InternasjonaltMaratonTeam Sportsmanden

Team Sportsmandens superveteraner imponerte!

Team Sportsmandens to superveteraner Kjell Arne Olsen og Vidar Ellefsen er ikke helt som alle andre. De to godt voksne karene går «motstrøms» og har begge gjort store fremskritt denne sesongen, ikke minst på maratondistansen. Først løp Vidar, som fyller 60 år om noen få dager, på 2.51.22 i Frankfurt Marathon i slutten av oktober. Så fulgte den litt yngre Kjell Arne – 58 år ung – opp med 2.50.20 i Valencia Marathon sist søndag. Og ikke nok med det, i Estland slo «unggutten» Nils Hjelle (50) til med både seier og tredjeplass på maraton to dager på rad!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–Formen var skremmende god!

Kjell Arne Olsen er fra Brumunddal og representerer Veldre Friidrett, i tillegg til Team Sportsmanden. Han skrev følgende rapport på teamets Facebookside noen dager etter løpet sitt:

– Jeg hadde en lang forberedelsesperiode, da årets maraton ble utsatt fra Frankfurt til Valencia (der jeg i fjor løp på 3.02) pga to ukers skadeopphold. Da de to ukene viste seg å være nok for å få orden på benhinnebetennelse og kranglete kne fikk jeg en veldig god opptrening, og formen mot slutten var skremmende god, så god at jeg var i villrede om plan for tempo. Kunne treningstempoet holde en hel maraton? Men jeg bestemte meg for å stole på følelsen og løpe etter den. Jeg har knekt noen koder i år om å åpne fornuftig, så det så…

– Litt køløping i starten, men etter noen hundre meter sjekket jeg klokka igjen og konstaterte at jeg var på 4.00-fart eller kanskje til og med litt kjappere, og følelsen stemte noenlunde, så da var det egentlig bare å prøve å flyte av gårde i det tempoet. Første gel etter 10 km, så hver femte km og løp som en klokke i 25 km (passering halvveis på 1.24.35), så måtte jeg opp et par sekunder på km-tiden der løypa inneholder noe som ikke er helt flatt (jeg vil absolutt ikke kalle det bakker…), men siger bra fortsatt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

(Rapporten fortsetter under bildet.)

SPEKTAKULÆRT: På slutten av Valencia Marathon kan man nærmest «løpe på vannet». (Foto: Marie Brudvik) 

Og neste år går superduoen for sub 2.50 på maraton!

– Fra 30 km begynner jeg å kjenne det i beina, har kanskje noen tendenser rundt 35 til å være litt snill med meg selv i redsel for veggen, men tenker at søren heller, med de langturene jeg har hatt skal det da gå an å holde farten oppe selv om beina er litt tyngre! Tar meg sammen og får økt litt igjen og det hjelper at terrenget bikker bittelitt nedover igjen mot slutten. Den siste kilometeren blir den raskeste, og veldig fornøyd og sliten løper jeg «på vannet» de siste meterne til den spektakulære målgangen og får notert 2.50.20, min nest beste maraton noensinne. Det må vel være godkjent av en 58-åring?  Persen er 2.47.40 og er nesten 30 år gammel… Tar opp telefonen for å Strava-lagre, og ser at jeg allerede har fått gratulasjon fra Vidar Ellefsen, og siden vi begge da har vært nære i år, så gjøres det umiddelbart avtale om sub 2.50 på begge to neste år. 

– Og dere som er glad i å løpe, har dere ikke prøvd Valencia, så gjør det!

Kjell Arne Olsen løp altså Valencia Marathon i fjor også. Det gjorde også Nina Wavik Ytterstad, som satt norsk og nordisk klasserekord i K55-59 år med fantastiske 2.55.53.

Du kan lese Nina sin egen rapport fra det løpet her:

Løpsrapport fra Valencia Marathon 2017, med nogot attåt…
Kjell Arne Olsen i herlig driv på vei mot mål i Valencia. (Foto: Marie Brudvik)

Kjempesesong for Vidar Ellefsen

Noen uker tidligere slo altså Vidar Ellefsen til med 2.plass i klasse M60-64 år i Frankfurt med kanontiden 2.51.22, som også hadde holdt til 2.plass i klassen under.

Vidar har virkelig hatt en knallsesong. Først vant han klassen i Birkebeinertrippelen, deretter tok han en knusende overlegen klasseseier med over en halvtime(!) i klassikeren Zermatt Ultramarathon som kanskje de to største prestasjonene, i tillegg til kjempeløpet i Frankfurt. Men suverene klasseseire på halvmaraton i Drammen (1.25.10) og Oslo (1.24.18), og i Hytteplanmila, som ble løpt på raske 37.48, er også rett og slett imponerende i sitt 60.år.

I Hytteplanmila var Kjell Arne Olsen enda raskere da han løp på 36.10 til 4.plass i knallsterk konkurranse i klasse M55-59 år. Og i Birkebeinerløpet ble det andreplasser til begge, Kjell Arne med 1.23.13 i sin debut for Team Sportsmanden, med Vidar ikke langt bak på 1.27.49.

– Frankfurt maraton unnagjort på 2:51 og 2.plass i klasse M60. Tiden hadde også gitt 2.plass i klasse M55. Da er det bare å vente på snø slik at skisesongen kan starte, skrev Vidar Ellefsen under dette bildet på Facebook etterpå. (Foto: Privat)

Nils Hjelle løp to maraton på to dager i Estland – med seier og tredjeplass!

Men det er flere gode maraton-veteraner i Team Sportsmanden. Nils Hjelle er kanskje mest kjent for å løpe svært mange maraton – han jubilerte med maraton nummer 200 før fylte 50 i Fjellmaraton på forsommeren. Men Nils er også en av de som løper raskere med årene. Sist helg tok han turen til Estland og deltok på det litt mer ukjente Mispo Talvemaraton. Og det gikk over all forventning for 50-åringen, som likegodt vant hele løpet på 3.03.35.

– Med gode minner fra fjorårets flotte Mispo Talvemaraton (6. plass i comeback etter skade) var årets mål pallplass …. og tiden 3:03 samt mangel på storløpere (kun 32 startende) bragte meg faktisk helt til topps. Avkobling, energipåfyll og (stille) feiring resten av dagen… nytt løp samme sted i morgen – men kun «kosetur», skrev Nils på Facebook etter seieren.

Nils Hjelle overrasket seg selv nok en gang og kunne dra hjem fra Estland med en veldig stor og en nesten like stor pokal i bagasjen. (Foto: Privat)

Og koseturen var altså et nytt maraton dagen derpå! Som gikk raskere enn planlagt og faktisk endte med seierspallen nok en gang, nå på tredjeplass med 3.22.03.

– Løp2 skulle være rolig uten ambisjoner, men kulden innbød verken til gåing eller pauser. Ante ikke noe om plassering underveis, men etterpå skjønte jeg at tredjeplassen ble sikret 1 km før mål – etter impulsiv fartsøkning på sisterunden, skrev Nils etterpå.

Bra uttelling for en helgetur til Estland, med andre ord!

Kalde, fine forhold i Estland da Nils Hjelle løp enda en av sine mange  «uoppdagede maraton-godbiter i det nære utland». (Foto: Privat)

Ja, det er bare «å bøye seg i hatten», som enkelte ville ha sagt, for disse prestasjonene.
Alderen biter tydeligvis ikke like godt på disse tre, som den gjør for de aller fleste andre….

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -