InternasjonaltLøping

Fantastisk duell mellom giganter i Great North Run

Det ble en thrilleravslutning i the Bupa Great North Run i Nord-England på søndag, med en sensajonell langspurt mellom to av de aller største utøverne i fri-idrettshistorien, Kenenisa Bekele og Mo Farah, de to eneste som har klart en dobbel-dobbel; nemlig å vinne både 5000m og 10.000m både i OL og i VM.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Med 1 engelsk mile (1,6 km) igjen av dette kjente halvmaratonløpet, var også legenden Haile Gebrselassie imponerende nok sammen med de to, en utrolig prestasjon av den gamle mester. Men over en liten bakketopp rykket Bekele og fikk raskt en luke på 4-5 sekunder. Det så lenge ut som han hadde en slags kontroll på hardt jagende Mo Farah. Men den regjerende mester ga seg aldri, og med 100 meter igjen var Bekele innhentet. Da så det ut til å være fordel Farah.

Men Bekele er tydeligvis tilbake i godt, gammelt slag, for han klarte å svare opp angrepet og vant med ett sekund og noen få meter på 1.00.09, med Gebrselassie som en god nummer tre på sterke 1.00.41.

Det var litt av en fight mellom to giganter, med en løpende legende ikke langt bak!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Hvilken innspurt, hvilken fight, hvilke løpere!  Bildet er fra hjemmesiden
Hvilken innspurt, hvilken fight, hvilke løpere!
Bildet er fra hjemmesiden

Vinneren av årets London Marathon Priscah Jeptoo vant dameklassen på 1.05.45 og slo forhåndsfavorittene Tirunesh Dibaba og Meseret Defar som kom på 2. og 3.plass.

Og det ble satt ny deltakerrekord med hele 41.000 løpere.

Du kan her se video av den siste engelske milen (1,6 km), ledsaget av en entusiastisk engelsk kommentator. Den er verdt å få med seg:

Videofilm av innspurten i Bupa Great North Run

Hjemmeside med resultater

 

sportsmanden.no

 

 

 

 

 

A sensational sprint finish between two of the greatest athletes in athletics history was just one of the highlights of a superb weekend of human spirit and endeavour at the Bupa Great North Run, in the North East of England. – See more at: http://www.greatrun.org/News/Article.aspx?nid=376#sthash.RjtoPM1f.dpuf

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -