HalvmaratonHelgeløpetMaratonRun4lifeUltraløp

Hun løp like godt både 50 km og 80 km i helgens Run4life Midtsommermaraton og -ultra!

Mari Nustad Mauland fikk testet seg skikkelig i det avsluttende Helgeløpet

Ultraløper Mari Nustad Mauland slo likegodt til med å løpe begge de to ultradistansene 50 km og 80 km, som sammen med maraton, halvmaraton og minimaraton utgjorde programmet på det foreløpig siste Helgeløpet i regi av Run4life og Sportsmanden.

Før løpet la hun ut følgene melding på Facebook:

– Da var planene for helga klare: 50 km lørdag og 80 km søndag. Har vært en sløv treningsuke, og det nærmer seg konkurranser igjen, så da blir det et skippertak nå.

Etterpå kom følgende melding:

– Hva jeg brukte helgen min til: løp 50 km på sandstrender i går, og 80 km på grus og asfalt mellom Egersund og Klepp i dag. Kan jeg spise en boks is nå og kalle det middag?

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
LØRDAG: 50 km på sandstrender på 5 timer og 40 minutter.
SØNDAG: Mari Mauland kan puste fornøyd ut etter å ha fullført 80 km på 7 timer og 38 minutter.
– Denne 80 km turen har blitt utsatt og utsatt i flere måneder nå. Takk for puffet som skulle til for at jeg skulle gjennomføre, sa hun etterpå.

Tatt ut på landslaget

Nå er ikke Mari Mauland akkurat ukjent i utraløpsmiljøet. Hun løper for Hoka Ultra Team og Spirit Stavanger Friidrett og er fersk av året på Norges landslag i 24-timers og har mange meritter på rullebladet.

Men hva er det som får deg til å løpe to ultradistanser på to dager i varmen? 

– Det å løpe ultra to dager på rad var rett og slett for å se om jeg ville klare det. Tror det er det som driver de fleste ultraløperere når de melder seg på nye løp/utfordringer – «klarer jeg dette?», sier dobbeltvinneren. 

Mari Mauland har blant annet vunnet Ultrabirken tilbake i 2013, og vi lurte på hvilket av sine tidligere resultater hun er mest stolt over?

– Jeg er fremdeles veldig stolt over å ha fullført Centurion Running sin 100 mile grand slam i 2017: 4 løp á 100 miles på 6 måneder. Løp alle under 20 timer og vant 3 av dem. Er også stolt over å ha klart å kvalifisere meg til landslaget i 24 timersløp etter mange mislykkede forsøk. Kravet er 220 km, jeg klarte det på femte forsøk. Stolt over at jeg ikke ga opp etter de første tre gangene. EM i 24-timers i Italia skulle være mitt store mål i år, nå krysser jeg fingrene for at det blir VM i Romania neste år i stedet. Og så håper jeg at jeg får min 100 mile beltespenne nr 10 i august, når jeg løper Oslofjorden Rundt. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Seier i Midtsommermaraton og -ultra henger nok ikke like høyt og deltakelsen var skuffende liten, men de skulle uansett løpt bra som hadde slått Mauland på ultradistansene!

Mari Nustad Mauland har langt større meritter å vise til enn å vinne Run4life Midtsommerultra, og håper å fullføre sitt tiende 100 miles-løp (161 km) i august.

Håkon Urdal vant halvmaraton etter først å ha brutt 50 km

Team Sportsmandens sterke maraton- og ultraløper Håkon Urdal var påmeldt 50 km og startet også, men for en sjelden gang kastet han inn håndkleet etter en stund.

– Ble DNF på 50 km i morges. Ikke godt nok forberedt. I tillegg kom det en real tordenbyge som ikke hjalp på motivasjonen, fortalte mossingen, som imidlertid ikke lot seg knekke og revansjerte seg med å komme sterkt tilbake bare noen timer senere. Da løp han halvmaraton på 1.23.07 til soleklar seier! Det til tross for at han selv synes det gikk veldig tungt.

– Tungt i dag. Har faktisk blitt en 160 km uke, riktignok mye rolig på stier i Skåbu, men jeg tok en hurtig langkjøring i halvmaratonløypa der oppe, meldte Urdal litt senere på søndag.

Og akkurat i Skåbu er Håkon Urdal på hjemmebane. Han ble historisk som den første vinner av maratondistansen i Skåbu i 2017, ble toer i 2018 og vant igjen i fjor. I år er Håkon påmeldt fjorårets nyskapning, vakre Jotunheimvegen Ultra 57 km.

– Jeg har vært så ujevn med løpingen de siste månedene, så rar tid på flere måter. Med det er jo tid til å komme litt i form igjen før Skåbu, avslutter lettbente Urdal.

SKÅBU: Håkon Urdal har hytte i Skåbu og trener mye i området. Her fra fin restitusjonstur etter Skåbu Maraton i 2018.

Vant 9 virtuelle løp på rad

Jan Billy Aas – som nylig kunne loggføre 9 strake seire i diverse virtuelle løp, ble toer på 1.34.23, foran den nesten like konkurranseglade superveteranen Vidar Ellefsen, som cruiset rundt halvmaratonløypen sin på Sjusjøen til 1.39.01.

Skjønt Kirsti Johnsen Skåtøy fra Egersund IK og Team Sportsmanden – sterk ultraløper hun også med blant annet seier i Oslotrippelen – hadde den tredje beste tiden like bak Aas da hun vant kvinnenes halvmaraton på 1.34.48, der evigunge Vera Nystad loggførte nok et halvmaraton på drøye 2 timer.

På maraton vant Nina Kristoffersen fra MHI som enslig svale på 5.03.59, og tar vi også med at nevnte Jan Billy Aas vant minimaraton over 4,2 km på raske 15.04, at Ragnhild Selen fra Folla IL i Trøndelag – nyinnmeldt i Team Sportsmanden hun også – vant kvinnenes minimaraton som eneste deltager, så er det meste nevnt.

Resten finner du i resultatlisten her.

Resultater fra samtlige av de virtuelle Helgeløpene finner du samlet her på hjemmesiden til Løpskarusellen.

Løpskarusellen fortsetter med Sommerkarusellen

Og selv om Helgeløpene tar seg en pust i bakken, er alle hjertelig velkommen til å delta i den originale Løpskarusellen, enten det er i Sommerkarusellen som går ut august eller i hele karusellen som varer ut november. Distansene på denne virtuelle karusellen som arrangeres for tredje året er 5 km, 10 km, halvmaraton og sammenlagt.

Du man melde deg på Løpskarusellen / Sommerkarusellen her.

Mer informasjon om Løpskarusellen finner du her.

DOBBELTVINNER: Silje Christiansen har vunnet sammenlagt i Løpskarusellen både i 2018 og 2019.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -