LøpingSportsmandens Jubileumsløp

Tett i teten i Sportsmandens jubileums 5-er

To sekunder skiller de to beste etter de to første ukene

Sportsmanden markerer sine 5 første år med å arrangere «Jubileums 5-er» i to varianter. Hovedløpet er en rask 5km som går 10.desember i Ski, men det arrangeres også en såkalt «virtuell» konkurranse der deltakerne kan løpe sin egen 5km hvor som helst, selv ta tiden og dokumentere via egen gps-måling på løpeklokke eller mobil. Denne konkurransen pågår en hel måned frem til og med søndag 17.desember, og man kan også løpe distansen flere ganger.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Etter de to første ukene er det knallhard kamp i teten mellom Mads Berge fra Team Sportsmanden og Andreas Gossner fra RULK. Berge løp lørdag 2.desember på 17.50 i en løype ved Hagan i Nittedal som hadde netto 20 meter med stigning. Tiden er ikke langt bak debuten på distansen med 4.plass i SkiLøpet i sommer på 17.35.

Mads Berge har hatt en sterk sesong og var en av 9 løpere fra Team Sportsmanden som perset på 10km i Hytteplanmila. Her er han på vei til 35.45, fotografert av Bjørn Hytjanstorp.

Dagen etterpå jaget raske Andreas Gossner fra Romerike Ultraløperklubb ledertiden på en flat løype langs Frognerstranda, men selv om Gossner tok inn 14 sekunder på den siste kilometeren, kom han 2 sekunder for sent til å tukte Berges ferske ledertid.

Friskusen Andreas Gossner fra Romerike Ultraløperklubb ga alt i et forsøk på å kapre ledelsen, men det ble bare nesten i første forsøk. Han la ut dette bildet på Strava etterpå.

Tidligere i uken hadde Morten Vestvik løpt på 19.55 i Haugesund og sørget for at Frode Monsens glede over å være den første i konkurransen som brøt 20-grensen med 1,2 sekunders margin i traséen til hovedløpet i Ski ble kortvarig.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
«Så glad blir man når 19-tallet kom fram på klokka etter gjennomført 5 km», skrev Morten Vestvik etter å ha tatt ledelsen i løpet tidligere i uken. Vestvik leder fortsatt klasse M50-59 år med sine 19.55.

Den første uken var det Tom Erik Aulie Åsen som var raskest med 20.03 i en løype i Kongsvinger, der kun en hund hindret at 20-grensen ble underskrevet allerede da.

«Første 5k gjennomført? tungt å motivere seg for konkurranse rett fra 12t jobb på isete vei på Kongsvinger ? Men en KNALL økt? hadde nok ikke kjørt like hardt på en vanlig intervalløkt så dette er et bra tiltak??One down, 3 to go….», skrev Tom Erik Åsen på facebooksiden etter sitt første løp i den virtuelle jubileums-femmeren.

På kvinnesiden har deltagelsen til nå vært svært så begrenset med kun Inger Johanne Klokset sine to starter på resultatlisten, med bestetid på 23.34 satt i Haugesund 22.november. Så her er det gode muligheter for flere!

Onsdag er Sportsmanden-dag? Etter 5 dager med kinkig rygg (og 6 dager løpefri?) var det bare å gønne på….hjem fra jobb. Ingen pers…men ryggen ble kanskje litt bedre», skrev Inger Johanne Klokset på Facebookgruppen til Sportsmandens Jubileumsløp.

I Haugesund arrangeres også en egen 5km søndag 10.desember som inngår i den virtuelle konkurransen, der både den unge triatleten Elin Kristine Stølsvik og Hilde Solland Plassen – nest beste kvinne i Oslo-trippelen i år – er påmeldt, så konkurransen vil ta seg opp også her. Men det er bare for flere å bli med, uavhengig av nivå og hvor du bor, også om du f.eks. er på ferie på sydlige breddegrader i førjulstiden og har lyst på enn 5km med høy puls før 18.desember.

Løperparet Inger Johanne Klokset og Morten Vestvik lar ikke regnvær og liten kuling være til hinder for å løpe 5km i jubileumskonkurranse. De to er også svært delaktige i å arrangere både Karmøy Maraton og ukentlige treninger i Haugesund, og trår til med en egen variant av Sportsmandens Jubileums 5-er i Haugesund søndag 10.desember. Mer om det arrangementet her.

Intensjonen med den virtuelle konkurransen er at alle som vil kan finne motivasjon i å konkurrere mot seg selv, mot naboen eller mot andre likesinnede uansett hvor du måtte befinne deg, og du kan gjerne løpe flere ganger også.

Flest løp til nå har Jan Rune Nuland og Frode Monsen, begge med fire registrerte resultater.

Flest starter halvveis har Jan Rune Nuland med fire. Han vant også uttrekkspremien for den første uken. Du kan løpe så mange ganger du vil for kr 200, eller kr 70 for et enkeltløp. Det blir premier til vinnerne og uttrekkspremier både på den endelige resultatlisten og for hver uke. Hver start gir da «et lodd» og økt sjanse for premie.

Stillingen i Sportsmandens virtuelle jubileums 5-er

Jubileumsløpene er for alle, og ikke bare for Team Sportsmanden. Det er fortsatt mulig å bli med på den virtuelle konkurransen (samt for løpene i Ski og Haugesund 10.desember). Her er stillingen halvveis.

Mer info både om løpet 10.desember og den virtuelle konkurransen finner du her. 

Påmelding til den virtuelle jubileums-5-ern kan gjøres direkte i skjemaet her. 

Påmelding til Sportsmandens jubileumsløp i Ski 10.desember kan gjøres her. 

Du kan også bli med eller følge jubileumsløpene i vår egen Facebookgruppe her. 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -