte å komme i mål på under 9 timer på Hawaii. Det resulterte i sølvmedalje i sin agegroup i VM, og en råsterk 37.plass toatlt blant verdens beste proffer for den 37 år gamle drammenseren.

Det er trangt om plassen og kamp om posisjonene i svømmingen. (Foto: Fra Lars Petter Stormo sin blogg)

-Kl. 7:05 gikk startskuddet og det kokte i Kailua Bay. Jeg kom godt i gang og selv om det ble noen knyttnever og spark i ansiktet unngikk jeg de værste basketakene. Det er veldig mange sterke svømmere i VM og jeg ble liggende i en stor gruppe hele veien. Det ble en del fighting for å holde posisjonen, og selv om tempoet føltes veldig greit fokuserte jeg på å holde meg i gruppa i stedet for å bruke mye krefter for å avansere, forteller Lars Petter Stormo på bloggen sin i Team Oslo Sportslager.

Foruten at de alle tre hadde tilbragt hele 14 dager for akklimatisering og forberedelser på Hawaii, var planen å åpne behersket, for ikke å gå på en smell hverken på syklingen eller løpingen i varmen på Hawaii.

– I fjor kjørte jeg for hardt på starten av syklingen og var da ganske så sliten allerede halvveis ved vendingen i Hawi. I år prøvde jeg derfor å starte rolig og kun tenke på de første 100 km ut til Hawi som transport. Dette fungerte veldig bra og jeg vendte på Hawi med masse overskudd og krefter igjen (og hadde da syklet 7 minutter raskere dit enn i 2016), skriver Stormo.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)
Det gikk unna på syklingen, selv om en punktering kostet unødige minutter. (Foto: Fra Lars Petter Stormo sin blogg)

Til tross for en lei punktering på tilbakeveien, syklet Stormo nesten 4 minutter raskere enn i fjor og kom inn til den andre skiftesonen etter 4:50:16 på sykkelsetet.

Samme taktikk ble fulgt også på den avsluttende maratonløpingen; en behersket åpning for ikke å gå på en smell, slik han gjorde det i fjorårets konkurranse samme sted.

-I fjor startet jeg løpingen for hardt de første 15 km og gikk på en stjernesmell. I år var planen å starte mye mer kontrollert og jeg følte jeg hadde stålkontroll på tempoet tur retur Ali’i Drive, forteller fjorårets vinner av Norseman.

Men det skulle holde hardt, og det ble beintøft, bokstavlig talt, på den siste milen.

-Herfra og inn ble det en knallhard kamp om å holde tempoet oppe og hele tiden jage vekk negative tanker og ikke fokusere på smertene i bein og føtter. Selv med noen få km til mål var jeg i tvil om at det skulle gå, og særlig når jeg kom på at jeg hele veien hadde regnet ut tempoet mitt i forhold til 42 km og at løypa jo faktisk er 42,2 km, utdyper 37-åringen.

Det ble en slitsom og nervepirrende sekundstrid helt til målstreken for Stormo:

-Jeg jaget videre ned mot Ali’i Drive og «spurtet» inn mot mål med et ansikt forvridd i smerte 🙂 Jeg tenkte at det ville være typisk å komme noen sekunder for sent, så når jeg med noen få meter igjen så at klokka ved målgang akkurat bikket 8:59:00 var det en enorm lettelse. Jeg kom meg over mål før beina kollapset under meg og jeg fikk hjelp av medic og de frivillige. Sluttiden min ble 8:59:09 og jeg ble nr 2 i aldersklasse M35-39, nr 2 av alle i age-group totalt og nr 37 totalt av alle startende i VM (profesjonelle inkludert). Selvfølgelig litt skuffet over punkteringen som muligens kostet meg seieren, men shit happens, og jeg var strålende fornøyd med å være første nordmann under 9 timer i denne legendariske løypa.

YES! Så kan jubelen slippes løs etter sin livs tøffeste konkurranse. «Det hardeste og mest smertefulle løpet jeg har gjennomført», sier fjorårets vinner av Norseman i reportasjen sin. (Foto: Fra Lars Petter Stormo sin blogg)

Når så svoger Jarle Wermskog fulgte opp med 12.plass i klassen som nest beste nordmann i sin debut på Hawaii med sterke 9.21 og kona Trude kom inn på 11.02 som beste norske kvinne, var det nok litt ekstra grunn til å feire for den spreke familietrioen fra Drammen.

Du kan lese hele Lars Petter Stormo sin rapport fra Hawaii HER, inkludert mange fantastiske bilder fra hele oppholdet på Hawaii. 

Og Trude Wermskog Stormo sin racerapport kommer på bloggen Happy Times HER.

Alle resultater 

Tidligere fra VM i Ironman på Sportsmanden

Alan Hovda smilte seg til ny norsk bestenotering på Hawaii i 2014.

Erik Guldhav fikk fullklaff i VM Ironman i 2013. 

Sportsmanden.no

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)