LøpingRoar TomterSkribenter og bloggereStor-OsloTerrengløp

Kullerud suveren i KM terrengløp i Østfold

Sportsmandens Roar Tomter rapporterer fra Askim 

Lørdag 11.april var det duket for KM terrengløp for Østfold. Arrangementet var i år lagt til Askim, og det var totalt cirka 60 utøvere som var påmeldt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Arrangøren hadde laget en meget interessant, krevende og publikumsvennlig sløyfe på en kilometer. Løypen gikk fra Askim stadion rundt idrettshallen på grus og bark som underlag, videre over gressplenen utenfor stadion opp mot folkeparken hvor vi siste kneiken var over noe stein, før vi rundet ned til start igjen. Vi løp altså i et åttetall, og passerte startstreken to ganger per runde. Været var meget fint denne lørdagen, og løypen viste seg å være knallhard. Det er en bakke som er meget bratt i denne runden, i tillegg må man forsere to andre små, men krevende kneiker.

KM starten 110415
Bilde fra starten i KM senior menn 12 km og kvinner 6 km. Fra venstre: Kullerud, Lind, Tomter, Skjervø, Wang og Karianne Holene som var nest raskeste dame, men som vant KM for kvinner da Ingeborg Kristine Lind løp utenfor konkurranse. Den tidligere Askim-løperen fra Spydeberg som også er tidligere NM-vinner i terrengløp, representerer nå Gular.
Foto: Øystein Sørensen, Smaalenene avis

For undertegnede var dette første deltagelse i et KM (hvis vi ser bort i fra fotballen), siden 1986 da jeg representerte Spydeberg IL på 3 x 800m. Den gangen ble det for øvrig gull på daværende hjemmebane, hvor vi henviste Fredrikstad og Moss til sølv og bronse. Denne gangen var jeg påmeldt i menn senior, og stilte på den lengste distansen som var 12 km. Oppvarmingen ble gjort unna med et par rolige runder sammen med klubbkamerat Arve Skjervø. Arve har pleid å slå meg de fleste gangene vi har møttes til duell, selv om jeg har tatt innersvingen på han noen ganger i det siste. Favoritter var ingen av oss, da meget gode Pål Asbjørn Kullerud fra Varteig var påmeldt. Av Arve ble jeg utpekt til sølvfavoritt, og det passet i grunn bra. Feltet var dog ikke større enn fire mann på menn senior 12 km, så en medalje var innen rekkevidde.

J18 J19
Deltakelsen var ikke veldig stor i jenter 18-19 år, men arrangøren var meget godt fornøyd med rundt 60 deltakere totalt, mot forventet 30-40. (Foto: Roar Tomter)

Da startskuddet gikk, dro Kullerud fra oss med en gang som ventet. Jeg ble liggende i ryggen på Arve, mens Andreas Wang (Askim IF) lå rett bak meg igjen. I fire runder byttet Arve og jeg på å dra, men så hørte jeg han ikke mer og han sakket akterut. Etter hvert som vi passerte i denne rundløypen, så jeg jo at jeg stadig møtte han lenger bak meg for hver runde. Dermed ble jeg løpende alene resten av løpet. Kilometertidene/rundetidene gikk litt opp fra 6-9, men jeg fikk presset dem litt ned igjen på slutten. Jeg lagde meg noen mål underveis, hvor jeg lykkes med det første, som var å ta igjen Andreas med en runde. Men jeg mislykkes med det siste, da jeg prøvde å unngå å bli tatt igjen med en runde av Kullerud. 200-300m før jeg skulle ut på siste runde ble jeg passert, og det var en imponerende fart han holdt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det holdt allikevel til en klar andreplass og sølvmedalje i KM. Mine tre døtre var ivrige tilskuere, og var meget fornøyd med medaljen til pappa. For øvrig må jeg si at dette var en utrolig slitsom løype med jobbing hele veien, men arrangementet var bra og Sportsmandens løpende reporter var godt fornøyd med dagen.

Pallen menn senior
Pallen KM menn senior: Roar Tomter (sølv), Pål Asbjørn Kullerud (gull) og Arve Skjervø (bronse). Noen er tydeligvis mer fornøyd med medalje enn andre,… Fotograf: Eugenie Tomter.
Øverst på pallen
– Dette var mitt påfunn. Jeg spurte pent om vi ikke kunne gjøre som proffene, slik at jeg også kunne få prøve å stå på toppen av pallen en gang, forteller blide Roar Tomter.
KM 110415 RT
Det spirer og gror godt i arrangørklubben Askim. Her er Roar Tomter med datter og ung fotograf for anledningen, Eugenie Tomter. Roar som selv representerer Askim IF, trekker også frem at de yngste jenteklassene ble vunnet av Andrea Wiik i J12 år, mens det ble KM-tittel til Ida Andreassen Rud på 1000m i klasse J14, etter en god avslutning. Fredrik Sandvik, også han fra Askim IF, tok sølv i G17 etter å ha blitt spurtslått av favoritten Spydevold fra Varteig.

 

Resultater på Askim IF sin hjemmeside

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -