Berlin MarathonMaratonMaxpulseOppegård

Ukens tekst i OAvis: Berlin Marathon og julestjerne

Nå kan du bli med til Berlin Marathon 2019

Historiske og ikoniske Berlin Marathon er et av verdens mest kjente og største maratonløp. Med hele 11 verdensrekorder og gjeldende rekord på fantastiske 2.01.39 fra årets løp, er det ingen andre maraton som er i nærheten av Berlin.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Å få plass i dette løpet er meget vanskelig. Man melder seg på et lotteri med cirka 10 % sjanse for å få en startplass til neste års løp. Fristen her er alt gått ut. Nå har imidlertid leserne av Oppegård Avis muligheten til å bli med på pakketur til Berlin med Maxpulse, tradisjonsrik reisearrangør fra Oppegård som holder hus på Rosenholm og som i en årrekke har arrangert turer til spennende reisemål – både publikumsturer til ski VM og Tour de France og aktive turer til Marcialonga og Svalbard Skimaraton, for å nevne noen. Det siste tilbudet fra Maxpulse er maratontur til Berlin neste høst, i samarbeid med Sportsmanden.

Selv om det er lenge til, kan det være lurt å være tidlig ute for å sikre seg plass og kanskje sette seg et langsiktig mål å trene mot. Å løpe maraton krever nemlig sine forberedelser. Dette fikk to av våre lokale utøvere fra Oppegård som løp Berlin Marathon denne høsten erfare, Sindre Torp og Eve Vangsnes Bergli.

Sindre Torp jubler etter pers i Paris Marathon for et par år siden. Han satser på ny tur til Berlin senere for å komme seg under 3 timer på den klassiske distansen. (Foto: Privat)

Sindre, som er sønn av maratonsluggeren Torfinn Torp, en av landets beste maratonløpere i sin klasse for ikke så mange år siden, har selv løpt flere maraton med gode resultater. Best var 3.01.48 fra Paris Marathon. I Berlin i år ble det 3.11.59. Men Sindre roser arrangementet:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg løp Berlin Marathon for andre gang i år, mye grunnet rask løype og ekstremt godt folkeliv langs hele løypa! Målet var under 3 timer, men en skade på forsommeren satte en brems for treningsmengdene som ville vært nødvendig. Alle forutsetninger ligger imidlertid til rette for å løpe bra på maraton i Berlin, og jeg kommer nok til å løpe det igjen, forhåpentligvis med en solid pers, forteller han fra sin bopel i Kirkenes.

Du kan lese Sindre torp sin egen løpsrapport fra Paris Marathon her:  –Mitt jevneste maratonløp

Eve Vangsnes Bergli bor på Myrvoll. Hun hadde heller ikke helt fullklaff på sin start i Berlin, selv om de aller fleste ville sagt at 3 timer og 49 minutter er meget bra!

– Med pers på 3.16, så er jeg ikke så veldig fornøyd. Jeg visste at jeg ikke var i perseform, men ikke så ille. Det var nærmest full kollaps etter halv på 1.44 og handlet bare om å komme seg i mål, fortalte 46-åringen etter det løpet.

Eve Vangsnes Bergli og mannen Håvard Bergli etter Oppegårdmila for noen år siden. På t-skjorten til Håvard står det Marathon Mont Saint-Michel, som er et eksotisk parmaratonløp i Frankrike som de to deltok på i 2015. Du kan lese Eves reportasje fra det løpet HER. 

Ja, det er mye som skal klaffe om man skal sette personlig rekord på maraton. Eller bare om en skal klare å fullføre distansen! 42,2 km er fryktelig langt og utfordringene er gjerne litt andre enn på kortere løp. Det er ofte muskulaturen mer enn kondisjonen som er problemet for mange, og man er avhengig av å ha løpt flere langturer på trening, før man begir seg i kast med denne legendariske distansen.

Nå har kommunens innbyggere som leser Oppegård Avis sjansen til å bli med til Berlin til høsten.

Mer info og påmeldingsmulighet finner du på sportsmanden.no eller på maxpulse.no.

Ingen julestjerne

Langløperne tyvstartet årets sesong i Ski Classics i Livigno i Italia i helgen med team-prolog fredag og første individuelle renn søndag. Langløp er i mye større grad enn tradisjonelt langrenn en lagidrett, og fredagens lagtempo er omtrent som i sykling, der laget starter samlet og løperne veksler på å dra underveis. Team Oslo Sportslager – Rustad IL stilte her med fem mann med tidligere landslagsløper Anders Gløersen og Oppegårds Thomas Gifstad i spissen. Til slutt ble det avsluttet med jaktstart blant kvinnene, der Anikken Gjerde Alnæs var lagets representant. Det endte med 18.plass i prologen.

LAGTEMPO: Team Oslo Sportslager – Rustad IL med den lokale Oppegård-profilen Thomas Gifstad til høyre. Teamets mest meritterte er Anders Gløersen (nest lengst til venstre), mens de øvrige på bildet er Atle Smenes (t.v.), Runar Hermo (midten) og skjult bak han er flerfoldig Follotrimdeltaker Ståle Fenstad. (Foto: Swix Ski Classics, ©SCC EVENTS)

På søndagens 28 km fellesstart ble Gifstad nummer 66 med tiden 1.12.30, et stykke bak rankingen tilsier, med sin 39.plass. Her gjorde Thomas et godt byks på listene etter fjorårets superinnsats i Vasaloppet, der han var med å kjempe om seieren inn på oppløpet og endte på 9.plass. 

Gledelig og overaskende vinner av det første rennet ble Øystein «Pølsa» Pettersen, muntrasjonsrådet og leder av Team BN Bank som ikke har vunnet et renn på mange år.  Ski Classics starter for fullt over nyttår med Kaiser Maximilian Lauf i Tyskland 12.januar. Deretter går det slag i slag utover vinteren, til det hele avsluttes i Finland 13.april.

–Jeg ble ingen julestjerne i år heller! skrev Thomas Gifstad selv under dette bildet på sin Instagramkonto.(Foto: Swix Ski Classics, ©SCC EVENTS)
Alle Sportsmandens innlegg i Oppegård Avis er samlet HER. 


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -