LøpingStor-Oslo

Sensasjonell løping av 12-åring i UVR

Årets siste løp i terrengløpskarusellen Ulsrudvannet Rundt går i morgen, torsdag, med start fra Haraløkka kl 18.00. Løypen er knappe 3 km og kan være en fin siste gjennomkjøring for alle som skal i ilden i Oslo Maraton til helgen. I de to siste løpene har for øvrig damevinneren vært en 12-årig jente med sensasjonelle tider. Kun Runa Bostad har noengang løpt fortere i denne løypen! (Se adelskalender og kommentarer lenger nede)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Arvid Mathiesen er ivrig deltaker og ambassadør for dette fine terrengløpet, som han mener at flere må få øynene opp for. Årets siste mulighet er altså i morgen. Her kan du lese Arvid sine rapporter fra de to siste løpene, samt litt om Trond Inge Carlsen sin kamp mot 12-åringen Lina Eikenes Hvamstad :

6. løp – 29 august

UVR – 6 løp. Jeg var ute i god tid med å hente startnummer og etter en prat med Arnfinn og andre, ble jeg med Trond Inge og to andre karer for en runde i løypa. Etter mye flott vær den siste tiden var nå løypa tørket godt opp, og jeg tenkte at det i dag kunne det være mulig og forbedre egen pers som er 15:02.

UVR6-2013-IMG413
Fra det røffe partiet av løypa, opp steinrøysa….. (Foto: Arvid Mathiesen)
UVR6-2013-IMG414
..og det enklere partiet litt før mål. (Foto: Arvid Mathiesen)
UVR6-2013-IMG415
God stemning før start, innbytterbenken var det en som sa.
Til venstre i gult ses Bøler IF og Rustad IL’s sterke veteran Trond Olav Berg, mannen som har tidenes raskeste tid i Birken i klasse 50+ da han vant på utrolige 2.43.30 i fjor. (Foto: Arvid Mathiesen)

Med 59 stk til start, ble det fellesstart for alle. Jeg stilte meg opp bak ryggen til Ole Kristian og var klar for start. Planen min var å holde denne ryggen lengst mulig da han som regel er under 15 min på runden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Kl 18.00 gikk starten og de i fremste rekke styrtet avsted. Det gjorde også Lina Eikenes Hvamstad – Bøler IF Friidrett, som lenge holdt følge med de raskeste herrene og som til slutt ble vinner av dameklassen på ny pers. med tiden 11:42.

(Red.anm: Line Hvamstad er altså bare 12 år. Med den sensasjonelle vinnertiden hennes er hun faktisk nr. 3 på adelskalenderen til UVR, kun 3 sekunder bak Hilde Henriksen og 32 sekunder bak Runa Bostad sin løyperekord fra 2005! Så her har Bøler et kjempetalent!) 

Jeg imidlertid, konsentrerte meg om ryggen til Ole Kristian og passet på at luka fram ikke ble for stor. Det gikk greit opp steinrøysa og over bekken. I bakken tok jeg innpå og innen vi var oppe, var jeg hakk i hæl. I det lettere partiet som fulgte, bet meg fast og fulgte greit med selv om farten var høy. Vel over «kloppene» forsøkte jeg å øke farten ytterligere, men da svarte ham ved å rykke og han fikk straks en luke jeg ikke klarte å tette. Jeg hadde nå mer enn nok med å holde egen fart oppe og med Ole Kristian ca 10-15 sek foran, spurtet jeg mot mål som best jeg kunne. En rask titt på klokka viste at jeg at jeg hadde sneket meg under 15 min med noen små sekunder, og at ny pers var et faktum med tiden 14:56.

Mange takk til deg Ole Kristian for drahjelp underveis. Jeg takket for meg, og godt fornøyd med at et mål var nådd og en barriere brutt, avsluttet jeg med en runde i Blindløypa.

UVR - 6
Klart for start UVR – 6. løp. På bildet ses igjen Trond Olav Berg med startrnummer 1. Berg måtte nøye seg med 5.plass, sogar slått i klassen av klubbkamerat fra Bøler, Hermann Bruun, med pannebåndet. Vant gjorde Harald Skarpeteig fra Arendal Triatlonklubb. (Foto: Per Inge Østmoen)

– – –

Trond Inge Carlsen, Rustad-løper som også slår et slag for UVR, la inn følgende rapport på forumet SkriveBlokken.

– Ulsrudvannet Rundt viste at jeg har et stykke igjen til godkjent form. Men jeg åpnet mye hardere enn jeg hadde tenkt, for 12-årige Lina Hvamstad fra Rustad la seg foran meg de første hundre meterne, og jeg lå da foran Hermann og Trond Olav. Men hun gav seg ikke for det. Etter 1 km løp Hermann forbi meg, og etterhvert kom både Trond Olav og Lina. Og stive bein i kupert terreng er dårlig kombi, så jeg ble slått med 18 sekunder av ei jente på 12 år!

– Men jeg avstår fra å legge opp, og satser heller på revansj i neste løp. Jeg har fått meg en ny konkurrent, og det er ei jente på 12 år, attpåtil datter av en kollega av meg på jobben.
Hermann er på en stigende formkurve og løp sitt beste løp på 3 år.

(Fortsettelse følger lenger nede, i UVR nr 7…)

Resultater:

http://www.bif-friidrett.n o/index.php/news/681/58/Ulsrud vann-Rundt-6-lop-29-august

7. løp – 5 september

UVR – 7 løp. Var tidlig ute denne gangen også, men startet med oppvarming først denne gangen. Tok derfor en runde i Blindløypa, langs vannet på nedsiden av Sørli og så på diverse stier. Jeg kom innpå løypa omtrent der kloppene ligger. Her traff jeg Trond Olav som var ute og merket løypa. Sammen fulgte vi løypa tilbake mot start/mål, mens vi pratet om Østmarka før-og-nå.

Fikk på meg et startnummer og etter å ha pratet med Ingrid og Trond Inge, var det straks klart for start. Med 73 deltakere til start ble det også denne gangen fellesstart for alle. Forholdene var også denne gangen gode, litt overskyet, men ellers ok.

UVR - 6 løp
Artikkelforfatter og UVR-amassadør Arvid Mathiesen in action. Ta gjerne en titt på bloggen hans Tur og trening, med mange fine turforslag i Østmarka.
(Foto: Per Inge Østmoen)

Kl 18 gikk starten og som vanlig ble jeg hengende noe etter da feltet raskt strakk seg ut. Helt der fremme imidlertid, var Lina Eikenes Hvamstad – Bøler IF Friidrett, som nok engang satte ny pers med tiden 11:30 da hun var raskeste jente/kvinne i mål. Av herrene var det denne gangen Steffen Sæterhagen Paulsen – Bøler IF Friidrett, som var raskest med tiden 10:07.

Jeg selv ble liggende litt i «ingenmannsland» da jeg ikke hadde noen rygg eller noen rundt meg, men etter å ha krysset bekken og med oppmuntrende tilrop fra gamle Oppsal-veteraner (Pål Bye, Roger Hverven, Geir Røse og noen jeg ikke husker ved navn) gikk det bedre. Jeg tok innpå noen av de foranliggende, og på vei inn til mål passerte jeg også noen av disse. Fornøyd med gjennomført løp og til tross for at jeg var nedpå en gang (ingen skade), var tiden 15:25 ok.

Etter løpet snakket jeg med flere og deriblant en fornøyd Trond Inge, som kunne fortelle at det gikk fortere enn sist, selv etter en rolig start.

Se resultater m.m. her:  http://www.bif-friidrett.no/

– – –

Og hvordan gikk det så med Trond Inge Carlsen da, som var ute ute etter revansje for nederlaget mot 12 år gamle Lina. Her er Trond Inge sin kommentar etter løpet:

– Jeg fikk «tjeideng» i dag også jeg, men denne gangen var avstanden fram mindre. Til tross for dette var løpet et stort lyspunkt for meg. Etter å ha doblet treningsmengdene siste ukene, løp jeg overraskende 23 sekunder raskere på UVR i dag i forhold til forrige onsdag. Men Lina løp altså enda raskere, ca 11.30 mot mine 11.37. Makeløst! 

(Red.anm: Lina Hvamstad forbedret seg med 12 sekunder og vant dameklassen igjen på ny pers 11.30. Dermed avanserte hun til 2.plass på adelskalenderen gjennom alle tider, kun 20 sekunder bak løyperekorden til Runa Bostad!)

Tidenes 3 raskeste damer i  Ulsrudvannet Rundt:

Nr. Navn Tid [min/km] Dato
1 Runa Bostad 11.10
3.47
24-08-2005
2 Lina Eikenes Hvamstad 11.30
3.54
05-09-2013
3 Hilde Henriksen 11.39
3.57
18-05-2005


Tidenes 3 raskeste menn (og 7 raskeste tider) i  Ulsrudvannet Rundt:

Nr. Navn Tid [min/km] Dato
1 Øystein Mørk 9.40
3.17
26-05-2011
Øystein Mørk 9.44
3.18
21-06-2012
2 Anders Gløersen 9.44
3.18
15-08-2013
Øystein Mørk 9.50
3.20
24-06-2010
Anders Gløersen 9.51
3.20
30-06-2004
Øystein Mørk 9.51
3.20
17-09-2009
3 Leif-André Trøhaugen 9.55
3.22
30-06-2004

Fullstendig adelskalender

Hjemmeside UVR med resultatdatabase

 
sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Sensasjonell løping av 12-åring i UVR

Kommentarfeltet er stengt