ArrangementLøpingLøpskarusellen

Sportsmandens vårkarusell er godt i gang

Her er stillingen etter de seks første ukene

Vårkarusellen – første del av Sportsmandens løpskarusell 2018 – har snart gjort unna halvparten av sine tre måneder. Men det er vel først nå etter påske at løpssesongen virkelig starter, når veiene endelig er bare og snøen i ferd med å forsvinne de fleste steder. Likevel er det hele 34 resultater som har tikket inn allerede fra de som har valgt å starte sesongen med med ett eller flere løp i Sportsmandens vårkarusell.
Her er en liten statusrapport.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

5km – flest starter og tett i teten hos damene

Flest har løpt 5km – der Steffan Aasli fra Driv IL / Team Sportsmanden leder med 18.18, snaue halvminuttet foran Øystein Høines Larsen fra The Beast OCR Team!

Aasli brukte Sportsmandens løpskarusell som nyttig gjennomkjøring før han i helgen smelte til med solid ny pers på 5km i Fredrikstadløpet på 17.35.

I TET på 5km: Steffan Aasli har loggført dette resultatet på Strava.

Totalt har 13 stykker til nå meldt inn 16 resultater på den korteste distansen. Blant kvinnene er det ikke så mange som har kommet ordentlig i gang, men det er desto tettere i tetduellen som foreløpig står mellom Merete Bolin og Inger Johanne Klokset. Ski-bosatte Bolin leder med 22.57, mens Klokset har løpt to ganger i Haugesund på tider som bare er 3 og 11 sekunder bak. De to løper også i samme klasse, K50-54 år.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Fra snødekte fjell og flott påskevær til hjemlige trakter og et bidrag til løpskarusellen. Deilig å pakke bort piggsko og kjenne vårfølelsen. Tungt, begge var vi knapt halvminuttet bak tiden i jubileumsløpet i desember, men fornøyd lell.., skrev Merete Bolin i Løpskarusellen sin Facebookgruppe etterpå.

«Vi» inkluderte mannen Hans-Jørgen Lund, som var hestehode foran sin bedre halvdel på 22.08.

10km – Silje Christiansen og Øystein Høines Larsen topper

På 10km er det Øystein Høines Larsen fra Karmøy som har klart bestetid med 37.32. Nærmest tidsmessig følger kvinnelederen Silje Christiansen fra Driv IL i Enebakk. Christiansen, som har vunnet flere av løpene i Vinterkarusellen på Romerike i vinter, er vant til å konkurrere flittig året rundt. Tiden fra 10-kilometeren hennes 6.april ble 40.01.

Silje Christiansen leder 10km for kvinner og kun en mann har bedre tid enn Enebakk-ekspressen fra Driv IL. Her i fint driv i vårsola i fjorårets første løp i Stomperudkarusellen på Sørum. Tirsdag 17.april går årets løp i den raske 5km i Bingenrunden. (Foto: Arnstein Andreassen / Sportsmanden.no)

Veteranene jakter lederen på halvmaraton

I tet på halvmaraton finner vi igjen Øystein Høines Larsen, som noterte seg for 1.28.14 den 8.april fra Skudeneshavn. Dermed har Larsen også tatt en klar ledelse sammenlagt i vårkarusellen, men det er først nå «vårsleppet» virkelig begynner.

Larsen overtok  ledelsen på halvmaraton fra veteranen Jørgen Saxegaard, som i klasse M50-54 år noterte seg for gode 1.28.53 langs Mosseveien utenfor Oslo på palmesøndag 25.mars. En tid han for øvrig slo sist lørdag da han satt ny personlig rekord i Holmestrand halvmaraton med 1.25.03. Å bruke Sportsmandens løpskarusell som oppkjøring til andre løp har altså vært en bra suksessoppskrift for flere.

«Måtte prøve et halvmaraton på asfalt i dag rundt terskel, men hadde nok ikke gått så veldig mye fortere på et løp, skrev Øystein Høines Larsen til dette bildet etter sitt halvmaraton 8.april på Karmøy, med kilometertider mellom 3.52 og 4.25.

På kvinnenes halvmaraton er igjen Merete Bolin et lite hestehode foran Inger Johanne Klokset som beste kvinne til nå med 1.51.27. (Forsidebildet)

Nytt aktivitetstilbud for alle!  

Men det viktigste i Sportsmandens løpskarusell er å gi et aktivitetstilbud i en uformell konkurransesetting, der du først og fremst konkurrerer med deg selv. Sammenlagt leder Øystein Høines Larsen, foran Jan Rune Nuland og Ingar Romslo fra IL Fri utenfor Bergen, som for øvrig leder klasse M60-64 år.

Og mars måned har jo i år vært en skikkelig vintermåned vær- og føremessig. Så det er først nå veiene begynner å bli bare i store deler av landet, som gjør det ekstra moro også i Sportsmandens vårkarusell.

Vårkarusellen strekker seg fra mars og ut mai og inngår også i den totale løpskarusellen, som er inndelt i «sesongkarusellene» vår-, sommer- og høstkarusell.

Den som er best sammenlagt når aldersjusterte bestetider for de tre distansene summeres blir i tillegg kåret til Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde i 2018.

FOR ALLE: «Ohoi! Første løp i vårkarusellen gjennomført ? 2 måneder etter fødsel, etter et svangerskap jeg ikke fikk trent, på hålka med vogn. Det kan gå bedre med både form og føre, men vogna blir nok med på de neste løpene også», skrev Hege Bakken til blant annet dette bildet etter sin debut i Løpskarusellen.

Bli med!

Har DU lyst å være med i en uhøytidelig og annerledes konkurranseform der du kan løpe akkurat når det passer deg selv, så kan du lese mer om konseptet HER.

Påmelding kan gjøres HER.

Alle deltakerne er også med i en egen Facebookgruppe der vi kan oppmuntre hverandre, legge inn bilder og resultatfiler – og der det også legges ut sekunderingslister.

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -