UltraløpVeldedighet

Løp 203 km, samlet inn 50.000 kr til Plan

Therese Falk overveldet etter Bislett 24-timers

Therese Falk fra Romerike Ultreløperklubb løp ikke bare for seg selv under Bislett 24-timers i helgen. Hun løp også for en god sak, nemlig for innsamlig til Plans jentefond, der hun selv har vært fadder i mange år.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Plans Jentefond gjør en flott jobb, og jeg ønsket løpe til støtte for dette fondet. Målet var å samle inn 60.000 kr, som er den prisen Plan har har på et klasserom, forteller Falk. Fondet skal gi jenter rundt om i verden muligheter til utdanning og en vei ut av fattigdom.

SAMSUNG CSC
Therese Falk gjorde en heltemodig innsats på Bislett, løp 203 km og samlet inn over 50.000 kroner til Plan. Til venstre sees vinner av mennenes konkurranse, svenske Jesper Fägersten fra Uddevalla SK. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Også sportslig gikk det over all forventning for Falk. Hun hadde som mål å løpe 161 km (100 miles) og drømte om 200 km. Når sluttsignalet lød, hadde hun tilbakelagt hele 203,549 km og blitt nummer 5 som nest best av de norske damene. Kun fjorårets norgesmester Edna Leikvoll løp 2,2 km lenger enn Therese. En fantastisk prestasjon, der et gradert system som gjorde at hun fikk bedre «betalt» jo lenger ut i døgnet hun løp, var med på å motivere henne til ekstra innsats. På sin facebookside la hun ut denne meldingen:

– 203.549 kilometer er løpt, de siste 10 mens jeg hulk-gråt. Tuusen tusen takk til alle som har vært innom og heiet! Jeg har satt umåtelig stor pris på det!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
TAKKET: «Jeg hadde aldri klart 203 kilometer uten Erik Nossum! Og kjæresten min! De var uvurderlige», forteller Falk, som her er mellom de to i støtteapparatet, som har full kontroll med både rundetider, plassering og næringsinntak underveis. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Innsamlingsaksjonen er blitt en kjempesuksess. Foruten at Falk sendte brev og henvendte seg direkte til flere bedrifter, opprettet hun en egen side der privatpersoner også kan gi. Det er fortsatt mulig å støtte prosjektet der. Siden finner du HER. Beløpet på 500 kr som fremkommer, kan endres til den summen man eventuelt ønsker å gi.

– Jeg er overveldet over hvor mange som har gitt. Helt ærlig trodde jeg kanskje at jeg skulle få inn noen tusen, men at det nå blir godt over 50.000, når pengene fra Hareid Group, Apexklinikken og Hofseth Biocare kommer inn, nei det hadde jeg ikke trodd. Det er slett ikke langt fra målet om 60.000 kroner – som er summen Plan har på et klasserom, forteller en glad og takknemlig Therese Falk til Sportsmanden.

2
Sponsorene var godt synlige på t-skjortene. Foto: Øyvind Eide

Et tiltak til etterfølgelse for flere.

Vi minner samtidig om lørdagens «løpsdugnad» for kreftsaken – En fot foran.

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Løp 203 km, samlet inn 50.000 kr til Plan

Kommentarfeltet er stengt