InternasjonaltMaraton

Fantastisk maratonbragd av Nordstad Moen

Sondre ble historisk igjen med europeisk rekord som tidenes beste ikke-afrikaner på maraton: 2.05.48!

Sondre Nordstad Moen leverte norsk rekord på maraton på bestilling. Etter superløpet da han ble historisk også som første nordmann under 60 minutter på halvmaraton i Valencia tidligere i høst, annonserte han nærmest at rekorden på maraton ikke bare skulle slås, men den skulle gruses, og at målet var å komme ned på 2.05-tallet i løpet av karrieren. Nå har han allerede klart det!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
HISTORISK BRAGD! Først knuste han den norske halvmaratonrekorden med over 2 minutter. Så ble maratonrekorden smadret med 4 minutter og 22 sekunder, som beste ikke-afrikanske løper gjennom tidene! (Arkivfoto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)

 

For det var akkurat det den 26-år gamle trønderen gjorde i Fukuoka Maraton natt til søndag norsk tid. Fra endelig å ha slettet Geir Kvernmos 30-år gamle norske maratonrekord med noen små sekunder til 2.10.07 tidligere i år, leverte Nordstad Moen varene så det hold da han avgjorde hele maratonløpet i Japan, rykket fra verdensstjerner på de siste kilometerne og vant hele løpet med fantastiske 2.05.48.

Det er ikke bare norsk rekord med over 4 minutter, det er også europeisk rekord og faktisk tidenes aller beste tid oppnådd av en ikke-afrikaner!

Eventyrlig bra!

Nrk sin langrenns- og friidrettskommentator og selv Norges bestemann i New York Maraton, Jann Post, som har skrevet om en rekke av sine maratonløp rundt om i verden her på Sportsmanden, beskriver løst som «eventyrlig bra».

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det han gjør fra 30 kilometer og inn er så bra. Han løper rett fra Karoki, en løper som har vært med å prege VM på 10 000 og vært blant de beste i verden på halvmaraton. Det er pur klasse, sier Post til VG.

Sondre Norstad Moen har altså tidligere i år smadret norgesrekorden på halvmaraton.

Da uttalte han at «målet på sikt er 2,05 (på maraton). Klarer jeg ikke det, så kommer jeg til å føle at jeg ikke har fått ut potensialet mitt.»

Nå har han klart det allerede, og det skal bli spennende å se hvor dette ender. Trønderen er bare 26 år, som ikke er noen alder for en maratonløper.

Seieren i det 71. Fukuoka International Marathon var visstnok også SondreNordstad Moen sitt aller første i et maratonløp. Hvilken måte den kom på!

Sportsmanden gratulerer!

TIDENES BESTE? Hvilken sesong han har hatt og hvilken løper han har blitt, Sondre Nordstad Moen. Nattens løp er noe av det aller beste som er levert av en norsk kondisjonsutøver gjennom tidene, uansett idrett, kanskje det aller beste. (Arkivfoto: Sportsmanden.no)

 

Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Fantastisk maratonbragd av Nordstad Moen

Kommentarfeltet er stengt