InternasjonaltMaratonMarthe Katrine Myhre

Kjempeløp av Marthe og haren i Eindhoven!

Den regjerende norgesmesteren på maraton, Marthe Katrine Myhre, gjorde en kjempeprestasjon i Eindhoven Marathon på søndag. Svært vanskelige forhold med mye vind og regn gjorde løpet til en kraftprøve av de sjeldne. Likevel går Myhre bort og perser med tre minutter. Neppe mange andre i feltet gjorde det samme. Det må i tilfelle være Marthes egen samboer og samløper, Ronnie Frydenberg Hansen, som debuterte på distansen med bravur og fulgte Marthe til døren!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Det var ufyselige forhold under Eindhoven Marathon for Marthe og samboer Ronnie. (Foto: MySports photography / brooksrunning.nl)
Det var ufyselige forhold under Eindhoven Marathon for Marthe og samboer Ronnie.
(Foto: MySports photography / brooksrunning.nl)

Marthe har skrevet et spennende og fyldig referat på bloggen sin som anbefales å lese i sin helhet. Her er et par smakebiter fra opplevelsen:

– Været var tøft! Det var kaldt, mye regn og sterk vind. Mange lange rette strekk der spesielt vinden var veldig merkbar, men både jeg og Ronnie hadde en god dag og jobbet godt sammen. Halvmaraton ble passert på 1.19 og i godt driv. Beina, kroppen og hodet var bra. Ikke merkbar sliten, men begynte å bli kald.

– Etter drikkestasjonen på 30 km møter vi tre forholdsvis lange strekk i god motvind. Nå begynte vi å merke den veldig godt. Jeg hakket tenner og hadde ikke følelse med lårene lenger. Det var bare å holdet motet oppe. Jeg hadde et tidsmål jeg ville nå, skriver Marthe.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Eindhoven_marathon2013_brooksrunning-nl
Endelig i mål! (Foto: MySports photography / brooksrunning.nl)

Tidsmålet på 2.40 viste seg å bli for tøft under de rådende forholdene, men Myhre har all grunn til å være fornøyd med 2.41.42 og en sterk 7.plass totalt, under 7 minutter bak vinneren Ruth Wanjiru fra Kenya, en dame som har pers på 2.27 og hadde ambisjoner om å løpe på det i Eindhoven. Og hun som hadde best pers i startfeltet brøt etter 26-27 km. Det sier litt om forholdene.

Brøt gjorde verken Marthe eller «hare», ledsager og støttespiller Ronnie, som for øvrig er skismører på langrennslandslaget. Han bet tennene sammen og pushet sin samboer helt til mål. En imponerende debut og prestasjon, det også, som ble belønnet med samme tid og en sterk 45.plass i menn senior!

Derfor har også Marthe kalt innlegget på bloggen sin for:

Jeg bøyer meg i ren beundring over Ronnie!

Ronnie Frydenberg Hansen får nok enda mer respekt blant langrennsgutta etter sin strålende debut på maraton. (Foto: Privat)
Ronnie Frydenberg Hansen får nok enda mer respekt blant langrennsgutta etter sin imponerende debut på maraton.
(Foto: Privat)
 
Hjemmeside Eindhoven Marathon med resultater.
sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -