Helse og treningProduktinnhold

Raskere restitusjon og bedret immunforsvar

Spennende produktlansering i Norge av laktoferrin for idretts- og mosjons- markedet, godkjent av Informed Sports

Det er ikke alltid like lett å manøvrere i vrimmelen av kosttilskudd. Det nystartede selskapet Innovatera kan imidlertid ha gjort et scoop da de har fått enerett i Norge til å selge produktene til den svært så anerkjente Dr. Narain Naidu. Den indiske professoren som er bosatt i USA har en imponerende bakgrunn og «track record». Han har blant annet vært nominert til Nobelprisen i medisin og vært medisinsk rådgiver for Verdens Helseorganisasjon (WHO) og for presidentene Bill Clinton og George W. Bush. Hans «hjertebarn» er særlig forskning på såkalt naturlige bio-aktive komponenter i kroppen som skal styrke immunforsvaret og bidra til å oppnå naturlig balanse. Han har imidlertid mye mer fokus på selve forskningen enn på den kommersielle delen, som han heller setter bort til folk han stoler på enn til de store nasjonale eller multinasjonale selskapene, fortalte han på et arrangement i Forskningsparken i Oslo 23.november.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Dr. Nairan Naidu har vært helserådgiver både for WHO og for amerikanske presidenter. Sist uke snakket han i en hel time til et 70-talls personer i Forskningsparken.

Litt om bakgrunnen

Du har sikkert aldri før hørt om laktoferrin? Det er imidlertid over 30 år siden Dr. Narain Naidu gjorde det livsviktige laktoferrin-proteinet, som vi alle naturlig har i kroppen, til en global medisinsk sensasjon da han oppdaget den aktiverte formen av laktoferrin.

Som ung medisinstudent i India var han sterkt uenig i det foreleserne formidlet som han mente ikke kunne stemme. I dag har hans teorier satt en medisinsk standard og også skapt stor kommersiell suksess ved at forskningen hans har lagt grunnlaget for fem biotech-firmaer.

Nå kommer produktene for første gang på det åpne markedet i Norge, via selskapet Innovatera AS som lanserer konseptet Naturlig Balanse.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Laktoferrin er et naturlig protein som finnes naturlig i alle kroppsvæsker og som bidrar til å bedre næringsopptak og styrker immunforsvaret. Dette er spesielt viktig for idrettsutøvere og mosjonister som trener relativt mye.

En som allerede har fått prøve produktet i en testperiode før det er lansert i markedet, er den profilerte Kondis-presidenten Tim Bennett. Med rundt 130 km løping i uken trener han langt mer enn vanlige mosjonister, i tillegg til full jobb og vervet som øverste leder i Kondis.

Kondis-president Tim Bennett i samtale med Dr. Sreus Naidu.

Lactoferrin Gold 1.8 har vært og er en bra støttespiller i det å holde kroppen på et jevnere nivå hele tiden. Jeg har ingen veldig dårlige økter og et mer stabilt nivå på trening. Ergo slites hele systemet mindre og kroppen yter bedre på trening totalt sett, sier Bennett på selskapets hjemmeside.

Godkjent av Informed Sports som første av sitt slag i verden

Daglig leder Malene Eiksund i det nystartede selskapet Innovatera, som har fått eneretten til salg av BioQuad-produktene til Dr. Naidu, forteller også at Lactoferrin Gold 1.8 er det første laktoferrin-produktet i verden som er blitt kvalitetssikret og godkjent av Informed Sports. Dette er et uavhengig kvalitetssikringsprogram for produkter rettet mot sportsutøvere.

-Informed Sports er den organisasjonen Olympiatoppen forholder seg til når de vurderer kosttilskudd, forklarer Malene Eiksund.

Daglig leder i Innovatera Malene Eiksund var vertskap for et 70-talls gjester i Forskningsparken.

Olympiatoppen har nemlig nylig ropt et alvorlig varsko til utøvere om dopingstoffer i kosttilskudd, etter en ny omfattende studie;

-Et svært høyt antall «ufarlige» kosttilskudd inneholder forbudte stoffer, som kan gi positiv dopingprøve. Olympiatoppen anbefaler utøvere å benytte kun tilskudd som er testet i Informed Sports, står det i denne artikkelen på Olympiatoppen sin hjemmeside. 

Sportsmanden deltok på lanseringen til Innovatera nylig og vi fikk selv snakke med både Dr. Nairan Naidu og sønnen Dr. Sreus Naidu, som er ansvarlig for den europeiske virksomheten og et nytt forskningssenter i Amsterdam. Begge understreket de viktigheten av å bruke de aller beste råstoffene, med kvalitet i alle ledd. Lactoferrin Gold 1.8 produseres derfor av melk fra kyr på New Zealand, som har den strengeste standarden for god dyrehelse i verden.

Spesielt godt egnet for idrettsutøvere og mosjonister

-Hva er den største fordelen for en mosjonist som for eksempel løper maraton ved å bruke laktoferrin, spurte vi Dr. Naidu.

Sportsmandens redaktør i samtale med Dr. Nairan Naidu.

Kortversjonen av svaret var at laktoferrin er et protein som naturlig er i alle kroppsvæsker, men som idrettsutøvere bruker mer av enn de selv klarer å fylle på med. Kroppen har et daglig forbruk på omtrent 60 milligram laktoferrin om dagen. Vi mister laktoferrin gjennom kroppsvæsker, og når man trener og dermed svetter mye, tappes lagrene raskere enn normalt og kroppen klarer ikke å produsere tilstrekkelige mengder for å fylle på. Dette er en av grunnene til at mange idrettsutøvere kan bli syke rett etter konkurranser eller lignende.

-Men kan man ikke få proteinet av å drikke melken direkte, lurte vi også på?

Men så enkelt var det ikke. Proteinet må trekkes ut av melken på en spesiell måte gjennom en nøye vitenskapelig og patentert prosess. Og man ville dessuten trenge 30 liter melk for å få de 60 milligrammene som en anbefalt dagsdose gir, utdypet sønnen Dr. Sreus Naidu.

Dr. Naidu sine helseteknologier lanseres nå altså for første gang på det åpne markedet i Norge med markedsintroduksjon av Lactoferrin Gold 1.8 og etter hvert også OsteoDenx, et produkt for ben og leddhelse.

Den indiske helseprofessoren Dr. Nairan Naidu (t.v.) og sønnen Dr. Sreus Naidu var invitert til foredrag i Forskningsparken.

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -