InternasjonaltTriatlon

Erik Guldhav fikk full klaff i VM Ironman

Ironman World Championship på Hawaii er det aller gjeveste en triatlet kan være med på. Erik Guldhav fra Kolbotn ikke bare fullførte, han gjorde sine saker meget bra som nest beste nordmann i denne legendariske og beinharde triathlonkonkurransen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ironman Hawaii er verdens mest kjente og prestisjefylte triathlon over full distanse, som består av 3900 meter svømming, etterfulgt av 180 km med sykling og avsluttes med full maraton over 42,2 km med løping. Alt foregår i ett, uten noen form for pauser. Selv når man skal bytte mellom øvelsene, tikker klokken ubønnhørlig.

Ironman-Hawaii-2013-Erik-Guldhav-nummermerking
Erik Guldhav har fått startnummeret på skulderen og er klar for sin tredje Ironman på Hawaii. (Foto: privat)

Guldhav er imidlertid ingen nybegynner i faget og har deltatt i Ironman på Hawaii to ganger før, med 9:38 og 19.plass i klassen (M40) for tre år siden som bestetid. Han ble i vår nr 10 i VM Masters (M45) på Olympisk distanse i London. Erik ble i sommer også Norgesmester Master I (40-49 år) under Oslo Triathlon og han vant Trondheim Triathlon i august.

– Dette var en av de tøffeste Ironman jeg har hatt! forteller Guldhav fra USA.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Han var ikke helt fornøyd med svømmedelen, som ble gjennomført på 1 time og 7 minutter.

– Det var for så vidt den behageligste svøm jeg har hatt, så svaret er vel rett og slett at jeg tok det litt for rolig.

Ironman2010_ErikG-swim
Det er et spektajulært syn da alle deltakerne legger i vei på svømmedistansen fra Kona Beach.
(Foto: finisherpix.com / privat)

– Syklingen gikk fint, men jeg mangler litt grunnlag, så jeg ble litt lei etter hvert. Wattmåleren fungerte heller ikke, men jeg tok det på følelsen. Jeg lå vel omtrent der jeg burde, fortsetter han. Sykkeldelen ble unnagjort på 5 timer og 2 minutter.

Ironman2010_ErikG-sykkel
Sykkelforholdene var bra og Guldhav gjorde en sterk sykkeletappe.
(Foto: finisherpix.com / privat)

Løpingen var nok Erik sin tøffeste gren, da han denne gangen ikke hadde det nødvendige grunnlaget på forhånd. Men han berget seg likevel på rutine og viljestyrke.

– Jeg hadde på forhånd kun løpt en tur på 21 km og en maraton under Ironman Kalmar. Utrolig mangel på løpegrunnlag, men det visste jeg på forhånd. Og det skjer rett og slett ikke undere på konkurransedagen, ingen åpenbaringer kommer! Så jeg fikk som fortjent, som jeg var trent til, forklarer Guldhav.

Likevel løp han maratondistansen på sterke 3.31.32, langt raskere enn de aller fleste av oss noen gang klarer uten å ha svømt og syklet i forkant.

– Det gikk fint de første 25 km og fløt veldig bra, men så ble det en kamp for å overvinne smertene og lysten til å gå mellom matstasjonene. Jeg gravde dypt, fant krefter langt nede i kjelleren, og holdt det gående, forteller triatleten om sin kamp de siste timene.

Ironman2010_ErikG-løp
Erik under sitt rekordløp på Hawaii i 2010. Men han var ikke mange minuttene bak denne gangen, med sluttider på hhv 9.38 og 9.49.
(Foto: finisherpix.com / privat)

Belønningen ble en ny sluttid under de magiske 10 timene i varmen. For etter 9 timer, 49 minutter og 6 sekunder kunne Guldhav strekke armene i været som nest beste nordmann og nr 42 i klassen, noe han var meget godt fornøyd med.

– Dette var på mange måter det beste jeg har gjort noen gang, med tanke på at jeg fikk tatt ut alt jeg hadde av potensial. Jeg var ikke et minutt bedre enn dette i dag – det kunne fort blitt 15 minutter dårligere om jeg hadde gjort det jeg følte for. Full uttelling, og siden min vurdering på forhånd var at jeg kunne klare mellom 9:45 – 9:55, så må jeg si at jeg fikk full klaff, avslutter Kolbotns store triatlet Erik Guldhav.

Ironman-Hawaii-2013-Erik-Guldhav-etter
Erik Guldhav gjennomførte Ironman på Hawaii for tredje gang og har all mulig grunn til å være fornøyd.
(Foto: Erik Guldhav privat)

 

Hjemmeside med resultater og bilder

 

sportsmanden.no / Oppegård Avis

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Erik Guldhav fikk full klaff i VM Ironman

Kommentarfeltet er stengt