ArrangementHalvmaratonMaratonSkåbu FjellmaratonSportsmanden SportsreiserUltraløp

Vil du oppleve Skåbu Fjellmaraton og Jotunheimvegen Ultra 2020?

Bli med på løps-weekend med Sportsmanden

For fjerde året på rad kan Sportsmanden tilby et eget og eksklusivt opplegg i forbindelse med Skåbu Fjellmaraton, som arrangeres helgen 2.-4.oktober 2020.

Pakketilbudet inkluderer to netter på Skåbu Fjellhotell med pastaparty fredag kveld, frokost lørdag og søndag og bankett med biffmiddag, dessert og kaffe på lørdag, der du som forrett også får servert et spennende foredrag (fastsettes senere). Startnummer til maraton, halvmaraton eller 7,5 km er også inkludert i pakken. Vil du heller løpe det flotte ultraløpet Jotumheimvegen Ultra på 57 km fra Bygdin til Skåbu, så får du en rabatt på kr 400. Du betaler kun kr 340 for løpet, inkludert transport til start, mot vanlig pris kr 640 i startkontingent + kr 100 for transport.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Liv Jegteberg Lystad underveis på Skåbu Fjellmaraton. Nå kan du også bli med!
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Vi bor på flotte Skåbu Fjellhotell med sin spesielle og trivelig atmosfære. Aldri har du bodd nærmere start og målseglet heller, som er rett utenfor hotelldøren i den lille bygda. Ja, med unntak av ultraløpet da, der du fraktes i buss til starten ved Bygdin, før du løper 57 km tilbake langs idylliske Jotumheimvegen. Mål blir også der rett utenfor hotelldøren.

VAKKERT: Skåbu ligger i Jotumheimens forgård med svært vakre omgivelser.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Påmelding

Mer om «Camp Skåbu» her:

Sportsmanden inviterer til Camp Skåbu med Skåbu Fjellmaraton og Jotunheimvegen Ultra i spektakulære omgivelser og vakre høstfarger

Vi følger opp suksessen fra de siste tre årene. Helgen 2. til 4.oktober 2020 kan du bli med Sportsmanden til vakre Skåbu, delta i det ville og vakre Skåbu Fjellmaraton (hel eller halv) eller i årets nyskapning Jotunheimvegen Ultra – og bo i det sjarmerende og flotte Skåbu Fjellhotell som ligger et kort steinkast fra start og mål. Startplass til valgfri distanse og bankett med middag og foredrag lørdag, samt pastaparty eller gryterett fredag kveld er også inkludert i opplegget! 
(Tillegg for Jotunheimveigløpet, men til sterkt redusert pris.)

Bli med på en høsthelg i vakre omgivelser i Skåbu. Forsidebildet er fra maratonløpet i 2017, som går over åsen her og i fjellheimen og rundt vannet Olstappen, som sees på dette bildet. Foto: Anne Mari Lo

Sportsmanden vil også i år tilby en helg litt utenom det vanlige; en løpsweekend i samarbeid med Skåbu Fjellmaraton og Skåbu Fjellhotell. Det aller første året med maraton på programmet (2017) åpnet Skåbu Fjellhotell dørene til Sportsmanden som noen av de aller første gjestene. Vi har nå gleden av å invitere Sportsmandens lesere og andre interesserte til en ny minnerik helg i forbindelse med høstferien.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Om løpet:

Skåbu Fjellmaraton ble arrangert første gang i 2016, men da var halvmaraton den lengste distansen. Året etter var helmaraton på programmet for første gang og det ble en stor suksess! Maratonløypen går på sti og grusvei i en rundløype i Jotunheimens forgård, i praktfult landskap, samt litt på asfalt i starten og på slutten av løpet.

Alt om den første utgaven av løpet maratonløpet her:

Tøft, variert og vakkert i Skåbu Fjellmaraton

Halvmaraton går delvis i samme runden, på grusvei rundt den vakre innsjøen Olstappen. 

Og i år (2019) ble arrangementet utvidet med nyskapningen Jotumheimvegen Ultra, som ble en kjempesuksess! Forsidebildet er fra årets fantastiske premiereløp (foto: arrangøren), og du kan også lese reportasjen på Sportsmanden etter premieren her:

Vilt og vakkert i Jotunheimvegen Ultra!

Og om noen av de tre lengste distansene er for langt, kan du også velge en «kortreist» 7,5 km, der du også får en fin tur oppom nærmeste fjellområde. Vil man ta med seg hele familien, så arrangeres det også et eget barneløp, så det er tilbud for en hver smak og for hele familien!

Fra maratonløpet, der tidenes første vinner av Skåbu Fjellmaraton, Håkon Urdal, leder an opp bakkene med Skåbubygda i bakgrunnen.
Foto: Arrangøren

Om after-run og banketten:

Som vanlig blir det også i år en egen bankett for løpere og lokalbefolkningen, der både levende musikk og deilig middag står på menyen, ispedd et spennende foredrag. Vi kommer med nærmere oppdatering her når opplegget er klart.

Inngang til banketten med foredrag, underholdning, middag og dans er inkludert i prisen for deltakerne av Camp Skåbu!

Om hotellet:

Blir du med på hele løps-campen, får du to netter på koselige Skåbu Fjellhotell – kjent for sin særdeles lune og trivelige atmosfære og gode service – med kveldsmat fredag og frokost lørdag og søndag inkludert. Fredag kveld serveres enten pasta, elggryte med ris e.l., som perfekt oppladning til lange løp dagen etterpå.

Du bor i flotte tomannsrom eller enkeltrom, og de heldigste som har bestilt tomannsrom får kanskje en egen leilighet til disposisjon uten noe tillegg i prisen. Hotellet ligger i sentrum av den lille bygden, som tituleres som Nord-Eurpas høyestliggende fjellgrend. Start- og målområdet for alle løpene utenom starten på ultraløpet er like utenfor hotelldøren. Banketten er på kaféen «Rødhette og ulven» på andre siden av gaten, så her er alt innenfor et lite steinkast rekkevidde. 

Mer om Skåbu Fjellhotell på deres hjemmeside HER. 

Foto: Skåbu Fjellhotell
Lun og koselig atmosfære. (Foto: Frode Monsen)
(Foto: Frode Monsen)
Delikate rom. (Foto: Frode Monsen)

Om Camp Skåbu:

Totalpakken inneholder også startkontingent til valgfri distanse*, samt oppholdet på Skåbu Fjellhotell med kveldsmat fredag og frokost lørdag og søndag, gratis inngang til bankett lørdag med foredrag, middag og underholdning/musikk, der det blir servert en fantastisk god biff m/stekte grønnsaker, bakt potet m/kryddersmør og stedets beste biffsaus.

I tillegg arrangeres en felles løpetur i terrenget på søndag formiddag for de av deltakerne som har lyst å være med på det også før hjemreisen. Du får da selvsagt beholde rommet litt lenger, slik at du får skiftet og dusjet etter løpeturen.

FRISKT! Dagen etter løpet i 2017 slo været om og det ble temmelig grått, men flere av deltakerne på Camp Skåbu ville likevel ta en times løpetur til Skardfjellet.
Foto: Håkon Haug Urdal
FLOTT: Året etterpå var det adskillig bedre vær «dagen derpå», da deltakerne enten gikk eller jogget til samme fjellparti.
Foto: Håkon Haug Urdal

*For Jotunheimvegløpet kommer et tillegg på kr 340, som inkluderer startavgift (kr 640 for andre) og transport til start (kr 100 for andre), altså en rabatt i forhold til normal pris på kr 400,-.

Du kan lese mer om fjorårets opplegg og løpsweekend her:

Opplevelsesrik løpshelg i Skåbu ga mersmak

Alt dette får du for inntil kun kroner 3.350*. 

*Medlemmer av Team Sportsmanden har 150 kroner i rabatt, men helgeopplegget i regi av Sportsmanden er åpen for alle! Ikke-medlemmer betaler fra kr 3.500* for hele helgen.

*Prisene er pers i dobbeltrom.
Tillegg kr 250 per natt for enkeltrom – og det er også mulig å bare bestille opphold fra lørdag – søndag – se påmeldingsskjema nedenfor for fullstendig prisliste.)

Er dere en hel familie, er det også mulig å booke egen leilighet eller såkalte connectingrom som binder sammen to dobbeltrom. 

Så hvorfor ikke sette av den første helgen i oktober i forbindelse med høstferien og unn deg en helg litt utenom det vanlige!

IDYLLISK: Sånn kan det se ut i Skåbu på høsten. Foto: Frode Monsen

Påmelding

Det er begrenset med plasser. I år var det stor rift om plassene da hotellet var fullbooket med ventelister. Så her blir det førstemann til mølla!

Påmeldingen er bindende. Faktura sendes ut fortløpende med vanlige betalingsfrister. Ved avbestilling innen 31.mars refunderes hele beløpet minus et avbestillingsgebyr på kr 150,- Ved avbestilling innen 30.august refunderes halve beløpet. Ingen refusjon ved avbestilling fra 1.september eller ved manglende oppmøte.

Medlemmer i Team Sportsmanden får kr 150,- i rabatt.

Påmelding gjøres i skjemaet nederst. 

Øystein Pettersen har hytte i Skåbu og debuterte på maratondistansen i Skåbu Fjellmaraton i 2017 og på ultraløp i 2019 – begge ganger med 2.plass som resultat. Her er han i den beryktede Kamfossbakken, 3 km med stigning som avslutter løpet, med egen klatretrøye til vinnerne. (Foto: Arrangøren)
Her finner du Skåbu – omtrent midt i Norge.

Mer info om Skåbu Fjellmaraton finner du på deres hjemmeside HER.

Alt fra Skåbu Fjellmaraton i 2018 kan du lese her:

Dristig Magnus Larvik vant Skåbu Fjellmaraton

Se også flotte bilder i denne reportasjen: Løp Skåbu Fjellmaraton med kamera

Sportsmanden ønsker deg hjertelig velkommen til Camp Skåbu og Skåbu Fjellmaraton! 

Påmeldingsskjema


Sportsmanden.no

 


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -