InternasjonaltLøping

Nordmenn satt farge på Karlstad Stadslopp

– Nå oppdatert og med flere bilder og tekst! –

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Med seier til Jessica Gunnarsson og delt 3.plass til Øystein Mørk og Harald Solhaug Næss, samt 4 på topp 10 både i dame- og herreklassen, satt norske løpere som vanlig sitt sterke preg og farge på Karlstad Stadslopp.

Pall-kvinner-Gunnarsson-jubler
Jessica Gunnarsson jubler, på vei opp på pallen etter seier i Karlstad Stadslopp.
Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Jessica-Gunnarsson-premier3
Svensk-norske Gunnarsson føler seg kanskje ekstra på hjemmebane i Karlstad. Vi betrakter henne mer som norsk enn svensk i denne sammenhengen.
Foto: Hanne Wibe, Sportsmanden

Joda, Jessica Gunnarsson er egentlig svensk, men har bodd i Norge i en årrekke, løper for SK Vidar og er vel mer for norsk å regne i denne sammenhengen. Lørdag vant hun foran den nordiske mesteren på 10.000 meter i fjor, Louise Wiker fra Hässelby, med Mona Rydland fra BUL på en overraskende 4.plass. Mona var en av svært få som perset, sogar med halvannet minutt, under de svært krevende forholdene i Karlstad. Det var nemlig varmt med over 20 grader og temmelig mye vind i løypen som tidligere var kjent som «perseløypen».

Idyll-1
Idylliske omgivelser i parkområdet der start- og målområdet er, nesten i hjertet av Karlstad.
Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden

De siste årene har gjerne de gode tidene bokstavelig talt blåst bort i den vindutsatte løypen. Så også i år. Noen mente også at løypen var litt for lang i år. I hvert fall var målgangen endret litt og skjøvet lenger ned mot parken i forhold til sist gang vi løp her.  Men ellers var det som vanlig kjempestemning og masse folk langs løypene som går i variert «terreng» langs elver og kanaler, gjennom sentrum og gågaten og med start og mål i et idyllisk parkområde. Stadsloppet er et løp å bli glad i, selv med mye vind.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På herresiden stod kampen om seieren mellom de to Hälle-løperne Patrik Andersson og Daniel Lund, en kamp førstnevnte avgjorde til sin fordel med 31.57, etter at de to svenskene tidlig stakk fra resten av feltet.

klar-til-start
Klar til start for Stadsloppet 2013. Vinneren Patrik Andersson helt til høyre. Øystein Mørk i blå trøye og gult pannebånd med avslappet hoftefeste, og Harald Solhaug Næss i rødt som nr 2 fra venstre.
Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden
Starten-går
Så har startskuddet gått. De to svenskene som var raskest i mål kan ses i røde- og hvitstripete trøyer midt i bildet, allerede i tet. Legg merke til «fantomet» i blå, flagrende drakt til høyre som ypper seg fra start. Stadsloppet har også premier for beste kostymer.
Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden
Vinner-Patrik-Andersson2
Aller raskest var Patrik Andersson fra Hälle IF. Foto: Hanne Wibe, Sportsmanden

Kampen om tredjeplassen ble et bikkjeslagsmål mellom Øystein Mørk og Harald Solhaug Næss, som så ut til å gå i favør av sistnevnte i spurten. Men veteranen Mørk fra SK Kraft klarte å mobilisere uante krefter og innhentet Næss på de siste meterne. Begge fikk tiden 32.20,2 og delt 3.plass! Tredje beste norske med 7.plass totalt og nr 6 i seniorklassen var Kenneth Smeby fra Vidar på 33.46.

«Bronsedrama» i 3 akter:

Pall-menn-treerne-på-vei
På vei til seierspallen for 3. og 4. plass, eller var det delt 3.plass – Harald Solhaug Næss og Øystein Mørk. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Hvem-ble-nr3
Et siste «jurymøte» – eller var det bare spørsmål om hvem som skulle få hhv 3. og 4.premien – for arrangøren hadde vel ikke tatt høyde for delt bronse? Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Øystein-Mørk_Harald-Solhaug-Næss-delt3
Bronsen ble broderlig delt og begge kunne smile bredt. Øystein Mørk tok i tillegg en suveren seier i klasse 35-39 år. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

At forholdene var vanskelige illustreres av at Gunnarsson og Mørk løp hhv halvminuttet og 50 sekunder raskere i den langt tøffere traséen i Sentrumsløpet i år. Mørk var derfor heller ikke helt fornøyd med tiden, og var også en smule ergerlig over at de lot svenskene stikke tidlig. For de drøye 20 sekundene som skilte i mål ble opparbeidet på de første to kilometerne. Misfornøyd var han imidlertid ikke, veteranen som fyller 40 til neste år og som vant klassen sin med over 3 minutter, for øvrig foran Kjetil Sørum fra Stavern Sport  (35.31). Trond Hansen SK Vidar tok en sterk 4.plass i klassen med 36.48.

Andre norske plasseringer blant de 10 øverste på  resultatlistene:

Espen-Ringom
Espen Ringom

Menn senior – nr 10 Knut Nordviken, SK Vidar, 34.27
Klasse 35-39 – nr 10, Espen Ringom, SK Vidar, 38.51
Klasse 40-44 – nr 6 Roar Tomter, Askim IF, 37.28
Klasse 40-44 – nr 8 Ingulf Nordahl, IL Gular, 38.25
Klasse 45-49 – nr 4 Per Vidar Fjeld, Oppstad Friidrett, 37.14
Klasse 45-49 – nr 6 Bjørn Paulsrud, Oppstad Friidrett, 39.04
Klasse 50-54 – nr 6 Frode Monsen, Sportsmanden 38.59
Klasse 55-59 – nr 2 Gunnar Skandsen, Østerås 38.43
Klasse 55-59 – nr 5 Sigmund Jensen, Romerike Runners 43.20
Klasse 55-59 – nr 6 Odd Solhaug, Driv 43.38
Klasse 60-64 – nr 1 Per Bråthen, Torp 41.14
Klasse 65-69 – nr 3 Sverre Mostue, Tønsberg Triathlonkludd 47.51

Pall-menn-10beste
TOPP 10 menn: Karlstad Stadslopp har en flott premieutdeling for de 10 beste, men ingen premier for klassevinnerne. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

Vi avslutter der vi startet, med damene. Gro Jordalen fra IK Tjalve ble tredje beste norske dame med 5.plass totalt og 4.plass i seniorklassen. Hun hadde en hard fight med Mona Rydland underveis og lå litt foran mesteparten av veien, men veteranen Rydland ga seg aldri og avsluttet sterkest på den siste kilometeren til suveren seier i klasse 45-49 år på 39.12, ti sekunder foran Jordalen. Imponerte gjorde også 16 år gamle Anne Lægran fra Vidar som ble nr 10 totalt og nr 9 i seniorklassen (!) på 40.53. Juniorklasse eksisterte ikke.

Pall-kvinner-5beste
Broderlig, eller søsterlig fordelig av de 5 første plassene, med to svenske, to norske og en svensk/norsk dame på toppen. Fra venstre Gro Jordalen, Mona Rydland, Frida Michold, Louise Wiker og Jessica Gunnarsson. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

Tar vi også med at Anne Myhr fra SK Vidar ble nr 4 i klasse 45-49 år, der Hanne Wibe fra Sportsmanden ble nr 10. Og sist, men ikke minst – at Mariann Stenbakk fra Moss vant dagens mest suverene klasseseier, nesten 13 minutter foran nr 2 i klasse 65-69 år på imponerende 48.56 – så skulle det meste være nevnt, i hvert fall hva gjelder norske topp 10-plasseringer.

Resultater

Stemning-2
På vei til start i grønne og koselige omgivelser. Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden
Starten-3
Den 34.utgaven av Karlstad Stadslopp ble en ny folkefest. Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden
Starten-5-rullestoler
Stadsloppet består også av Minilopp og Inlinelopp. Det kunne visst vært en egen klasse for rullestoler og barnevogner også. Stadsloppet er for alle.
Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden
Stemning-mål-gangere
Ikke alle er opptatt av tid og plasseringer heller. Disse damene rusler i mål etter fullført mil på snaue 1 time og 40 minutter, i fin stil. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Stemning-4
Andre bare koser seg i parken og nyter sol, sommer og folkelivet.
Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden
Stemning-5
Svenskene er tydeligvis glade i å sykle. Litt reklame for senere stevner hører også med.
Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden
Stemning-1
Siste innspurt og mål er bak hekken i bakgrunnen. Like ved den store sletten i målområdet er det svært så sommerlig, med gode muligheter for å slappe av både for løpere og publikum.
Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden

 

Se også reportasje på SportsBloggen.

sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Nordmenn satt farge på Karlstad Stadslopp

Kommentarfeltet er stengt