FolloLøpingSkiLøpet

SkiLøpet med ny løpsfest i Ski

Råsterk avslutning av Lars Vincent Andersen på 10km

Det var kjempestemning, «fulle hus» og gode prestasjoner under SkiLøpet – det sjette i rekken. Dette er først og fremst mosjonistenes festdag i Follo, men med mange sterke løp i toppen av resultatlistene.
På hovedløpet 10km – som var fulltegnet! – så det ut til å gå mot nok en seier til høstens store navn i Follotrimmen, Henrik Brøvig. Swix-løperen som nå representerte Oppegård IL, tok teten fra start og ledet også klart når nærmere 7 km var løpt. Men bakfra kom den utflyttede Skigutten Lars Vincent Andersen fra BUL, som avsluttet meget sterkt og til slutt knep seieren med 10 sekunders margin på gode 35.15 i den langt fra lette løypen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Lars Vincent Andersen ser ut til å ha full kontroll her og ser uforskammet uanstrengt ut. Men faktum er at han her ligger langt bak ledende Henrik Brøvig, etter nesten 7km. Løpet så ut til å være avgjort. Men Andersen, som her løper gjennom gamle, kjente trakter fra oppveksten i Ski,  hadde tydeligvis krefter igjen og skumle planer. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

På tredjeplass kom Roger Thompson fra Driv IL / Team Sportsmanden på 35.48, med den unge langrennsløperen Sebastian Kristoffer Endrestad på fjerdeplass.

Allerede før det første kilometersmerket hadde Henrik Brøvig tatt teten, kun fulgt av Geir Gjessing, som senere fikk problemer med hold og endte på 11.plass. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Roger Thompson fra Team Sportsmanden åpnet behersket, litt usikker på formen, men fikk vel de svarene han håpet på og løp seg opp til tredjeplass i mål. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
DUELLER: Tommy Armani (301) og Petter G. Eliassen (251) hadde en tett duell om plassene fra 4 til 6 sammen med Sebastian Endrestad, som er skjult bak Eliassen. Endrestad vant den duellen med 36.42, fire sekunder foran Armani, som på sin side holdt Eliassen tre sekunder bak seg i mål. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

På damesiden var det ikke noen «kanoner» med denne gangen, uten at det skal ta bort seiersglansen til veteranen (K40-44 år) fra Fredrikstad IF, Marie Grønneberg, som vant på 42.09. Vivian Lunde fra Røyse og lokale Ida Finstad fra Langhus tok andre- og tredjeplassen på 44.45 og 44.54.

Marie Grønneberg omkranset av mannlige løpere, benyttet anledningen og sikret seg totalseieren i kvinneklassen. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Lill Eriksen holder koken. Hun vant klasse K55-59 år på gode 46.19 og var syvende raskeste kvinne (av 102) på 10km. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Fra 1500m i NM til seier i SkiLøpet

På den halve distansen stilte forrige helgs NM-finalist på 1500m i Sandnes, Ulrik Lolland fra Moss IL som klar favoritt. Til tross for å ha slitt med forkjølelse noen dager etter NM og var tvilsom til egen deltakelse, så stilte Lolland til start og innfridde til gagns, med en soleklar seier på 15.24, hele 1.49 foran andremann, som imidlertid imponerte like mye. Sondre Martinsen fra Nesodden løp nemlig på 17.13 i klasse 14-15 år! Den tredje plassen på pallen sikret Rygges spurtkanon Simen Nieuwlaat seg etter en noe rolig start. Avslutningen var imidlertid alt annet enn rolig, og dermed henviste han dagens debutant, Mads Berge fra Team Sportsmanden til fjerdeplass. Berge bør imidlertid være meget godt fornøyd med 17.37 i sitt aller første 5 km-løp, selv om han nok kjente Birkebeinerrittet litt i beina.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Ingen tvil; Ulrik Lolland har full kontroll og er på hugget, etter at han forrige helg klarte målet om å komme til NM-finalen på 1500m i Sandnes. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Skigutten Mads Berge fra Team Sportsmanden har all ære av debuten sin på 5 km. Enda mer imponerte unge Sondre Martinsen fra Nesodden IF, som ble nummer to totalt på gode 17.13 fra klasse M14-15 år. For Berge sin del var det aller første gangen han prøvde seg på distansen: «Veldig fornøyd til å være første 5 km jeg løper. Jeg var veldig ivrig i starten. Lå på 2. plass til det begynte å gå oppover mot Skihallen. Da stivnet jeg i beina og synes det gikk veldig tregt. Så kom han som tok 3.plassen og spurtet fra meg oppover fra idrettsplasen. Beina sa helt stopp og jeg hadde ikke sjans til å holde følge. Han kom veldig langt bakfra», fortalte Mads Berge til Sportsmanden. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Og her er han som kom langt bakfra. Spurtkanonen Sime Nuewlaat kan mer enn å spurte fort, men brukte litt tid på å komme i gang i SkiLøpet. «Angret på at jeg hadde meldt meg på SkiLøpet 5 minutter før start. Var tung i hele kroppen, etter å ha løpt 3 harde løp på 2 uker nå. Det løsnet når jeg hadde løpt ca halve løpet…. SkiLøpet er et utrolig fint løp å være med på. Jeg anbefaler det til mange mosjonister, tommel opp for et bra arrangement,» fortalte løperen fra Team Sport1 Rygge til Sportsmanden etterpå.

Ungt talent vant kvinnenes 5 km

Merk dere navnet Anna Marie Nordengen Sirevåg. Hun løper i klasse K13 år og hun vant faktisk hele løpet på knallsterke 18.07, foran NM-deltaker Sigrun Gjølberg fra Rygge IL (18.32) og Lene Sandem fra BUL (18.47).

LETTBENT: Unge Anna Marie Nordengen Sirevåg imponerte. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Sigrun Gjølberg pådro seg en skikkelig forkjølelse under NM, der hun ble nr 13 på 10.000m, og burde kanskje ikke stilt til start i SkiLøpet. Men som samboer Ulrik Lolland stiller hun gjerne opp i lokale løp og sikret seg andreplassen på 18.32. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Siste kvinne på pallen på 5km var Lene Sandem fra BUL, som også kom inn på 18-tallet med god margin (18.47.) (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Her er alle resultatene. 

Sportsmanden har nå også lagt ut et stort album på Facebook med bilder av de aller fleste fra 5km og 10km! Løp du SkiLøpet i år, er altså sjansen stor for at her er minst ett bilde med deg!

Du kan bruke bildene privat og i sosiale medier mot kreditering av fotograf og nettsted:
På Facebook: Frode Monsen / Sportsmanden.no
På Instagram: @sportsmand1 pluss hasthtag med #sportsmanden.

Tagg gjerne deg selv eller andre også – følg Sportsmanden på Facebook og på Instagram og anbefal oss gjerne for dine venner, sånn at vi kan fortsette «å spre det glade budskap», tett på der det skjer!

Her er noen flere smakebiter. Hele albumet finner du HER. 

Fargerikt i SkiLøpet. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Mange blide løpere, her representert ved Anne Beito fra Oslo.
Sprek superveteran: Mariann Stenbakk fra Moss IL løper en rekke konkurranser hvert år. Hun vant 10km i den godt voksne klasse K70-74 år på gode 56.40. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Smil og seierstegn fra baktroppen. Det var mange som koste seg i SkiLøpet i år også. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -