RingerikeUltraløp

De løp Hytteplanmila 8 ganger på ett døgn! Med mange bilder!

Glimt fra det første Røyse Ultra

Etter modell fra Halden Ultraintervall ble Røyse Ultra arrangert i helgen. Det er en konkurranse der åtte 10-kilometere løpes i løpet av ett døgn, med start hver tredje time. Og løypen som ble løpt er velkjent for svært mange, dette var nemlig Hytteplanmila ganger åtte!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Royse-Ultra
Litt etter starten fra det tredje løpet, med start kl 18.00 lørdag.
Alle bilder: Bjørn Hytjanstorp

Vant gjorde Andreas Torsvik på 5 timer 28 minutter og 18 sekunder, noe som gir et snitt på de åtte 10 kilometerne på 41.02, foran Per Øyvin Andersen. Suverent beste dame var veteranen Kari Langerud fra Hytteplan Sport, som må sies å løpe på hjemmebane her, med 6.02.43 totalt eller 45.20 i snitt på løpene. Langerud fikk dermed revansje på Guro Skjeggerud fra Halden ultraintervall i fjor, der rekkefølgen dem i mellom var motsatt.

Aller mest imponerte likevel feltets klart eldste deltaker, 72 år gamle Oline Yksnøy fra Spiridon LLL, som fullførte i fin stil på sammenlagttiden 9.43.43 etter en snittid på 1.12.58 på milene.

Her er en liten bildeserie fra Røyse Ultra, tatt av Bjørn Hytjanstorp:

Royse-Ultra_396 Royse-Ultra_400-402

Royse-Ultra_389
Leif Abrahamsen slet med en lei forkjølelse som slo ut i full blomst i løpet av døgnet, men hardhausen fullførte likevel.

Royse-Ultra_408

Royse-Ultra_Helge-R
Helge Reinholdt viser muskler! «Traktor-Helge» har beskrevet sin egen løpsopplevelse på bloggen sin, se link nederst.

Royse-Ultra_399 Royse-Ultra_406 Royse-Ultra_398-394 Royse-Ultra_397 Royse-Ultra- Royse-Ultra_384 Royse-Ultra_393

Royse-Ultra_404
Tommy Støa hadde en i overkant optimistisk åpning med 41.10 på første 10km, og etter at det gradvis gikk saktere til 51-tallet, så kviknet han til igjen på slutten og endte på 6.plass.
Tor-Idar-Lillekroken
Tor Idar Lillekroken fra Romerike Ultraløperklubb ble nummer fire, men avsluttet meget sterkt på siste løp og truet nesten Thomas Lundstad i kamp om tredjeplassen sammenlagt.
Royse-Ultra_392
Damevinner Kari Langerud er en av Norges beste veteranløpere i sin klasse på lengre distanser.

Royse-Ultra_410

Royse-Ultra_386
Guro Skjeggerud fra Tromsø liker lange løp og vant tilsvarende konkurranse i Halden i fjor. Hun har skrevet om sine egne erfaringer fra løpet på bloggen Ultraguro, se link nederst.

Royse-Ultra_Etappe3 Royse-Ultra_Etappe3_2

11023811_10153250757397139_4124305325409273972_o
IMPONERENDE: 72 år gamle Oline Yksnøy med et smil om munnen. Ikke ble hun sist heller, selv om hun avrunder vår bildeserie fra det første Røyse Ultra.

Alle de brave menn og kvinner som løp åtte 10-kilometere i løpet av ett døgn i Hole-traktene, kan sees her, med resultater sammenlagt og for hvert enkelt løp.
(Klikk på bildet for større og leservennlig versjon):

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

11154975_1109357849089670_2973531445641413369_o


Primus motor for dette nye løpet, driftige Stig Andy Kvalheim Rambø, har oppsummert og takket på sin egen Facebookside etter arrangementet:

«Røyse Ultra 2015 har vært en ut av seg selv opplevelse – det å arrangere et ultraløp med 8 forskjellige starter har vært utrolig artig 🙂 . Det å se hvordan deltakerne fant hverandre allerede før start var fantastisk – og gav et kick av livsglede som føltes bare helt digg – mottoet til en ultraløper er jo «hjelp hverandre-støtt hverandre-vis kjærlighet» og det ble en gjenganger under hele arrangementet. Vi satt fokus på helhetspakken, og lagde et samlebånd for løperne (?). Løperne gikk fra hallens hovedinngang til start ved barnehagen – løp Hytteplanmila – gikk fra mål til klubbhuset hvor maten ble servert – gikk så ned i garderoben og dusjet – så til relaxzone (hvile/sove) i hallen *8 <3 , mao ingen unødvendige meter! Den atmosfæren og den gleden løperne viser, uansett tidsnivå er inspirerende, enda mer inspirerende er å følge med på hvordan løperne hjelper seg gjennom dette døgnet med kjærlighet, ros og alltid en håndsrekning til hverandre 🙂 ! Staben bestående av Tone, Elsbeth og Ivan var helt fantastiske. Den stå på gutsen alle disse tre viste var svært inspirerende og skapte en glede som smittet over på utøverne og gav dem en enda mer optimalisert opplevelse av Røyse Ultra. At Holes største humørspreder og min gode venn Øyvind også var med i staben toppet jo denne. At vi fikk med oss den beste dansken i Hønefoss Eigil er vi også svært fornøyd med. Det å «serve» og leve opp til servicenivået vi hadde som mål før arrangementet stilte store krav til både fantastiske John Gunnar, meg selv og alle i staben – og både deltakerne og vi gir oss terningkast 6!
TUSEN TAKK både tilskuere, utøvere, stab og alle fb-venner for at dere har gitt oss denne totale livsgleden som Røyse Ultra er 😀

Blogger

Flere av løperne har også skrevet egne bloggrapporter fra løpet. Her er linker:

«Traktør-Helge» Reinholdt: Røyse Ultraintervall 2015, 8 x 10 km – for fort, for sakte, moro og vondt.

«Løpegutt» Even Nedberg:  Røyse Ultra

«Ultraguro» Skjeggerud: Røyse Ultra 

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -