RomerikeStomperudkarusellen

Klart for løpskarusellene – et sikkert vårtegn

Stomperudkarusellen starter alt i morgen – få Stomperudløpet gratis på kjøpet!

April, måneden da den siste gjenstridige snøen gjerne forsvinner i lavlandet. Og måneden da mange løpskaruseller starter opp igjen. Sportsmanden vi i år følge Stomperudkarusellen på Romerike og Follotrimmen ekstra nøye.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Stomperudkarusellen starter med sitt første løp allerede i morgen, tirsdag 17.april, med den såkalte «Bingenrunden» – en rask 5 km med start og mål ved Sørum skole. Forsidebildet er fra starten på tilsvarende løp i fjor. Start er kl 19.15.

Karusellen består av fire løp, og i tillegg arrangeres Stomperudløpet lørdag 30.juni – et 16 km langt terrengløp som så dagens lys i fjor, men da gikk på høsten.

Stomperudkarusellen koster 400 kr (pluss 40 kr i lisens) for alle løpene, og da får man også en opsjon på gratis start i Stomperudløpet, som ikke inngår i selve karusellen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Stomperudløpet er i år flyttet til 30. juni. De som melder seg på hele Stomperudkarusellen får stille gratis under Stomperudløpet, forteller arrangemenstansvarlig Øivind Dahl, tidligere storløper på langdistansene. Forutsetningen er at man må melde seg på i sekretariatet i Stomperudkarusellen under første eller andre løp.

Online påmelding for karusellen er åpen til midnatt i kveld via denne linken, men man kan også melde seg på før løpet i morgen på løpskontoret, mot kr 50 i etteranmeldingsgebyr. Det er også mulig å delta på enkeltløp og betale kr 140 (+ kr 30 for lisens) ved oppmøte.

Follotrimmen starter ikke sesongen før neste tirsdag, 24. april. Vi kommer tilbake med egen artikkel om dette.

Stomperudkarusellen 2018 – Distanser

Løp 1: Tirsdag 17. april  – 5,0 km – Bingenrunden (asfalt, kontrollmålt)
Løp 2: Tirsdag 8. mai – 9,0 km – Aasgaardsrunden (terreng/vei, grus og asfalt)
Løp 3: Tirsdag 14. august 6,0 km – Lysløype/Stomperudløypa (terreng/vei, grus og asfalt)
Løp 4: Tirsdag 11. sept. – 800 m – Bane (rødstybb)

I tillegg er det egne, kortere løp for gutter og jenter, som starter et kvarter tidligere.

Informasjon og innbydelse til Stomperudkarusellen

Du kan lese alt om fjorårets solfylte start på Stomperudkarusellen her.

Og fjorårets premiere på Stomperudløpet kan du lese om her.

Runar Sæther løp meget sterkt i fjor og vant på 16.12. Stiller løperen fra Rye SK i år også, etter at han nylig er friskmeldt etter skade? Lørdag ble han toer på den korteste distansen i KRS Ultra, så formen er tydeligvis fortsatt god. (Foto: Arnstein Andreassen / Sportsmanden)
Silje Christiansen på vei mot seier og pers på 19.15 i den raske løypen i fjor. Løperen fra Driv IL i Enebakk er glad i løpskaruseller og leder nå også Sportsmandens vårkarusell på 10 km. (Foto: Arnstein Andreassen / Sportsmanden)

Vi miner også om Sportsmandens vårkarusell og løpskarusell 2018, som allerede er godt i gang. Etter vår statusoppdatering nylig har Roger Thompson knallet til med en sterk 5km og tatt ledelsen på 16.48, mens Marius Borger debuterte med å snike seg tre små sekunder foran Øystein Høines Larsen og overta ledelsen på 10km på gode 37.29.

Så har du lyst å være med i en løpskarusell der du løper når du selv vil, så finner du mer informasjon HER eller på Sportsmandens løpskarusell sin Facebookside.


Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -