InternasjonaltMaraton

Runa Skrove Falch med pers og pallen i Malaga

Beste norske tid på maraton på 7 år

Runa Skrove Falch fra SK Vidar løp inn til tredjeplass i Malaga Marathon i går på den sterke tiden 2.33.52.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Runa Skrove Falch perset med tre minutter på maraton da hun løp inn til 2.33.52 under Malaga Marathon. Vidar-løperen noterte den beste tiden på distansen av en norsk kvinne siden 2011 og hun er inne topp 50 i Europa i år, skrev Friidrett1 på sin Facebookside i går.

Skrove Falch var bare 36 sekunder fra andreplassen og 1.32 bak vinneren Alemu Meseret Abebayehu.
Nemi Dumecha Beyi vant mennenes løp på 2.11.07. Begge vinnerne er fra Etiopia.

KJEMPELØP: Runa Skrove Falch knallet til med pall og pers i Malaga Marathon. Her fra tidligere løp i Oslo Maraton (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden. Forsidebildet: Arrangør)

Tonje Gresslien, som denne sesongen løper for Haugsesund IL, slo også til med seier i klasse kvinner senior på knallsterke 2.53.10.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Malaga Marathon har kun lagt ut samlede resultater som ikke er søkbare, men av flere norske som deltok i den raske løypen var en trio fra Varegg Ski & Friidrett som alle gjorde sine saker utmerket. På hjemmesiden kan vi lese følgende: 

– Trioen Arturas Minikaukas, Hanne Liland og Bjørn Harald Bongom gjorde sine saker godt i fin temperatur og lite vind. Arturas perset og var strålende fornøyd med 2.50.42 (netto). Bjørn Harald var skarve 8 sek over 3 timer, men var likevel greit fornøyd. Det var umulig å mobilisere til en spurt på slutten, og han har vært under før. Hanne perset også. Vareggs iherdige løperambassadør løp inn som dame nr 45 med 3.33.13 (netto). Arturas ble nr 77 totalt og 28 i klassen. Bjørn nr 151 totalt og 15 i klassen. Gratulerer!

STERK TRIO fra Varegg med draktfarge som matcher den knallblå himmelen. Fra venstre Hanne Liland, Arturas Minikaukas og Bjørn Harald Bongom. (Foto: Varegg)
PERS på den rutinerte veteranen Hanne Liland som løp på 3.33.13. (Foto: Varegg sine FB-sider)

Ståle strålte! 

En annen som var strålende fornøyd med løpet var den entusiastiske bergenseren Ståle Danielsen fra Bergen Løpeklubb. 

–Etter en prat med treneren i klubben Jan Fjærestad, går eg ALL IN, målet er 3:09:59. Hadde et kjempeløp i Chicago, klarte da endelig sub.3:20 – tiden ble 3:15:15 ? Men føler meg sterkere nå, så gjør ett forsøk på sub.3:10 ? NO PAIN NO GLORY, skrev Ståle på sin Facebookside forut for løpet.

To dager senere kunne han gledesstrålende legge ut følgende:

–JAAA NY PB!!! Tusen takk til Jan Fjærestad som gav meg troen på at sub.3:10 kunne være mulig, gikk ALL IN fra start som planlagt. Passerte halvmaraton 1:34:15 og neste på 1:34:02. Tiden på min klokke og ny PB ble 3:08:17. Takk for alle hilsener også, de hjalp meg de siste 15 km, for da var jeg langt i kjelleren!!! Malaga maraton kan anbefales, rask og fin løype, og veldig bra arrangement!

JADA! Ståle Danielsen har hatt kjempefremskritt i år og slo til med nok en pers i Malaga – og for første gang under 3.10 for den rutinerte maratonløperen. (Foto: Ståle Danielsen sin FB-side)

Nytt av året var også halvmaraton, der vi leser på Kondis at deres mann Trond Hansen, som også løper for SK Vidar, beste norske på 27.plass med 1.20.22.

Alle resulater  

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -