Klart for folkefesten – Oslo Maraton!

Oslo Maraton står for døren. Det blir en folkefest med tilsammen over 20.000 løpere, fordelt på alle distansene. Det hele starter med “hoveddistansen” maraton kl 09.40, fortsetter med halvmaraton med start kl 13.20, så følger “10 for Grete” kl 15.30, før det hele rundes av med 3 km kl 16.40. I tillegg arrangeres barneløp for de under 10 år – og for første gang også et eget rullestolløp over 8 km.

Sportsmandens bloggere Marthe Katrine Myhre og Christian Fredriksen har begge skrevet forhåndsreportasjer på bloggene sine. Begge skal selvsagt også løpe. Marthe har jo vunnet det ordentlige Oslo Maraton de to siste årene, da det for øvrig også var innlagt NM, men i morgen stiller hun på halvmaraton, selv om hun egentlig har veldig lyst til å løpe hel:

MKMYhre_maal_nr1
Marthe Myhre spurter mot mål til seier og norgesmestertittel i fjorårets helmaraton i Oslo. I morgen nøyer hun seg med halvmaraton, og håper å kjempe i teten. Foto: Frode Monsen

– Må innrømme at jeg er veldig misunnelig på de som skal delta på helmaraton. Det er noe spesielt med maraton i Oslo. Mange kjentfolk langs hele løypa. Det å løpe på Aker Brygge gir meg frysninger på ryggen og ståpels her jeg sitter hjemme i Hunndalen. Atmosfæren, løperne, tilskuerne og arrangementet – totalpakka er bare veldig bra, skriver Marthe på bloggen.

Grunnen til at hun likevel velger den halve distansen, er at høstens store mål er tre uker unna, nemlig Eindhoven Marathon i Nederland. Der går hun for pers. I morgen er målet å løpe under 1.15. Klarer Myhre det, blir det neppe mange damer foran henne på resultatlisten for den ferske norgesmesteren på distansen. Marthe Myhre er altså regjerende norgesmester både på hel- og halvmaraton.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

– Mitt mål i Oslo er å løpe under 1.15. Helst så mye under det som mulig… Skal i alle fall åpne i et bra tempo. Holder det ikke, så holder det ikke, forteller Marthe til Sportsmanden.

En som har planer om å løpe enda raskere, er Christian Fredriksen. Christian har vist solid og oppadgående form i sommer og håper for første gang på halvmaraton å se 1.12-tallet i Oslo i morgen;

– Selv stiller jeg til start på halvmaraton for å senke min egen pers på distansen (1,13,35) og ikke minst for å få en positiv løpsopplevelse. Fjorårets deltakelse (halvmaraton på 1,14,14) var et av høstens sportslige høydepunkter og ga definitivt mersmak, skriver Christian på bloggen.

I oppkjøringen har Christian løpt mye motbakkeløp og han ble også nummer 3 i det tøffe Mosjøløpet på Ringerike nylig, da han mistet skoene på slutten og også mistet andreplassen på det. Med sko på beina i morgen, kommer Fredriksen langt opp på listene.

Innspurten på Rådhusplassen under fjorårets Oslo Maraton. Christian Fredriksen løper inn på tiden 1,14,14 på halvmaraton, hans nest raskeste halvmaratonløp noensinne i grått regnvær. I morgen er det meldt sol og mange flere tilskuere! Foto: Fra bloggen
Innspurten på Rådhusplassen under fjorårets Oslo Maraton. Christian Fredriksen løper inn på tiden 1,14,14 på halvmaraton, hans nest raskeste halvmaratonløp noensinne i grått regnvær. I morgen er det meldt sol og enda flere tilskuere!
Foto: Fra bloggen

Sportsmanden oppfordrer alle løpsinteresserte som har anledning å ta turen til Oslo i morgen for å bidra til å skape en skikkelig folkefest. Vi var i Stockholm forrige helg og så hvor artig det kan være når massevis av tilskuere entusiastisk støtter opp om arrangementet og gjør det ikke bare til en fest for løperne selv, men for hele byen. Og det er meldt sol og fint sensommervær i morgen. Så det er bare å møte opp for å heie kjente og ukjente løpere frem gjennom Oslos gater!

Lykke til alle sammen!

Les mer på bloggen til Marthe:

Snart klart for folkefesten – Oslo Maraton!

Les mer på bloggen til Christian:

Oslo Maraton i fokus

Mer info på hjemmesiden til Oslo Maraton.

PS. Send gjerne inn ditt instagrambilde fra Oslo Maraton (eller annet) til  #sportsmanden_no

 

sportsmanden.no

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

One thought on “Klart for folkefesten – Oslo Maraton!

Kommentarfeltet er stengt