LøpingNøklevann Rundt

12-årige Lina vant Nøklevann Rundt!

– OPPDATERT MED CA 80 BILDER!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

At langrennsløper Anders Gløersen fra Rustad IL var raskeste mann på sterke 32.44 i dagens rekordstore Nøklevann Rundt var ingen bombe. Men at 12-åringen Lina Eikenes Hvamstad fra arrangørklubben Bøler IF skulle vinne den lengste distansen for damene, vekker oppsikt.

Riktignok har Sportsmanden allerede skrevet om Lina sitt enorme talent etter at hun vant de tre siste løpene i Ulsrudvannet Rundt, men å gå helt til topps på tiden 39.56* i den knallharde og mye lenger løypen på en knapp mil rundt det større nabovannet Nøklevann, er en fantastisk prestasjon av den unge jenta.

1-Anders-Gløersen
Anders Gløersen i ensom majestet 500 meter før mål. (Foto: Frode Monsen, sportsmanden.no)
Lina-Hvammen-pallen2
Lina Eikenes Hvamstad fra Bøler IF kunne klatre helt øverst på seniorpallen etter imponerende seier i Nøklevann Rundt. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Noen sekunder bak i dameklassen kom Tove Andersen fra Rustad IL, mens Jane Horpestad ble nr tre. Nest raskest av gutta var Øystein Mørk, som forbedret seg med en plass og 57 sekunder fra i fjor, til 33.11, halvminuttet foran Hågen Urseth fra FIK Ren-Eng på tredjeplass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Kortdistansen på rundt 5 km ble vunnet av Magne Rønningen fra OSI (16.54), som slo Samuel Muhire fra Oppstad IL i spurten.

Beste dame var også her en en jente som løper i klasse 12-13 år, Ane Uglem fra Lillomarka Skiklubb på 19.10, seks sekunder foran Enya Aspen fra IK Tjalve!

Hvamstad-Uglem
Blomsterjentene: Lina Eikenes Hvamstad og Ane Uglem, to små, unge, raske og utholdende jenter som vi sikkert kommer til å høre mer fra i årene som kommer. (Foto: Frode Monsen, sportsmanden.no)

Sportsmanden var til stede  i strålende høstvær ved Haraløkka. Her er rundt 80 bilder fra 10 km i årets Nøklevann Rundt – nå også fra damene!
Alle bilder: Frode Monsen, Sportsmanden.no

 

Resultater

*OBS! Topptid opererer med bruttotider i resultatlinken ovenfor. Tidene som ble referert i reportasjen først var derfor også bruttotider og følgelig «feile» med noen små sekunder – men er nå forsøkt rettet. F.eks oppga vi vinnertiden til Lina Hvamstad til 40.05, sekundet foran Tove Andersen, slik det fortsatt står i resultatlisten for damer 10 km. Men ved å sjekke nettotidene, er vinnertiden altså 39.56 (viktige sekunder), og avstanden til Andersen er økt til 4 sekunder… Nettotidene fremkommer ved å gå inn på hver enkelt løper i høyre marg, men det er egentlig litt håpløst å operere med bruttotider på samlelistene. Dette håper vi Topptid slutter med. I hvert fall må det også foreligge samleresultater med nettotider, hvilket vi ikke kan se at det gjør her.

 

Starten-1-Carl-Bore-i-tet
Et par hundre meter etter at starten er gått, er det overraskende nok nr 133 Carl Bore som kommer i klar tet. Det var kanskje til ære for fotografen, som for øvrig stilte med lånt kamera og klarte å stille det feil, så startbildene er ikke av ønsket kvalitet. (Feilen ble heldigvis oppdaget og rettet for senere bilder lenger nede) I mål var uansett Bore nr 99 på 40.57.
Starten-2-Hågen-Urseth
Deretter kommer Hågen Urseth i tet på «hovedfeltet». Og Urseth holdt stilen helt til mål, med pallen og 3.plass til slutt.
Starten-3-Hasund-Olsen-Dammen
Inge Hasund i hvit trøye og Jon Olsen i blått delvis skult til høyre, kom hakk i hæl og holdt rekkefølgen dem i mellom helt til mål, med 4. og 5.plass til slutt. I mørke klær like bak kommer Rustads sterke skiløper Kjetil Hagtvedt Dammen, som ender som nr 8 i mål.  Vinner Gløersen følger hakk i hæl, mens den blå drakten til andremann Øysten Mørk såvidt kan skimtes bak Dammen.
Starten-4-Stræth-Didriksen-Slørdahl-Askautrud
Sverre Stræth i gønt (blir nr 41) er hare for bl.a. Marius Askautrud (startnr 14) som blir nr 8, Øivind Slørdahl (startnr 184 som blir nr 14) og Jon N. Didriksen (startnr 254 som blir nr 22)

Så hopper vi frem til avslutningen, 500 meter før mål. Her inntraff dagens andre kamerakrøll, da minnebrikken gikk tom etter at vinner Anders Gløersen hadde passert. Men kamerainnstillingen er i hvert fall nå korrigert, og vi tar opp tråden etter at de andre topp ti-løperne har passert og vi har fått skiftet minnebrikke…. (Alle foto: Frode Monsen, sportsmanden.no)

Spurten-1-Anders-Gløersen
Vi koster på oss vinneren Anders Gløersen igjen, i fin stilstudie på vei mot sin første seier i sin egen treningsbakgård i Nøklevann Rundt.
Spurten-11-Morten-Grøan
Morten Grøan, Oslo Sportslager, tar en sterk 11.plass.
Spurten-12-Øivind-Gløersen-m-fl
Nei, det er ikke Anders igjen, men tvillingbror Øyvind Gløersen, som følger fint opp med 12.plass. Bak han blir det hard kamp om de neste plassene.
Spurten-13-Kristian-Heggebø
Kristian Heggebø fra Vindafjord IL avslutter sterkt, avanserer to plasser på de siste 500 meterne og blir nr 13.
Spurten-14-Øivind-Slørdahl
Øyvind Slørdahl fra Oslofjord Triathlon blir nr 14.
Spurten-15-Mattias-Dahlberg
Mattias Dahlberg fra Sagene IF løper inn til 15.plass.
Spurten-16-Torbjørn-Stokke
Torbjøn Stokke, PWC, nr 16.
Spurten-17-Hans-Chr-Aarnes
Hans Chr. Aarnes blir nr 17.
Spurten-18-20-Hagen-Andersen-Berg
NABODUELLER: Det var mange dueller mellom de to naboklubbene Rustad IL og Bøler IF, her representert ved Ole Andre Hagen i grønn Rustad-drakt, som jages av de to sterke Bølerveteranene Bjørnar Andersen og Trond Olav Berg. Hagen holder unna og kniper 18.plassen.
Spurten-19-Bjørnar-Andersen
Bjørnar Andersen og Trond Olav Berg har også en innbyrdes duell om seier i klasse 50-54 år. Andersen vinner den duellen til slutt og tar 19.plass totalt på 36.36.
Spurten-20-Trond-Olav-berg
Trond Olav Berg er bare 5 sekunder bak i mål og kommer inn på 20.pass sammenlagt.
Spurten-21-Vegard-Fluge-Samuelsen
Vegard Fluge Samuelsen fra IL Try tar 21.plassen.
Spurten-22-Jon-N-Didriksen
Jon N. Didriksen fra SK Vidar spurter sterkt til 22.plass.
Spurten-23-Hermann-Bruun
Ballonger og blomster til løpsleder Hermann Bruun og resten av arrangørene i Bøler IF for et prikkfritt arrangement. Selv om Didriksen (bak Bruun) var «uhøflig» nok å spurte forbi løpslederen på slutten, ble det 3.plass til Hermann i klasse 50-54 år og altså tredobbelt seier til arrangørklubben Bøler IF i den klassen.
Spurten-234-25-Ilseng-Smith
Ny naboduell mellom Fredrik Smith fra Rustad, som her er et hestehode foran Jon Ilseng fra Bøler. Men denne gangen er det Bøler og Ilseng som trekker det lengste strået. Etter en frisk spurt er Ilseng hele 9 sekunder foran i mål til hhv 24. og 25.plass.
Spurten-26-Rune-Bilit
Rune Bilit blir nr 26.
Spurten-27-Kristian-Schiander
Kristian Schiander fra Olsofjord Triatlon blir nr 27.
Spurten-29-Tor-Fauske
Løplabbet-sjef Tor Fauske løper fortsatt fort og tar 29.plassen og 4.plass i klasse 50-54.
Spurten-30-Eldar-Thomassen-Fagerbakke
Ung og lovende, Eldar Thomassen Fagerbakke sørger for enda en klasseseier til arrangørklubben med seier i gutter 16-17 år på sterke 37.39 – og akkurat inn på topp 30-listen totalt.
Spurten-31-32-Skippervold-Hægeland
To karer som er vant til å trene i Østmarka, Petter Skippervold og Torbjørn Hægeland.
Spurten-35-Dag-Torp-Hansen
Kjekkas? I hvert fall løp Dag Torp-Hansen for Team Kjekkas!
Spurten-37-Thomas-Lillevestre
Thomas Lillevestre, Frol IL
Spurten-38-Vegard-Kjølhamar
Vegard Kjølhamar, Fossum IF, nr 38 totalt.
Spurten-40-Rolf-Gran
Rolf Gran ble nr 40 i Nøklevann Rundt, 3 dager etter at han vant 5000m i Hilmar Hansen stevnet på Ås stadion på 18.08,6.
Spurten-43-Johan-Widen
Johan Widen fra Ås IL ble nr 2 i Hilmar Hansen stevnet, 12 sekunder bak Gran. I Nøklevann Rundt var avstanden økt med ett sekund, med hhv 39.13 og 38.26. Bak kommer Rustads Haakon Solheim.
Spurten-45-Sterud-Ask
Erik Sterud slutter seks sekunder foran Kjetil Ask fra arrangørklubben Bøler.
Spurten-48-51-Christoffer-Wilner_Ole-Kristian-Sørland
Ole Kristian Sørland fra Skiforeningen og United Bakeries i hvit trøye blir nr 51, mens Christoffer Wilner fra Rustad IL kommer inn på 48.plass.
Spurten-56-Simen-Heimdahl
Rustad IL er en av Norges største langrennsklubber og det var mange grønnkledde løpere å se i hjemmetraktene rundt Nøklevann. Her er det Simen Heimdahl som er på vei mot 56.plass.
Spurten-58-Bendik-Drevvatne
Bendik Drevvatne, også han fra Rustad, kommer på plassen bak.
Spurten-59-Trond-Inge-Carlsen_Charles-Granquist
Trond Inge Carlsen, Rustadløper han også og løpende reporter for Sportsmanden, gir positive tilbakemeldinger bare 14 dager etter at han perset i Berlin Marathon.
Spurten-61-Atle-Smenes
Enda en langrennsløper fra Rustad IL, Atle Smenes.
Spurten-62-Charles-Granquist
Charles Granquist fra Oppegård og DNB.
Spurten-78-Sølvberg
Svein Arne Sølvberg har kledd seg i farger som matcher både høsten og ballongen. Ellers var det som vanlig ingen som matchet farten til veteranen fra Oppgård IL i klasse 65-69 år, som ble vunnet på 40.08.
Spurten-82-Tim-Bennett
Kondis-president Tim Bennett er med overalt der det løpes, om det er kort, langt, flatt, bratt, asfalt eller terreng. Her på vei til solide 40.15 rundt Nøklevann i Østmarka. Dagen etterpå var han på plass i Nordmarka og løp Ivar Formos minneløp. Og legg merke til unge Vegard Stokke fra Bækkelaget. Han har nok innhentet Bennett med et minutt fra pulje 2, for han får 39.21 i sluttid og blir nr to i klasse 12-13 år.
Spurten-85-Jan-Hoel
Skogens konge. Jan Hoel har fire seire fra Nordmarka Skogsmaraton fra sine glansdager, og 12 seire på sine 36 maratonløp. Ikke mange kan skilte med en seiersprosent på 33. Hoel holder fortsatt fin form og vant klasse 55-59 år, selv om han selv mente han åpnet i hardeste laget.

Og her er billedserie av damene, og vi starter selvsagt med lille, store Lina Eikenes Hvamstad, som jages av Tove Andersen. De to var i en egen klasse i Nøklevann Rundt:

Spurten-damer-1-Hvamstad-Andersen
Unge Lina Hvamstad drar hardt og var også litt før i mål til 39.56 i nettotid.
Spurten-damer-1-Hvamstad-Andersen2
Stilstudie av duellantene. Det er bare å se på flettene, så skjønner en at her går det unna!…

 

Spurten-damer-3-Jane-Horpestad
Jane Horpestad fra SATS Lillestrøm blir nummer tre.
Spurten-damer-4-5-Hanne-Kristiansen-Haugland_Stine-Wigrestrand
Hanne Kristiansen-Haugland i rød SK Vidar-trøye avgjør kampen om 4.plassen, mens Stine Wigrestrand bak i hvit trøye blir nr 5 og vinner klasse 40-45 år.
Spurten-damer-6-Therese-Engen
Therese Engen fra Rustad IL blir nr 6.
Spurten-damer-7-Hilde-Bakkeli_13-Dorte-Foss
Hilde Bakkeli i hvit trøye blir nr 7, mens Dorte Foss blir nummer 12 og vinner klasse 45-49 år. Det var så mange påmeldt i årets Nøklevann Rundt at løperne måtte starte i tre forskjellige puljer med et minutts mellomrom, noe som forklarer at disse to er likt med 500m igjen, mens det i mål skiller et lite minutt.
Spurten-damer-8-Marianne-Garmann-Ullsand
Den tidligere sterke mellomdistanseløperene Marianne Garmann, nå Ullsand, holder formen godt og løper inn til 8.plass.
Spurten-damer-9-Jeanette-Persson
Jeanette Persson fra Hufserypene (!) stormer inn til 9.plass.
Spurten-damer-10-Anita-Nilsen
Anita Nilsen sikrer seg den siste topp-10 plassen.
Spurten-damer-11-Carla-Robles-Larsen
Carla Robles Larsen fra Rustad blir nr 11.
Spurten-damer-12-Tina-Marie-Kjerstad
På plassen bak kommer Tina Marie Kjerstad, Team Kjekkas.
Spurten-damer-14-Anja-Elise-Lid
Anja Elise Lid kan klokke seg inn på 44.20 til slutt.
Spurten-damer-16-Avona-Marthinussen
Avona Marthinussen, nr 16.
Spurten-damer-18-Elisabeth-Berger
Elisabeth Berger, Rustad IL, nr 18.
Spurten-damer-22-Ingvild-Bratlie
Enda en Rustad-løper, Ingvild Bratlie, nr 22 totalt og seier i klasse 18-19 år.
Spurten-damer-25-Kjersti-christina-Moody
Kjersti Christina Moody
Spurten-damer-29-Maren-Kristoffersen
Maren Kristoffersen sniker seg inn blant de 30 beste som nr 29.
Spurten-damer-31-Rita-Grøndalen_32-Siv-Hjellnes
Frisk duell mellom Rita Grøndalen (nærmest, nr 31) og Siv Hjellnes, på plassen bak.
Spurten-damer-33-Ingrid-vaksvik_40-Ine-Camilla-Opsahl
Ingrid Vaksvik løper inn til 33.plass, mens Ine Camilla Opsahl (nr 99) blir nr 40.
Spurten-damer-34-Marte-Kjøren
Marte Kjøren fra Løpsklubben 1814 på Eidsvoll.
Spurten-damer-45-Gro-Espeseth
Den gamle landslagskapteinen i fotball, bergenseren Gro Espeseth, holder formen ved like.
Spurten-damer-51-Lena-Frøyland_TorvastadIL
Lena Frøyland fra Torvastad IL.
Spurten-damer-53-Ingelin-Westeren
Ingelin Westeren fra Kondis blir nr 53.
Spurten-damer-54-Kjerstin-Dahl-Viggen
Mens Kjerstin Dahl Viggen kommer på plassen bak.
Spurten-damer-55-Marianne-Andersen
Marianne Andersen kommer også under 50 minutter med bra margin.
Spurten-damer-58-Cecilie-Longva-Igesund
Cecilie Longva Igelsund
Spurten-damer-61-Hanne-Buxrud_64-Hege-Storløkken
Hanne Buxrud og Hege Storløkken spurter friskt og kniper seg såvidt under 50 minutter.
Spurten-damer-70-kathrine-Lie
Løpedre kan smile! Selv om Kathrine Lie måtte over 50 minutter.
Spurten-damer-72-Torill-Bergland_HøvikJogg
Torill Bergland fra Høvik-Jogg, nr 2 i klasse 55-59 år.
Spurten-damer-76-Astrid-Engen
Astrid Engen
Spurten-damer-77-Ingunn-Ytrehus_Trømsø-Løpeklubb
Fra Tromsø Løpeklubb stormer Ingunn Ytrehus inn til seier i klasse 60-64 på 50.52.
Spurten-damer-78-Torill-Carstensen
Torill Carstensen i fin stil.
Spurten-damer-81-Hanne-Wibe
Hanne Wibe løp på 50.46 og forbedret seg med over to minutter fra i fjor, med et smil om munnen.
Spurten-damer-83-Wilma-Thorbjørnsen_K12-13
Wilma Thorbjørnsen blir nr 2 i klasse 12-13 år på 51.26, kun slått av løpets totalvinner…
Spurten-damer-88
Tette dueller. Her ser vi bl.a Kirsti Gimnes Are til høyre.
Spurten-damer-94-Gerd-Skarstein
Gerd Skarstein duellerer med gutta.

Til slutt et par muntre løpere, som var med å sette farge på et flott Nøklevann Rundt.

Spurten-216-Kjell-Vidar-Hanssen_Team-Caos
Tomler opp til fotografen fra Kjell Vidar Hanssen, Team Caos!
Spurten-228-Vegard-Mordal
Vegard Mordal ser også ut til å stortrives ved Haraløkka.

Bilder fra 5 km og noen bilder fra premieutdelingen kommer i egen sak.

sportsmanden.no

 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “12-årige Lina vant Nøklevann Rundt!

Kommentarfeltet er stengt