InternasjonaltMaratonOppegård

På maratontur til Torino

I dagens Oppegård Avis:  Plantasjen på tokt igjen! 

Som vi skrev for noen uker siden, så er høsten høysesong for maratonløp og mange tar turen til ulike storbyer for å kombinere noen feriedager med å løpe.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Noen som tar dette litt lenger enn de fleste, er de ansatte på Plantasjen på Sofiemyr. Annet hvert år unner de seg en langhelg til en europeisk by. Etter tidligere å ha reist til Dublin i Irland og Torun i Polen, dro den glade gjengen ut på reise for tredje gang sist helg, da turen gikk til fotball- og bilbyen Torino i Italia. Og dette gjør de selv om det kun er en av gjengen som faktisk løp maraton. De andre var med som support og heiagjeng, mens Plantasjens aller sprekeste, Follotrimmens ukronede konge Henrik Brøvig, ble igjen hjemme for å passe butikken.

Christoffer har vært med Plantasjen på vikingtokt til Dublin tidligere. (Foto: Privat)

Les også: Vikinger på tokt til Dublins 1000-års jubileum

– Vi seks som dro har sikkert 100 arbeidsår i kommunen, forteller primus motor, maratonløper og reiseleder for anledningen Christoffer Ladstein, like etter at han har fullført søndagens 26 kilometer lange treningsøkt på tredemøllen på Mudo på Sofiemyr Senter! Karen som er fra Sandnes i Rogaland fyller faktisk 47 år i dag, og hviler ikke akkurat på «laurbærene».

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Fem av oss som dro har jobbet i hagesenterbransjen siden lenge før Plantasjen kom inn i bildet, vi er oppdratt og gått i skole av selveste Arne Dalen, som drev både på Greverud og nede på Oppegård på Dalens gartneri, navn som fortsatt sitter som skudd i folks bevissthet i Oppegård, utdyper Christoffer.

De øvrige som valfartet til Italia var nestor Per Andersen, 72 år og med lengst fartstid på Plantasjen av gjengen. Sten Hansen, tidligere leder og nå pensjonist dro også opp snittalderen, men med pers på under 38 minutter på 10km dro han ned snittidene til gjengen! Hansen har også vært håndballtrener i kommunen i en årrekke. Erle Fevåg, som tross sin unge alder på 27 år har hele 11 års fartstid i Plantasjen, Kristoffer Neset, som har vært tilknyttet Plantasjen enda ett år lenger, og Katja Zunterer utgjorde de tre siste i reisefølget.   

– Torino har rundt to millioner innbyggere og var faktisk hovedstaden i Italia en gang på 1800-tallet. Det er jo egentlig en skiby som ligger ved Po-elven, og som nettopp hadde vært rammet av flom, forteller reiselederen som til daglig er «ansvarlige utegartner» og som mange av leserne helt sikkert har stiftet bekjentskap med når man skal kjøpe diverse uteplanter. 

Ødeleggelsene fra flommen var synlige flere steder i og rundt byen, men det var bra forhold da «gartnergjengen» var på besøk og under selve løpet, med 12-15 grader og oppholdsvær i en relativt lett trasé der rundt 1500 stilte til start.

Fint og fuktig og klart for det 30. Torino Maraton. (Foto: Christoffer Ladstein)

Christoffer synes det er moro at de andre blir med på turene selv om de ikke skal løpe selv, og at de stiller opp som entusiastisk support og heiagjeng.  Han var også lovet cola av teamet underveis, men her måtte han vente i lengste laget. Først en kilometer før mål stod supporterne der med den etterlengtede styrketåren.
 
– Jeg så etter den colaflasken i 10 kilometer, så den hjalp bare til sluttspurten, kunne en lettere lattermild Ladstein fortelle.

Nå ble det en meget bra sluttspurt med den siste kilometeren på raske fire blank, og dermed kunne Christoffer klokke seg inn på 3.27.19 i sitt 36.maratonløp. Alle er løpt de siste seks årene, noe som altså tilsier ett maratonløp annenhver måned i seks år! Personlig rekord er på gode 3.14.30 fra Oslo Maraton i 2014.

ENDELIG! Christoffer har akkurat fått den etterlengtede colaflasken av Kristoffer (t.v.). (Foto: Privat)

Det var ikke bare maratonløpet som stod på agendaen i Torino og reisefølget prøver å få med seg noen kulturelle innslag også, selv om det viste seg noe vanskelig denne gangen. Utenfor Det Egyptiske Museum, som skal være verdens beste i sitt slag etter museet i Kairo, var det så lange køer at de ga opp. Deretter håpet de å få med seg en fotballkamp med byens stolthet Juventus, med superstjernen Ronaldo i spissen, men med rådyre priser på hele 1500 – 2000 kroner billetten droppet de det også.

– Så vi nøyde oss med å se på kampen på en bar, avslutter Christoffer.

I tillegg ble det selvsagt også flere gode middager med italiensk mat og vin, og på hotellet der de bodde var det store plakater av både Bjørn Dæhlie og av de norske skihopperne, 12 år etter at byen arrangerte vinter-OL i 2006.

GODT FORNØYD: Maraton nummer 36 i boks for Christoffer Ladstein. (Foto: Privat)

Se alle reportasjene i Oppegård Avis her.

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -